11 års kæresteri, 2 børn og drømmen om at flytte i noget større

Annonce

Tanken har været der længe.. Faktisk lige siden jeg stod med en positiv graviditetstest.. Eller i bund og grund har tanken nok altid været der. “Tænk nu hvis vi en dag får flere børn? Hvad gør vi så med lejligheden? Her er jo kun 2 soveværelser“. Ikke fordi det absolut er nødvendigt, men det vil altså gøre tingene en hel del nemmere.

Jeg har også luftet bekymringerne herinde siden jeg delte graviditeten. Flere af jer var dog gode til at komme med forslag til indretning samt beroligende ord om at man sagtens kan dele værelse, når man er søskende og så små som vores jo er. Og det er jo ganske sandt, men et eller andet i mig vil gerne udforske muligheden for at flytte i noget større. Måske et hus, men det er ikke et krav. Lige nu handler det mest af alt om at søge inspiration og blive klogere, så del endelig jeres erfaring med huskøb, skiftet fra lejlighed til noget større og andre ting som relaterer sig til processen. Vi har virkelig brug for det.

Annonce i samarbejde med Bonava

I kraft af vi gerne vil udvide vores horisont, er jeg teamet op med Bonava, der er førende indenfor boligudvikling – heriblandt udvikler de ejerboligområder med fokus på at skabe nye nabolag, hvor det er trygt at vokse op, der er rigeligt med legekammerater og hvor der er mulighed for at sætte sit præg på området, hvilket alt sammen er vigtigt for os. På nuværende tidspunkt er de ved at udvikle nye boliger i Vedbæk, Værløse, Glostrup, Køge og Allerød – for bare at nævne nogle få.

Således tager jeg Sylvester og Nola under armen nu på søndag, hvor vi kl. 10.30 hopper på Bonava bussen fra DGI-byen, som fragter os alle tre direkte til Bonava’s Åbent Hus-arrangement i de fantastiske Drabæk Huse tæt ved Allerød.

Grunden til vores interesse i første omgang faldt på Drabæk huse, skyldes bl.a. placeringen samt en pris, hvor vi kan være med. Der er så mange områder tæt ved København (Drabæk huske ligger under en halv time fra indre by), der er alt for dyre til vores budget, men det her område skiller sig ud. Der er tale om 1- og 2-plans svanemærkede og arkitekttegnede rækkehuse med egen terrasse og have. De ligger på alt mellem på 109-150 kvm. Vigtigst af alt er det familieorienteret, tæt på supermarked samt skole og institutioner, og endda midt i fredet natur ud til en sø, hvilket er altafgørende, hvis vi en dag skal flytte væk. De første beboere er flyttet ind og resten af nabolaget forventes at stå færdigt i slutningen af 2018,

Det ægte åbent hus-arrangement er et særligt tilbud til alle, der gerne vil snuse til husdrømmene og potentielle muligheder, imens børnene bliver underholdt med aktiviteter, som Bonava har sørget for. Derfor håber jeg selvfølgelig at se en masse af jer på turen, så vi sammen kan kigge på prøveboligerne og tjekke nabolaget ud. Er I klar? Det kunne være hyggeligt med selskab og nogle at tale husdrømme med! Jeg kommer alene med to børn (yes, så modig er jeg) og vil altså elske at se jer derude.

Såfremt man nu er klar på en lille søndagstur med mig, Nola og Sylvester samt andre inspirationslystne deltagere, så får I lige al info nedenfor:

 • Opsamlingsstedet er kl. 10.30 ved DGI-byen. Der står Bonava på bussen, så man ikke er i tvivl om hvor man skal gå hen.
 • Bonava’s Åbent-hus arrangement varer ca. 1 time.
 • Selve busturen tager ca. en halv time hver vej, og man bliver kørt til døren.
 • Der er selvfølgelig tænkt på børnepasning og aktiviteter for børn – heriblandt æblemostpresning og tegnekonkurrence. Det tænker jeg er ret genialt, da børn hurtigt kommer til at kede sig..
 • Alt imens kan man få rundvisning, hvor man kan se præcis hvordan boligerne ser ud samt stille de mange spørgsmål man nu måtte have.
 • Samtidigt vil der være finansiel rådgivning tilgængeligt til interesserede, hvis man har behov for at stille spørgsmål ift. økonomi. Ydermere vil der være en lokal rådgiver tilstede.
 • Hele arrangementet er gratis, men man skal huske at tilmelde sig inden, hvilket gør lige HER.

Der er selvfølgelig flere andre af Bonava’s Åbent-hus arrangementer, hvis nu man ikke kan den dag eller også gerne vil tjekke andre områder ud. I så fald kan man se hele oversigten HER, hvor man nemt og hurtigt kan melde sig på de gratis og inspirerende ture rundt omkring i landet.

Jeg glæder mig til at se, hvad vi synes samt om jeg bliver klogere på hvad vores behov er. Jeg har i hvert fald allerede en håndfuld spørgsmål klar, som jeg håber på at få svar på, men dét samt meget andet skal jeg nok give en update på, når vi er hjemme igen.

Bor I i hus eller lejlighed? Hvordan tog I valget om at komme videre? Hvad med økonomi og pludselig at skulle gå fra leje til køb? Hvornår ved man om man har fundet det rigtige? 


