Hvad er søvn?

Ny seng

Ja, hvad er søvn egentlig for en størrelse? Vi får ikke meget af den for tiden. Dels pga. en baby i huset, men i høj grad også på grund af mig med mit hæmmende night terror. For ikke at tale om den madras vi sover på. Den er håbløs.

Jeg ved virkelig ikke hvad vi har tænkt på. Vi har sovet på den her madras i flere år, og den har sjældent været god. Det seneste år har den dog alligevel levet sit eget liv. Med en forhøjning i midten og os to på hver vores side. Som et fort, der forsøger at skille os ad. Ret uromantisk skulle jeg hilse og sige. Det lyder måske værre end det er, men jeg lover jer den er dårlig at sove på. Man både synker ned, har det for varmt og har ondt i hele kroppen, når man vågner.

Ny seng

Alligevel har vi levet med det. En seng er en dyr post, og det “kan vi jo altid lige se på, når pengene er flere”. Spol tiden frem til aldrig. Det er lidt ligesom når computeren eller telefonen crasher. Det sker ALDRIG på et belejligt tidspunkt, hvor man har overskud på kontoen.

Sengekøbet udskød jeg også dels, fordi jeg nu har en agent, der kan lave opsøgende salg for mig. Hun har således været i dialog med et par sengevirksomheder om et potentielt samarbejde. Jeg vil nemlig langt hellere lave reklame for noget, som jeg oprigtigt mangler og selv har taget kontakt til, end blot at vente passivt på noget dukker op i indbakken.

Ny seng

Vi kunne dog ikke blive enige om betingelserne, og derfor tog jeg en impulsiv beslutning og købte en seng i søndags. Det var et ret godt tilbud hos Jysk i anledningen af deres fødselsdag (har virksomheder ikke altid en grund til at holde udsalg?), og en spontan beslutning en sen aften herhjemme. Jeg mindes ikke engang Rasmus var hjemme eller med i beslutningen. Jeg tog bare et valg.

Læs også:
Sådan forvandlede vi verdens mindste værelse til et gør-det-selv walkin closet

Normalt vil jeg nok prøveligge en seng først, men det kunne vi ikke nå, og derfor blev det sådan. Jeg tænker dog det kun kan blive bedre, og sengen lyder virkelig god ud fra de mange anmeldelser, så nu venter vi bare. Den ankommer i dag kl. 09, og i nat var derfor sidste nat på flyderen (som vi har kaldt den forfærdelige madras, der skøjter rundt på gulvet).

Ny seng

Jeg havde aldrig troet jeg skulle skrive et helt indlæg om en kommende seng, jeg i bund og grund ikke engang har testet endnu. Men det er simpelthen så stort, og jeg forestiller mig vi i morgen vågner som to nye mennesker. Søvn og komfort er altafgørende for mange andre ting, og derfor kan jeg også blive sur på mig selv over vi har levet med de her ringe forhold. Vi er trods alt ikke 20 år eller futonejere længere. Ja, sådan én havde vi starten af vores forhold, og det var ikke ligefrem anbefalelsesværdigt.

Hvad med jer? Ejer I en dyr seng? Er det noget I gladeligt bruger mange tusinde på? Jeg fornemmer lidt en tendens til at investere i nattesøvnen, da vi trods alt bruger mange timer i sovende tilstand. Hvis pengene havde været flere vil jeg også langt hellere have købt bæredygtigt, som Auping eller Dunlopillo, men det kræver også et andet budget. For nu bliver det Jysk, og måske en dag vi kan spare sammen til noget større og bedre.

Jeg vil tage et hurtigt bad og smutte til møde. Senere skal jeg have en spraytan for første gang i evigheder, da jeg jo holder en rigtig teenagefest i morgen sammen med min veninde. Ja, jeg glæder mig, og ja, vi har købt Galliano!!!

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Da vi sidste år flyttede i hus, valgte vi at investere i en god ordentlig seng. Den som vi på daværende tidspunkt havde, var en gammel sag fra den gang jeg blev konfirmeret? Derfor købte vi en Tempur og jeg må ærligt indrømme, at vidste jeg at forskellen var SÅ stor, så havde jeg gjort det for længst! Jeg krydser fingre for at jeres nye seng er tip top??

  1. Øj, det lyder fantastisk! Jeg håber jeg får samme følelse efter i nat, og måske en dag opgraderer til det bedste af det bedste ?

 2. Vi havde længe en gammel madras men dog god madras fra da min eks kæreste var ung. Den arvede jeg i bodelingen.

  Efter et lille år på den købte vi en kontinental seng i jysk mens jeg var høj gravid og halleluja for en forskel.
  Ville også have prioriteret det højere hvis jeg vidste hvilken forskel det gjorde for os ?

  Håber i får sovet godt ?

  1. Gamle madrasser kan også noget, men når man får en rigtig seng, åbner der sig en helt nye verden ?

   Tak! Jeg sov godt i nat. Rasmus var desværre på nattevagt, så han må vente med at teste den ?