Påskeferie i laveste gear

I dag er dagen, hvor vi styrter rundt for at få købt ind igen. Det kommer bag på mig hvert år, og det er som om man går i undtagelsestilstand. “Åh, nej.. Butikkerne har lukket i to dage. Jeg skal virkelig tænke fremad” og “Nu er det lørdag. Rema har åbent. Afsted med mig“..

Det er jo ikke som om de holder lukket i 25 dage, og nogle steder har jo trods alt åbent til trods for helligdagene. Fjollet. Men når det så er sagt, så har jeg faktisk været ude at handle i dag, da Nola har fødselsdag på mandag, og det kræver lidt godter til de gæster, der kommer på besøg.

Påskeferie

Det var slet ikke mening den her påskeferie skulle foregå i laveste gear. Jeg havde planlagt indhold, podcast og alle mulige billeder til mine sociale kanaler. Altså mentalt. Men når det kom til stykket, har jeg ikke haft det store behov. Gåsehud podcast gik på ferie, og da jeg havde taget den beslutning, blev det også nemmere at sætte alt andet på standby. Jeg ved jo, at I alligevel er på ferie, sammen med familien eller ude i det gode vejr.

Det her blogindlæg beskriver meget godt min sindstilstand. Jeg er træt. Og jeg er ved at finde ud af hvad der skal ske. Ikke lige nu, men måske på sigt. Skal jeg finde mig et stabilt job igen og gå tilbage til at have bloggen på hobbyniveau? Skal jeg få et deltidsjob og køre det halvt halvt? Skal jeg fortsætte som nu? Eller starte ny virksomhed, der ikke tager udgangspunkt i mig? Hvad føles rigtigt? Og kan jeg blive ved her 7 år efter det hele startede? Er jeg mættet?

Det er kun noget jeg selv kan svare på. Jeg tager mig god tid, lader penge være penge (for det er trods alt på ingen måder det vigtigste) og mærker efter. Det bliver til mange gåture og snakke.

Jeg har også stor respekt for dem, der siger stop mens legen er god. Omvendt føler jeg ikke jeg er færdig med at dele, da bloggen trods alt følger mig på min vej i livet. Bare fordi jeg er i 30’erne betyder det ikke jeg har styr på alt. Jeg har en mand og dejlige børn, men vi bor stadigvæk til leje i en 3’er og karriereræset regner jeg nok aldrig ud.

Nogle gange drømmer jeg om at flytte til Bornholm i et billigt hus og arbejde hos den lokale købmand. Det må da på mange måder være livet, haha. I en tid hvor alt går ekstra stærkt misunder jeg vores forældres tid, der foregik i et lidt andet tempo.

Hvad tænker I om job og karriere? Har I fundet jeres plads? Hvad føles rigtigt og hvordan har I sat jer i det? I storbyen med fuldtidsjob eller på landet på deltid eller som hjemmegående? Måske endda i udlandet?

Hvis bare man vandt i Lotto. Så vil alle bekymringerne forsvinde, og man kunne købe et hus ad pokkers til og nyde livet med familien i ro.

Tilbage til den der påskeferie. Den har jo været rar til trods for mit sidespor ovenfor. Rasmus og jeg var jo på frokostdate i lørdags. Det var så skønt, at vi gjorde det igen i går. Vi nød en frokost på en helt tom restaurant, da resten af byen højst sandsynligt var til påskefrokost hos familien. Derefter gik vi rundt i et mennesketomt København for derefter at ende med at spise vafler med flødeskum, friske jordbær og chokoladesovs.

Påskeferie

Påskeferie

Da vi kom hjem, sendte vi Sylvester på weekend hos min gudmor (og han cyklede hele vejen til Frederiksberg.. seje gut). Imens kiggede vi rundt i vores hjem. Vi var begge trætte af at se på det samme her fem år efter vi flyttede ind. Møblerne står på præcis samme måde, som de altid har gjort, men kl. 19 gik vi amok, og flyttede rundt. Og vi fandt faktisk på en ny og god løsning. Helt uden at bruge penge. Ofte, når man har brug for fornyelse, føler man, at man skal købe nyt, men som regel skal det bare lige flyttes rundt, og så er man tilfreds igen.

