Den perfektionistiske kontrolfreak.. Det er så mig..

Annonce

Jeg har en bekendelse.. Eller faktisk flere, men dem får I lige nedenfor. Sagen er nemlig den, at jeg er startet i et online terapiforløb. Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg tvivlet på mig selv. På egne evner, min fysiske fremtræden og mine personlige egenskaber. Ikke på den måde, hvor jeg går og er usikker på mig selv, men mere på en måde, hvor jeg aldrig helt giver mig det sidste, fordi jeg er bange for at fejle. Samtidigt er jeg tangerende til at være perfektionistisk, og det clasher ofte med førnævnte udfordring.

Af samme grund tænkte jeg det var tid til at arbejde med de ting, der fylder meget hos mig. Udover jeg er nogens mor, hvilket i sig selv kan være ret udfordrende, både fysisk og psykisk, er jeg også Danica. Mig, der gerne vil være verdens bedste forretningskvinde, verdens bedste veninde, verdens bedste kone, verdens bedste familiemedlem og verdens mest velbalanceret menneske. Jeg har så mange mål og tanker, som ofte fungerer som en stopklods, for hvis jeg er ikke er super god, eller endnu værre, mindst lige så dygtig som de andre, hvorfor så overhovedet prøve? Jeg kan jo altid gøre det bedre..

Annonce i samarbejde med GoMentor

Det lyder helt skørt, ikke? Måske nogle af jer kender til det? Den evige jagt på at være noget for alle, overskudsmenneske fyldt med energi og generelt bare et eller andet, der nærmer sig perfekt – selvom man inderst inde godt ved det hverken findes eller er lykken.

Så da GoMentor kom med den glimrende idé, at jeg da skulle prøve at blive matchet med en af deres dygtige mentorer i et online terapiforløb, valgte jeg at tage hul på bylden. Heriblandt de forskellige personlige udfordringer, der fylder og ofte tager fokus fra det vigtige i mit liv. Hvis jeg skal være helt ærlig havde jeg ikke lyst, men tiden var til det, og jeg tog det lidt som et tegn på det var nu. Nu har jeg dealet med det så længe, at det simpelthen fylder for meget og kan påvirke min dagligdag negativt.

Jeg valgte at hoppe på deres nye GoMentor 24/7 forløb, som er spot on til alle os, der har nok at se til med arbejde og børn, og gerne selv vil tilrettelægge hvornår selve terapidelen passer ind i hverdagen. Det fungerer således, at mig og min dygtige og anbefalelsesværdige mentor Pernille, skriver sammen, når det passer ind i mit skema.

Vi har en online korrespondance kørende, hvor alt gemmes og alle svar kan genlæses, hvis jeg får brug for det. Når Pernille sender et svar retur, får jeg en mail eller SMS, så jeg hurtigt kan logge ind og læse det. Jeg svarer så retur, når jeg har god tid og overskud. Der kan gå en time eller flere dage. Nogle gange har jeg også brug for lidt tid til at tygge på det og reflektere inden jeg åbner op igen.

Nu lyder det helt skørt, men den seneste måned har fuldstændig ændret mit perspektiv på mig selv og mine omgivelser. Dét der startede som en snak mellem Pernille og jeg om min online forretning og stress endte med at handle om mig som menneske, mit stræben efter det perfekte, hvordan jeg får mere balance ind i hverdagen, kerneværdier, familielivet og accepten af at jeg er nok i mig selv og ikke behøver at gøre noget ekstraordinært for at være mig. Det havde jeg på ingen måder forventet.

Man kan nærmest se på vores korrespondance, hvordan jeg i starten forholder mig kontrolleret og slet ikke åbner op. ”Tænk nu hvis hun tænkte sit..Måske er mine ”problemer” slet ikke problemer?”. Jeg prøver jo altid at regne ud, hvad der gør andre glade og tilfredse, hvilket er pænt åndssvagt, når det jo netop handler om at arbejde med de ting. Det påpegede Pernille også.

Pernille har givet mig nogle gode værktøjer, der gør det nemmere for mig at sige pyt, at bevare roen og at acceptere, at jeg ikke har nogen indvirkning på hvad andre synes om mig. Så længe jeg tager mig af mig selv og mit velbefindende først, er alt andet underordnet. Jeg skal have det godt for at være god for andre. Lidt ligesom når man skal huske at give sig selv iltmasken på før man kan hjælpe sidemanden.

Jeg er også blevet bedre til at slippe kontrollen. Forstået på den måde, at jeg forstår jeg ikke kan styre udfaldet af ALT. Jeg styrer faktisk ikke ret meget, og alene den tanke, gør hverdagen så meget mere overskuelig. Tingene er jo i bund og grund ret simple, så hvorfor overkomplicere det og analysere hver eneste lille detalje? Hvorfor overhovedet bruge så meget energi på at gøre ALLE glade? Jeg tror ikke kassedamen bemærkede at mit hej ikke lød entusiastisk nok. Eller at Hus-Forbi manden blev sur, fordi jeg ikke købte hans blad. Eller at den sidste arbejdsmail blev misfortolket, fordi jeg glemte en overglad smiley. You get the point..

