Status på livet som selvstændig

Apropos det med at balancere privatliv og arbejdsliv, tænkte jeg det var tid til en status på det selvstændige liv. Og ikke mindst en lille update på Boom Agency, som jeg skrev en introduktion til her (vi søger faktisk en ekstra medarbejder og måske er det dig?).

Jeg har nu været selvstændig i snart 3 år. Det er 3 år længere end jeg overhovedet troede var muligt. Jeg har i mellemtiden selvfølgelig været på deltidsbarsel, men mit arbejdsliv har aldrig været sat på hold. Siden januar har jeg haft en agent sammen med tre andre søde damer, og det er en helt ny verden for mig.

Jeg havde nemlig op til 2019 kørt det hele selv, og faktisk været glad for det, men nu har jeg mere tid til det sjove eftersom min agent har overtaget kommunikationen med kunderne.

Hvordan går det mon?

Jeg synes stadigvæk det er sjovt og spændende, og jeg lærer noget nyt hver eneste dag. Der er dog ingen tvivl om det ser helt anderledes ud end da jeg startede. Konkurrencen er intensiveret og man skal ikke lave mange “fejltrin” før man er glemt og ude i kulden igen. Det er til tider kynisk, men det er nu engang bare sådan det fungerer.

Jeg er ret afklaret med, at jeg fortsætter så længe jeg gider og synes det er sjovt. Skulle det ændre sig en dag vil jeg ikke have noget imod at sidde på den anden side af bordet igen.

Løn, praktiske opgaver og netværk

Lønnen er lige så svingende som den altid har været. Der er rigtig gode måneder, og så er der måneder, hvor kunden ikke betaler til tiden. Det er dog ikke noget, jeg kan lave om på. Det er selvfølgelig vildt irriterende, at store kunder ikke betaler regningerne til tiden, men hvis du er selvstændig kender du sikkert til det problem. Det hører åbenbart med. Jeg forsøger altid at forvente det værste, så jeg ikke lige pludselig er på den, fordi en kunde endnu engang trækker det i langdrag.

Derudover har jeg stadigvæk en del praktiske opgaver forbundet med det selvstændige liv. Selvom Maria, min agent, har overtaget på alle kundehenvendelser, skal jeg stadigvæk lave regnskab, have styr på kvitteringer og sende faktura. Det lyder ikke af meget, men det tager faktisk en del tid i det samlede billede. Det er dog helt fint med mig. Nogle gange kan det faktisk være rart lige at ligge det kreative væk og blive mere praktisk.

^ Michelle, Maria (Boom Agency), Mette Helena og Trine

Netværksmæssigt har jeg forsøgt at indhente det forsømte fra jeg var på barsel. Jeg kan stadigvæk ikke deltage i synderligt meget, da det tager tid fra mange andre ting, men jeg forsøger at prioritere alt det jeg tror på giver mig energi. Man er ikke i tvivl om hvornår noget giver mening og hvornår man ikke kan overskue det. Jeg vil desuden gerne støtte op om andre i branchen. Især dem jeg har et godt forhold til og som har været der for mig. Det kan både være andre bloggere, kunder eller bureauer.

Netværk kan hurtigt lyde meget hardcore og businessagtigt. Det er det til dels også, men jeg forsøger at vælge med hjertet og ydmyghed. Det er altid rart at komme lidt ud og møde nye mennesker. Også selvom jeg ikke er den mest ekstroverte person og det ofte koster på overskudskontoen. Som regel, og fordi jeg er blevet bedre til at navigere i tilbudene, synes jeg faktisk jeg kommer hjem med både motivation og godt humør.

Freelancejobs

Et af de spørgsmål jeg ofte får går på om jeg stadigvæk laver freelancearbejde (læs mere om det arbejde, jeg tidligere har lavet her). Det gør jeg. Ikke i samme størrelsesorden som før, da min virksomhed er vokset, men synes jeg det er spændende nok, og føler jeg oprigtigt jeg kan bidrage med noget, tager jeg gerne opgaver ind.

Lige nu har jeg et længerevarende fotojob for et dansk modebrand og snart skal jeg fungere som mentor for en upcoming influent. Det er to vidt forskellige ting, men begge arbejdsopgaver, jeg lærer noget af og som giver mig god erfaring.

Podcast og hobbyprojekter

Selvom jeg har min virksomhed, som er min indtægtskilde, har jeg også hobbyprojekter sideløbende, jeg bruger tid på. Et af dem er Gåsehud Podcast, som jeg jo startede med Michelle tilbage i januar. Efter ca. 10 afsnit kørte jeg det hele selv, og her 17 afsnit inde i sæsonen gik jeg lidt kold på det. Det tog gerne 15-20 timer om ugen, og den tid har jeg bare ikke oveni alt det andet. For ikke at tale om min familie, der mærkede til det.

Heldigvis har jeg fået mig en ny medvært. Vi skal faktisk optage det første afsnit sammen i dag, og jeg glæder mig til at få en dialog igen. Det savnede jeg nemlig mens jeg kørte det selv. Det har faktisk været rart for mig at bruge tid på noget helt andet. Det kan godt blive trættende at leve af sit eget navn i længden, og derfor er det vigtigt for mig at beskæftige mig med andre sjove projekter. Som mine freelancejobs og podcast mediet. Jeg håber virkelig vi kan holde det igang og på sigt bygge det endnu større. Jeg vil i hvert fald blive enormt glad hvis I vil give det et lyt inde i podcast app’en.

Boom Agency søger en ny medarbejder

Det går heldigvis så fremragende i Boom Agency, at vi søger en ny fuldtidsmedarbejder til teamet. Normalt vil jeg ikke slå sådan noget op herinde, men det kunne jo være der sad en derude med interesse for sociale medier og en baggrund med selvsamme. Jeg ved der allerede er kommet en masse ansøgninger, og de første samtaler finder sted i denne uge, så hvis det nu har fanget din interesse skal du nok smide en ansøgning hurtigst muligt. Jobopslaget kan I se her (Boom_Jobopslag).

Nu vil jeg skynde mig til Vesterbro, hvor jeg skal mødes med fine Trine til et lille frokostmøde. Bagefter skal jeg hurtigt videre til Nørrebro for at optage afsnit 18 af Gåsehud, og derefter hurtigt hjem igen, da vi får mine forældre på besøg til kaffe. De er nemlig endelig hjemme fra Doha. Hurra!

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Hej Danica 🙂
  Super spændende indlæg. Det er dejligt at høre fra flere som jeg selv. Synes der kan være mange op og nedture i livet som selvstændig. Min kæreste og jeg forsøger at drive en børnetøjswebshop http://www.lillelykke.dk og nøj der er mange udfordringer. Men samtidig er det jo også spændende, og det vel præcis sådan det skal være?
  I hvert fald, held og lykke herfra 🙂
  Kærlig hilsen Karina

  1. Dejligt at høre! Og hvor er I seje! Man skal ikke undervurdere hvor hårdt det faktisk er at drive en webshop. Sejt, altså!

   Man lærer så meget undervejs, og de erfaringer vil man for altid kunne trække på 🙂

   Held og lykke med det.