10 Year Challenge (22 år og møg forvirret)

Èn af de bedste ting, der er kommet ud af januar (altså udover det her), er den igangværende 10 year challenge. Jeg gider normalt ikke tilsvarende udfordringer (“vis dit makeup-frie ansigt”, “vis dine uperfekte sider” etc), der huserer året ud, men denne er tilpas sjov, let og hyggelig.

Jeg gik tilbage i arkiverne. Steder jeg IKKE har kigget i mange år. På stående fod kan jeg slet ikke huske mit 22’ende år. Hvad lavede jeg egentlig? Hvem var jeg som person? Hvor var jeg henne i livet?

Det gav anledning til en større ransagelse, og derfor får I lige Danica anno 2009. Jeg ved det er et lidt ananas i egen juice indlæg, som måske ikke besvarer så mange spørgsmål andet end nysgerrighed, men I får det altså alligevel. Det er trods alt en personlig livsstilsblog, haha..

Danica anno 2009

Jeg er netop startet på 4 semester på Engelsk og Kommunikation på Handelshøjskolen i Aarhus. Jeg bor sammen med Rasmus (vi har været kærester i to år) i en lille og ret gammel 2-værelses ved Stjernepladsen. Vi har to katte ved navn Molly og Mojo.

Rasmus er igang med sin håndværkeruddannelse, og jeg arbejder ved siden af studiet i Pilgrim i Bruuns Galleri. Ugerne bliver brugt på træning, familie, venner og byture i weekenden. Kort fortalt.

Jeg er på det her tidspunkt i tvivl om hvad jeg vil bruge min uddannelse til. Jeg synes ikke rigtigt jeg dur til noget, og jeg tør ikke søge et studierelevant job i frygt for at blive afvist. Der er allerede stærk konkurrence på studiet, og alle drømmer om at blive topleder i en stor dansk virksomhed. Drømmen hedder LEGO, Vestas og Novo Nordisk.

Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men følger bare strømmen. Jeg kan på ingen måder forestille mig hvordan det bliver at få et fuldtidsjob. Selvom studietiden er hård, nyder jeg også friheden.

Jeg er desuden inde i en dum periode, hvor jeg tvivler på Rasmus. Jeg er jaloux anlagt og det æder mig op indefra. Tidligere kærester, der har svigtet eller været mig utro, påvirker mit nuværende forhold. Vi har mange konfrontationer og er på det her tidspunkt stadigvæk så umodne, at vi ikke kan gå et skridt tilbage og se det hele udefra.

Vi tager ofte i byen sammen, men det ender altid i skænderier og uvenskab. Alkohol og vores parforhold er ikke en god cocktail, og vi stopper derfor med at blande vores byture sammen, når vi er ude med hver vores vennegruppe.

Det er også et år, hvor vi mærker effekterne af Rasmus’ fars pludselige dødsfald. Vi får slet ikke håndteret det ordentligt, og det påvirker især ham i lang tid efter. Jeg ved ikke hvordan jeg skal hjælpe.

Vi har dog også bedre perioder, og er enormt gode til at slappe af og hygge os i hinandens selskab. Der er øjeblikke, hvor vi er tæt på at gå fra hinanden, og vi har da også enkelte tilfælde, hvor Rasmus flytter ud nogle dage, men vi ender altid tilbage hos hinanden. Utroligt nok overlever vores forhold de prøvelser, og jeg ser på mange måder 2009 som det mest udfordrende år i vores forhold.

Det er tilmed et år med mange rejser. Første besøg i Thailand, ferie i Italien inklusiv Amalfikysten med min familie, Egypten (“red-forholdet-rejsen”) og London med pigerne. Jeg har desuden slet ikke styr på hvordan jeg vil se ud, og når både igennem en lyshåret, mørkhåret, rødhåret samt pandehårsperiode. På bare ét år!

Jeg vejer det laveste jeg nogensinde har gjort, som et resultat at det lettere kaotiske år. Faktisk undrer det mig, at jeg ikke er glad for min 22-årige krop. Det vidner blot om, at vi kvinder er alt for hårde ved os selv og sætter alt for meget fokus på det fysiske ligegyldigt hvor vi er henne i livet.

Heldigvis bliver de næste år bedre med mere selvtillid, et mere harmonisk parforhold, en mere stabil hverdag og et studierelevant arbejde, som jeg jo sagtens kunne mestre. Hvis bare jeg havde slappet lidt mere af og stolt på det hele nok skulle gå.

Beklager de mærkelige billeder, men dengang blev alt foreviget med et digitalt kamera, og næsten altid, når man var i byen? Til gengæld er der ikke særligt mange billeder fra den periode, hvilket vidner om et år uden sociale medier eller behovet for at dokumentere random stuff. Det var nu faktisk ganske rart..

Vil I lege med? Hvordan så jeres liv ud for 10 år siden? 

Fik du nogensinde læst mit første indlæg på bloggen nogensinde? Så kikset! Eller hvad med dengang, jeg “væltede” internettet med det her indlæg?

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

  1. Jeg var 20, på andet semester på humbas på RUC og forelsket i ham, som senere skulle blive far til vores nu to børn. Her 10 år senere har jeg færdiggjort min kandidat, haft fast job i 6 år, haft tre forskellige hjem og fået to børn med ham jeg mødte dengang for 10 år siden på RUC. Jeg ser tilbage på det sidste årti med glæde, men jeg er også glad for, at jeg ikke er 20 år længere! Erfaringerne siden da klæder mig 🙂

    1. Dejlige betragtninger! Erfaringerne klæder de fleste. Man bliver kun klogere og roligere med tiden ❤️

  2. I 2009 var/fyldte jeg 14 år. Den første halvdel af året havde jeg min kæreste, Jonas, som jeg også gik i klasse med. Han slog op med mig over sommeren (pr. SMS, imens jeg var i Sverige – classy, huh?) og efter 9. klassesturen til Island, skiftede jeg skole. Jeg fik aldrig nogle “rigtige” venner i min nye klasse, men jeg trivedes og det var mærkbart, at vi var få elever i klassen + skolens struktur var meget bedre opbygget. Samtidig følte jeg mig bagud, fordi jeg dér i 3 1/2 år havde gået på en friskole, hvor læring helt sikkert ikke var den største prioritering. Men jeg kom godt efter det. Så det var vel egentlig et klassisk folkeskoleår.

    http://nouw.com/satinawandel