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

8 kommentarer

 1. Vi flyttede i Nybygget rækkehus i Solrød Strand sidste sommer. Før havde vi boet i ejerlejlighed i Vanløse (med to soveværelser). Vi skrev under på huset inden det var færdigt og det var altså en KÆMPE beslutning at købe et hus, som vi slet ikke kunne se og/eller “mærke”. Et vedligeholdsesfrit hus tiltalte os dog rigtig meget.
  Vi faldt for huset (som skilte sig ud ifht. de andre projekter i området), planløsningen, og området (tæt på strand og skov). Vi kunne få en del indflydelse på dele af huset, hvilket ikke altid er en mulighed med projektkøb.
  Derudover er der S-tog, hvilket var et kriterie for mig for at flytte ud af byen.

  Vi er meget meget glade for at være flyttet i hus og ud af byen. Vi kan åbne døren til vores lille have og børnene kan løbe ud. Der er tre legepladser tæt på. Vuggestue og børnehave ligger i overskuelig afstand. Skolerne i Solrød ligger i den gode ende og den vi hører til ligger i cykelafstand.

  Hvad vi ikke var opmærksomme på var det øgede pres på institutionerne grundet mange tilflyttere. De er maks pressede på pladser og i Solrød har tilflyttere ingen fortrinsret. Det skal man lige undersøge inden man flytter til ny kommune.

  1. Det er jo en stor ting! Jeg har svært ved at se os nogensinde tage SÅ stort et valg, men det skal man jo, hvis man gerne vil prøve at eje sit eget. Det er sejt I gjorde det og endnu bedre det var det helt rigtige for jer ❤️

   Tusind tak for dine råd. Der er mange ting man lige skal tænke igennem først. Vi er faktisk vant til lange ventetider til institutioner. På Islands Brygge er man heldig, hvis man får en vuggestueplads, når de er to år, så man er nødt til at finde en privat børnepasser indtil de får plads. Det er rent kaos og kan kun blive bedre 😅

 2. Min kæreste og jeg har selv haft snakken om, hvorvidt vi skulle flytte uden for byen. Jeg vil så gerne have en lille have – og vi har endda ikke børn. Vi blev dog klar over, at vi ikke er færdige med byen og fandt en villalejlighed i Lyngbyvejskvarteret med et lille frimærke. Husstemning og have i byen. Helt perfekt til tosomhed.

  1. Sikke et godt kompromis. Vi bor jo også i stuen med terrasse, så jeg føler ikke som sådan vi bor i lejlighed selvom vi jo gør det. Men jeg vil gerne have mere plads. Om ikke andet et større værelse, hvis de er nødsaget til at dele. Herude er alt bare småt. Lyder virkelig som I har fundet jer en perle 😍

 3. Vi er nu på vores andet hus, og jeg kan slet ikke forestille mig at flytte i lejlighed igen. Vi har fravalgt børn men haft en stor hund, hvilket jeg meget gerne vil have igen, og så er det bare skønt med en have.
  I forhold til økonomien, er det vores oplevelse, at banken var ret ivrige efter at låne os penge, og vi endte med at købe noget, til langt under det max. beløb, banken havde givet os, fordi vi ikke ønskede at sidde for hårdt i det (en øvelse der nok også er lidt lettere her i Aalborg end i Kbh.). Her er det altså rigtig vigtigt, at man får gjort op med sig selv, hvilken forbrugsstandard man gerne vil have i det daglige.
  Ellers tror jeg det vigtigste er ikke at overtænke det og være indstillet på, at man ikke kan få alle drømme opfyldt i første hug. Synes jeg har set en del afsnit af 3xbeliggenhed, hvor deltagerne har ledt efter hus i årevis, men ikke fundet noget, fordi intet er godt nok…

  1. Det kunne jeg forestille mig. Det må være svært at gå tilbage, når man først forstår det fantastiske ved et hus 👏🏻

   Det er også klogt ikke at sætte sig for hårdt i det. Jeg har haft en periode på dagpenge, og det vil jo aldrig være muligt, hvis man pludselig sidder helt vildt dyrt i det. Derfor kommer vi heller aldrig til at købe noget i København.

   Jeg tror du har ret, at man skal indstille sig på at opgive nogle ting. I en tid, hvor kæmpe huse og store renoveringsprojekter til mange penge, fylder en del på sociale medier, kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig har behov for. Det har vi nemlig slet ikke midlerne til, men vi bliver forhåbentligt meget klogere nu på søndag 🏠

 4. Jeg bor i lejlighed – og det bliver jeg ved med! Min kæreste er meget optaget af en dag (om mange år) at ville købe hus, men jeg har sagt til ham, at det ikke kommer til at ske. Jeg har boet i hus meget af min barndom og lidt af min ungdom. Og jeg kan ikke finde ro i det. Der er konstant en form for uro i mit sind, når jeg bor i hus. Nu er vi lige flyttet til en bedre lejlighed, selvom det endnu blot er en 2 værelses, men en dag, når min datter er større (og vi måske skal have en til), vil vi hel sikkert finde noget med mere plads. Men det bliver en lejlighed. 😀

  http://nouw.com/satinawandel

  1. Jeg kan sagtens følge dig! Jeg er selv opvokset i hus, og selvom det var skønt, kan bylivet og lejligheder også noget andet. Det er svært at vide, hvad det rigtige er. Det har jeg i alle tilfælde 🙈