Hvornår er man klar til at få passet sit barn?

Jeg var ude i formiddags i nogle timer. Uden barn. Det lyder måske ikke vildt, men når man går hjemme med sin baby, og har gjort det i snart 11 måneder, får man nogle gode rutiner. Jeg har længe haft lyst til at tage ud med Rasmus, men jeg har ikke kunne overskue det. Vi ved jo bedst, så det er hverken fair over for dem der skulle passe eller Nola, hvis vi ødelagde den gode rutine.

Det var dog lige indtil Rasmus med meget kort varsel startede på sin nye uddannelse (hvilket jeg har forklaret her). Jeg er selvstændig og vil gerne holde gang i butikken. Både til møder hos Boom Agency, men også arrangementer, hvor jeg kan ses og snakke med andre i branchen. Det giver enormt meget til mig og min virksomhed.

I sidste uge havde jeg et vigtigt møde, og jeg fik min mor over for at passe. I dag havde jeg også planer, og min gudmor kom forbi og hjalp. Og ved I hvad? Det er simpelthen gået så fint. Nola har været glad, smilende og gjort alt det hun plejer. Det åbner op for nye muligheder. Ikke at hun skal passes ret meget, men jeg er pludselig ikke så låst i vores nye konstellation. Det er skønt!

Nogle gange handler det også blot om at gøre noget. Det går jo som regel fint. Det er mere tanken om hvis det ikke gjorde, der kan stresse mig på forhånd. Nu drømmer jeg om en middag ude og biograf en aften med Rasmus. Vores forhold har været presset de seneste 10 måneder og kunne godt trænge til lidt tosomhed.

Jeg har forresten ikke rigtig nogen holdning til pasning, som jeg kan forstå mange andre har. Vi følger hverken principper eller metoder, når det kommer til opdragelse. Faktisk gør jeg mig ikke ret mange tanker om det. Altså vi snakker selvfølgelig om opdragelse herhjemme, men ikke i en højere forstand, hvor vi skal passe ind i en boks. Vi gør bare hvad vi synes er rigtigt i den givne situation. Er man klar til at prøve at få passet sit barn – go for it. Vil man gerne køre sit barn ind i institution – go for it. Vil du friamme til barnet selv siger stop – go for it. Det kan virkelig ikke hidse mig op, hvad andre gør, med mindre jeg overværer misrøgt.

Og det er ikke fordi jeg ikke prioriterer mine børn lige så meget som dem, der går op i den samfundsudvikling. Jeg synes måske bare vi har det så godt i Danmark, at jeg i bund og grund synes det er komplet ligegyldigt om barnet smager sukker inden de er 1 år eller om de bliver hjemmepasset eller ej. Hvordan har I det på det punkt? Jeg føler nogle gange opdragelse bliver diskuteret på et bredere plan ala klimadiskussionen. Det er noget vi åbenbart gerne må blande os i og dele vores egne holdninger om. Også selvom vi ikke er blevet spurgt. Jeg er med på oplysning er vejen frem, men når det kommer til personlige områder, er der mange måder at gøre det på. Det er et svært at få gjort uden at såre andre. Jeg forstår godt at man har mærkesager og nogle kampe er værd at tage, hvis man brænder for det, men hvordan det gøres bedst, ved jeg simpelthen ikke.

Men Nola blev passet, det hele gik godt begge gange og jeg ser nye muligheder i forhold til mit parforhold, mig selv og virksomheden. Alt kører ret godt lige nu. Solen skinner de fleste dage, Nola har en fantastisk alder, Sylvester trives og jeg tror på fremtiden bliver rigtig god ved os herhjemme. Det skal den!


Nola er blevet 10 måneder, og jeg har gjort status på hendes liv lige nu. Alt fra de daglige måltider, mælk og søvn til putteseance, lure, mødregruppe og udvikling.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Dejligt indlæg 🙂 Jeg har en søn på 6 måneder, som er blevet passet kortvarigt et par gange. Det har jeg ikke noget imod, men er meget selektiv omkring, hvem jeg vil lade passe ham. Det skal være én, jeg ved kan berolige ham, hvis han bliver ked af det.

  Jeg synes, der er en tendens til, at børn idag bliver et projekt, og ofte ser jeg, at især mødrene forsvinder lidt i det. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad de gør, når deres børn bliver store, og de ikke længere kan hænge deres identitet op på at være speltmor. Først og fremmest, er man jo sig selv, før man er mor..

  1. Så længe man gør det der føles rigtigt for en selv og familien, kan man ikke gøre meget andet ❤️

   Jeg tænker folk kommer fra et godt sted, men ofte bliver det bare mere belærende eller “jeg ved bedre”. Og det har langt de fleste gange den modsatte effekt. Jeg vil blot ønske folk var mere rummelig eller som minimum fuldstændig ligeglad hvad andre end en selv gør ?

   Jeg håber også på vi kan ryste betegnelser som speltmor, hippiemor, egomor eller karrieremor af os. Vi er jo alle bare mødre, der gør det bedste vi kan ?

 2. Jeg har der faktisk lige som dig i forhold til hvad andre gør. Hvad de føler er bedste for dem, deres børn og deres familie, er det de skal gøre. Så er det for mig lige gyldigt om de følger en bestemt teori eller hvad der står i stjernerne. Som du skrive, så længe det ikke er misrøgt. Derfor kan jeg godt bliver rigtig godt irriteret, hvis andre blander sig i min/vores opdragelse af vores sønner, når jeg ikke direkter har spurgt om hjælp.

  I forhold til pasning, så var min ældste søn 8 uger første gang han blev passet er par timer. Sjovt nok, så har jeg haft svære ved at min yngste søn skal passes på et tidpunkt. Han er 5 måneder og ikke blevet passet endnu. Sjovt at det kan være så forskelligt ?

  1. Fuldstændig enig! Det rager ikke andre. Måske handler det også om at det er blevet så nemt at blande sig med de sociale medier? Ofte helt uden at tænke over konsekvenserne.

   Jeg er også blevet mere pylret med alderen. Helt omvendt af hvad jeg havde forestillet mig, haha. Måske fordi det er den sidste og de er så små? Jeg ved det ikke. Jeg prøver bare at mærke efter ?

   1. Ja. Men synes også nogle tager der med ud i “virkeligheden”. Jeg fik f.eks. i dag fra en fremmed dame: “Man skulle være barn i dag” – sagt meget surt og forarget. Årsagen: jeg cyklede på en ladcykel med min 5 mdr. gammel dreng i. Det gav bare ikke mening at komme med sådan en kommentar ? (folk er ikke så vantil at se ladcykler på landet – så høre tit for det. Det er dog første gang at det er negativt).

    Det samme her ? jeg troede også jeg kunne “give lettere slip”.

    1. Ej, altså! Mærkelig kommentar. Så fordi der ikke fandtes ladcykler dengang, så må man ikke bruge dem nu? Det giver ingen mening ?