Jeg fortsætter i forløbet med Pernille, fordi det er virkelig godt for mig. Hos GoMentor kan man i hele oktober få 37 % i rabat ved tilmelding. Og det gælder altså både online-terapi og coaching. Uanset tid og sted. Man kan skrive ubegrænset med en psykolog, terapeut eller coach og afgør selv, hvor ofte man vil gøre brug af det. Jeg kan i den grad anbefale det og synes det er så meget mere overskueligt end at skulle møde op et fast sted hver uge.

Uanset hvad skal det ikke være et tabu at råbe højt eller at snakke med andre om det. Det kan være alt fra personlig coaching til kampen mod angst, depressioner eller psykiske problemer. Livet er op og ned, og jeg tror de fleste mennesker vil have godt af at have nogle effektive værktøjer til at arbejde med de ting, der fylder hos den enkelte. De fleste af os går med et eller andet – i større eller mindre grad, og jeg tror på det er en sund proces, at få andre øjne på de ting man måske ikke lige selv kan se blive bedre. Vi er jo alle bare mennesker, der udvikler os og lærer nye ting.

Det lettede i hvert fald at få delt mine tanker med jer selvom det pludselig blevet meget  mere ærligt end det var hensigten. Om at være irriterende perfektionistisk, at ødelægge tingene for sig selv (og nogle gange sin familie..) og at altid vil være noget umenneskeligt godt for andre, men sjældent sig selv. Det er jo ikke en sjov eller afslappet hverdag, når man kigger på det oppefra og ned. Heldigvis ser tingene anderledes ud nu, jeg har taget det første spadestik, og for hver dag øver jeg mig i bare at være mig.

Har I nogensinde prøvet terapi eller coaching? Har det hjulpet jer? Har det gjort en forskel? Går I med noget, som I godt gad at få bearbejdet? I rollen som mor, gamle traumer, i ægteskabet eller på jobbet? Del endelig jeres historier.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

8 kommentarer

 1. Sejt, at du tager hånd om det indre, Danica! Få ting kan stå i vejen for en her i livet, på den måde som et forvrænget selvbillede kan. Jeg gennemgik for 4 år siden et terapiforløb. Det er uden tvivl noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg valgte en relationsterapeut, da min opvækst har været … ret speciel. Meget usunde familierelationer, mobning og deraf minimalt selvværd havde gjort, at jeg kunne græde ved synet af mig selv i spejlet. Når man igennem hele barndommen er blevet gjort til det dumme, grimme barn, skal der er ret seriøst benarbejde til, for at komme videre. Gudskelov købte jeg ikke præmissen, at jeg skulle være dummere end gennemsnittet. Idag, 28 år gammel, vidner mit CV også om noget helt andet. Udseendet kan jeg dog stadig bekrige i mindre grad. Mit arbejde med at opbygge et selvværd startede langt før terapien, og jeg var bestemt nået langt – men terapien gav mig de sidste værktøjer, jeg manglede. Idag kan jeg se tilbage på en opvækst, der både er en del af mig – og helt fremmed for mig.

  1. Hold op, hvor er du sej! Det kræver altså sit at bryde med så mange års opvækst. Når jeg ser dig på dine sociale kanaler, tænker jeg nemlig du er sådan et reflekteret og behageligt menneske, der mærker efter og gør hvad du elsker. Det er meget beundringsværdigt.

   Det er skønt at høre, at terapi har haft den effekt hos dig. Man skal ikke undervurdere, hvor meget det faktisk kan rykke. Jeg elsker virkelig også processen ❤️

 2. Det er sejt med ærlighed. Gid flere turde åbne op og vise at samtaler med mentorer og terapeuter ikke er pinligt.

  1. Det er synd, hvis terapi og at arbejde med sit indre, skal være et tabu. Det er da lige så normalt som alt muligt andet ❤️ Vi har rykket os meget som samfund de seneste par år efter mange skønne mennesker har åbnet op for livet med angst, depressioner og psykiske lidelser. Der er kommet mere åbenhed omkring det, men det kunne helt sikkert blive bedre. Især også med fokus på de “mindre ting”, som dem jeg går med, men som fylder, og som nok er et resultat af vores perfekthedskultur.

   Tak fordi du læser med ❤️

 3. Super god læsning, jeg har selv været lidt af en kontrol freak og virkelig bange for at fejle.. ligesom du kom jeg også i terapi dog ved https://www.friborg-terapi.dk , det er utrolig hvor meget terapi kan hjælpe/hjælper, i mit tilfælde psykoterapi som gjorde at jeg blev istand til at ‘give slip’ hvis man da kan sige det 🙂 mange er kritiske, men man bør ikke undervurdere terapi, det er virkelig et godt værktøj hvis man har nogle problemer man ikke selv kan bearbejde 🙂

  1. Så minder vi om hinanden på det punkt ❤️ Netop det at give slip er så rart, men hold op det er svært, når man elsker at have styr på ALT. Og fuldstændig enig. Terapi er fantastisk!