I dag har det bare været Nola og mig. Rasmus var på dagsvagt, Sylvester er som sagt på weekend hos min gudmor og alle jeg kender skulle noget andet. Det blev derfor til en lang gåtur i det gode vejr samt indkøb til fødselsdagen på mandag. Tænk at hun allerede bliver et helt år. Det føles som i går det her skete.

Og noget helt andet! Jeg har netop klikket en seng hjem. Farvel til dårlig søvn, og hej til bedre nætter. Jeg kan overhovedet ikke vente. Vi endte med Jysk, som kørte tilbud på udvalgte modeller. At købe en seng er jo åndssvagt dyrt (med god grund), men hold op jeg glæder mig! Så blev det alligevel en god dag.

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Hej Danica ?
  Selvom jeg ‘kun’ er i gang med mit ottende semester, fylder arbejdslivet på den anden side rigtig meget i mine tanker. Mine overvejelser er heller ikke blevet færre, efter jeg har været i gang med at søge praktiksted. Jeg har en rigig god fornemmelse i forhold til min praktik. Jeg får nogle faste rammer, men jeg har også fået det på plads, at det er 30 timer om ugen – og ikke fuldtid. Mit udprægede strukturgen er begejstret for, at jeg kan se frem til langt mere faste rutiner sammenlignet med livet som studerende. Samtidigt har jeg bevist valgt at aftale deltid, da jeg ved, jeg ikke vil arbejde fuldtid i mit ‘virkelige’ arbejdsliv. Mange vil måske anse mig som kræsen, fordi jeg allerede nu stiller krav. Omvendt ser jeg det som en fordel, at tør sætte nogle begrænsninger og være bevidst om mine behov.

  1. Jeg kan godt huske det sted. Hvor man er så tæt på at være færdig. Jeg synes det er topsejt, at du mærker efter og allerede nu ved hvad du vil. Jeg har både arbejdet fuldtid og 30 timer, og jeg må indrømme at 30 timer også er meget mere passende til mig. Dengang jeg arbejdede fuldtid så jeg nærmest ikke Sylvester. Det var virkelig ikke sjovt.

 2. Tillykke med dagen, Danica. Håber I fik fejret Nola i går og at du også får en bid af kagen i dag. Jeg har selv fødselsdag i morgen og må indrømme, at jeg ikke tænker så meget over det efter jeg har fået børn, haha – deres fødselsdag er lidt sjovere at fejre, synes jeg.
  Well, alt det med karriere tanker – det er svært. Jeg har endnu ikke fundet nøglen, men drømmer om noget, der er fleksibelt, delvis arbejde hjemme og nedsat tid mens man har børn. For jeg er ikke sikker på, at jeg er færdig med at få flere og så er det jo rart at skrue lidt ned for karrieren i nogle få år. Det løber ingen steder. Men det er en svær balance også at finde frem til det man gerne vil 100% – jeg er der hvert fald ikke endnu. Ofte drømmer jeg også om at starte forfra et nyt sted, tættere på familie og med andre omgivelser og nye muligheder. Men det er svært at gøre, når man også har en partner med ønsker og drømme. Det vigtige er vel at man er åben omkring det og hele tiden gør noget for at komme videre, hvis ikke man er tilfreds.

  1. Mange tak ❤️ Det gjorde vi. Og tillykke med fødselsdagen i onsdags. Vi gjorde heller ikke rigtigt noget ud af det på min dag. Jeg var al for træt efter Nolas fejring.

   Jeg tror heller ikke nødvendigvis man skal finde lykken i arbejde. Jeg troede i sin tid lykken var fuldtid og karriereræs, hvor man hele tiden skulle opnå noget større. Så troede jeg lykken var små virksomheder med masser af ansvar. Så blev jeg selvstændig, og alligevel kan jeg have følelsen af jeg ikke har regnet den ud endnu. Det er nok bare en del af at være menneske.

   Jeg forsøger at mærke efter uden det bliver for meget. Man kan også nemt ende med at tvivle på sig selv konstant, fordi alt skal tænkes igennem. Lige nu nyder jeg hvor jeg er, men dermed ikke sagt jeg ikke er et helt andet sted om 12 måneder. Tiden må vise. Jeg er i hvert fald åbne overfor alle muligheder. Ofte ved vi ikke hvad den mulighed er, før den byder sig.