Taknemmelighed og en øjenåbner

Glædelig fredag. Med sol, behagelige temperaturer og lysten til at bruge sin tid udenfor. Måske en kaffe, et glas hvidvin eller en kold øl? Det lyder meget dejligt, når man tænker over det, og det er netop det som indlægget skal handle om. Taknemmelighed og at minde sig selv om hvor heldig man er.

I går var jeg til et velgørenhedsarrangement. Dem vil jeg gerne prioritere, da det er vigtige sager, som man kan være med til at støtte via sit eget bidrag, men også de sociale kanaler man har. I det her tilfælde var der tale om Chimalaya Charity, der i samarbejde med Amazing Space og CamCam Copenhagen havde lanceret et genialt tiltag, der hjælper nyfødte babyer i Nepal. Her dør der nemlig 30.000 små børn årligt. Formålet er at styrke mødrene og give nyfødte en bedre start i livet ved at bekæmpe den farlige fejlernæring.

Derfor har de lavet en pusletaske med lækre og uundværlige sager til baby, som man kan købe, og HVER gang nogen gør det, får en mor i Nepal en pusletaske med livsnødvendige sager til sit nyfødte barn. Hun får også besøg af sundhedsplejerske og bliver en del af en mødregruppe i byen, hvor de hjælper hinanden. Det er ikke bare en enkelt gave. Det er hjælp, der faktisk redder mange babyers liv.

Tilbage til i går. Det mindede mig om hvor priviligeret vi er. Det ved vi jo i bund og grund godt, men i hverdagens ræs kan man godt glemme det. Jeg kan i hvert fald, og pludselig kan det handle om hvor hårdt det er at mangle sin søvn, at man stresser over arbejde eller en ligegyldig konflikt. Nu er vores udgangspunkt et andet, og det er ikke fordi det er forkert at føle de ting, men et realitetstjek er nok meget sundt for mig. Når jeg brokker mig over et eller andet random, er der familier i Nepal hvis barn dør, fordi de ikke har adgang til modermælkserstatning eller ordentligt mad. De har ikke rent vand eller varme.

Det sætter tingene i perspektiv. Selvom jeg godt ved at mange lande er fattige og slet ikke er samme sted som os, er det godt at blive konfronteret med. Især i en tid, hvor det ofte handler om glitrende nye køb, rejser og restaurantoplevelser. Når vi er i tvivl om vi skal gå efter en Emmaljunga eller Bugaboo barnevogn, er der andre mennesker, der frygter deres børn er ved at dø.

Uden det her skal blive et tudeindlæg, så gjorde det mig også glad. At der findes NGO’er, der hjælper 100 % og faktisk gør en forskel for andre mennesker. At man selv kan hjælpe til og være med til at gøre noget. Jeg forstår godt de personer, der dedikerer deres liv til velgørenhedsarbejde, og får så meget glæde og livskvalitet, da de vitterligt kan se de hjælper og redder andre.

I dag har derfor været en god morgen. Det er ret ligegyldigt om vi kommer sent ud af døren. Ja, de fleste konflikter er faktisk ligegyldige, da vi har hinanden og har det godt. Det er trods alt det vigtigste.

Nola sover, jeg sidder i sofaen med min varme kaffe, solen skinner og min gudmor kommer på besøg senere. Det er også fredag. Jeg føler mig som verdens heldigste. Her i Danmark med alle de muligheder. Der er ingen begrænsninger, og det overskud vil jeg gerne bruge på at sætte fokus på dem, der ikke har de samme muligheder.

Kender du nogen gravide, eller er du det selv, kan man købe Bag4life lige her hos CamCam Copenhagen. Udover man selv sparer i omegnen af 500 kr., går alt overskuddet ubeskåret til mødre og deres nyfødte babyer i Nepal, så de kan få de sager de har brug for samt hjælp fra fagfolk. Bare en god tanke, der gør en kæmpe forskel.

HUSK også demonstrationen mod nomeringer i morgen. Det er landsdækkende, og her finder du et kort over alle 46 byer, der er med. Vi skal have råbt politikerne op, så vi kan få bedre vilkår for vores små børn. Det går simpelthen ikke længere.

Ha’ en dejlig fredag

Skriv en kommentar