Hvem sender en voksen? #hjælp

Forleden dag havde jeg gang i en korrespondance med en feloow mor på Instagram. Vi talte lidt om morskabet og de ting vi begge kunne nikke genkendende til. Jeg elsker den dialog vi kan have på tværs af kanaler, hvor vi enten deler gode tips eller erfaringer.

Hun kom tilmed med en god idé til et indlæg. Nemlig alle de gange, hvor man som forældre har tænkt “Hvem sender lige en voksen?”. Jeg ved ikke med jer, men i mine over 6 år som mor, har jeg tænkt det mange gange..

Jeg starter listen og så fortsætter I bare, hvis I har nogle punkter eller kan nikke genkendende til noget af nedenstående. Fortæl mig lige jeg IKKE er alene med følelsen..

Jeg tænker “hvem sender en voksen”, når..

.. vækkeuret ringer kl. 06 og jeg skal ud af sengen for at få styr på to børn og mig selv med afgang mod skolen kl. 07.20.

.. Nola har skidt igennem ble, body og bukser. På mig. Klokken alt for tidligt, og selvfølgelig lige inden man skal ud af døren.

.. man kun har fem bleer tilbage og ikke orker at løbe over i Fisketorvet.

.. ikke kan huske nogle af babyreglerne. Ingen rovfisk? Kun ét æg om ugen? Hvad med soyamælk? Kun to lure til en baby på ni måneder?

.. jeg stadigvæk ikke har udfyldt barnets bog. Hvorfor skal det være så svært?

.. man har lyst til at skrige af søvnfrustrationer.

.. jeg når at sende Rasmus en febrilsk sms “Det er helt kaos. Hvornår er du hjemme?!”.

.. en 6-årig svarer igen, og endda meget bedre end hvad jeg selv kunne have præsteret.

.. man på ingen måder kan liste en tandbørste ind i munden på 9-måneder gammel baby.

.. man griner af SAMTLIGE “alle børnene” jokes, som en 6-årig fortæller.. “Alle børnene kom sikkert over krokodillesøen – undtagen Bo, Find og Asger. De blev lavet om til sko, skind og tasker”.

.. spiser chokolade i smug, så børnene ikke ser det og man skal dele.

.. man er nødt til at se lidt uhyggelige film med sit barn, så man ikke bliver bange helt alene.

.. man er så træt, at man et kort øjeblik falder i søvn på legemåtten, mens babyen kravler over til planten og spiser jord.

.. man (læs: jeg) har introduceret sin 6-årig for Rollo & King, og han hele vejen til skolen synger “Pludselig var jeg solgt, stod på gaden i bar’ røv & dolk”.

.. man (læs: Rasmus) har introduceret sin 6-årig for Anders Matthesen og “Hva snakker du om” albummet, og han hele vejen til skolen synger “Går du med reflekser og tror det redder liv.. Så har du aldrig mødt mig, når jeg er pattestiv (dyyt dyt)” . SÅ upassende, ik’? Haha..

Del lige jeres “hvem sender en voksen” øjeblikke, så jeg får det bedre med mig selv igen..

Fik du nogensinde læst mit lettere sarkastiske indlæg om 18 ting, JEG tænker som mor, når jeg er træt?

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. 3 måneder efter jeg færdiggjorde min kandidat blev jeg tilbudt en lederstilling. Jeg sagde naturligvis ja!! Virksomheden er fed og jeg får nok ikke lige den mulighed igen som nyuddannet. Stillingen betød at jeg blev nærmeste leder for 25 og detudover leder for 25 på et andet team.
  Her over et år senere har jeg stadig lyst til at kalde på en voksen når..

  Jeg skal opsige en medarbejder/afslutte samarbejdet

  Bede en medarbejder pakke sin telefon væk i arbejdstiden.

  Når en medarbejder vil lønforhandle (læs: og jeg er uenig)

  Når jeg selv skal lønforhandle

  Når jeg skal “skælde” en voksen ud. Jeg skælder som udgangspunkt ikke ud, men taler til fornuften

  Når jeg skal bede en it-mand have overarbejde når noget akut er gået i udu. Og eller ringe på en søndag og bede ham/dem fikse noget.

  Når jeg modtager en sygemelding inden jeg selv har fået øjne.

  Når jeg for 10. Gang bliver spurgt om det samme

  Når jeg bliver spurgt om noget jeg ikke har lyst til at beslutte (læs noget der er dyrt eller VIRKELIG vigtigt).

  Men jeg elsker mit job!! Så jeg faker at være voksen 8-16 mandag-fredag.

  Jeg tør ikke tænke på, hvor ofte jeg ville mangle en voksen som mor. 🙊

  1. Jeg elsker det her! Jeg synes nærmest et lederjob virker mere skræmmende end at være nogens mor 😅

   Hold nu op et ansvar man har som leder. Jeg har aldrig prøvet det, men jeg fik lige ny respekt for den slags opgaver. Det kræver altså mod.

   Og jeg kender godt fakerfølelsen. Den havde jeg også, da jeg var lønmodtager i mit første job. Som om det var en fejl, jeg overhovedet var der 😆

 2. Haha skraldgrinede da jeg læste de 2 sidste med Rollo & King og Anden, hahaha fandme sjovt!! 😀

  Min “hvem sender en voksen” er oftest når det handler om SKAT, fatter intet af det!

  Har været på dagpenge i 7 måneder (nyuddannet), og der har jeg ofte tænkt “shit man, nu er du virkelig voksen”. Afsluttet din 5 årige universitetsuddannelse, hvor alt hele livet nærmest har været planlagt. Nu er det op til mig – og udelukkende mig, at lande et job. Det lykkedes heldigvis i torsdags, yeeees!!!
  Af mine ting kunne jeg da også godt tænke mig, at det ikke var mig der var den voksne, når afløbet i badet skal tømmes, føj.

  1. Haha, det er heller ikke så heldigt! Han synger det selvfølgelig altid i morgentrafikken, når alle mennesker er udenfor 😅

   Det kender jeg også til. Især SKAT, moms og alt regnskab. Jeg er så glad for jeg har en revisor. Alle de regler!

   Først og fremmest tillykke med jobbet! Virkelig sejt! Jeg har også været på dagpenge ad to omgange. Første gang også efter min uddannelse. Som du siger var det lidt et chok, at man blev kastet ud i intetheden, hvor man næsten altid tabte til dem med erfaring. Det var ret svært!

   Afløbet er super klamt! På en eller anden måde får jeg altid overtalt min mand “DU er meget bedre til det alligevel”, haha 🙈

 3. Hvem sender lige en voksen, når jeg skal tjekke, om mit barn er automatisk medforsikret i min ulykkes- og indbosforsikring eller om der skal laves noget om?

  Når jeg er syg og alene hjemme med barnet.

  Når barnet er syg og pylret.

  Når vasketøjskurven er ved at kaste op, men vaskemaskinen er nede i kælderen, hvor man ikke kan have baby med ned og baby kun sover 20 minutter om dagen…

  Når lejligheden trænger til en hovedrengøring (og baby stadig kun sover 20 minutter om dagen…)

  Når barnet er utilfreds, medmindre det får lov at se Baby Shark eller Popsi & Krelle på YouTube på repeat.

  http://nouw.com/satinawandel

  1. Hahaha, baby shark 😂 Det er mit liv! Spiller den sang konstant. Det eneste minus er, at videoen kun varer i 2 minutter. Kun godt bruge en extended version 🙈