Søndagsbekendelser

Sommer i Danmark

Det har været en kamp at finde overskud i varmen til at udrette noget som helst. På et tidspunkt sneg temperaturen sig op på over 30 grader på terrasen. Jeg burde rydde op, vi burde handle ind og jeg burde på styr på pakkelisten til ferien, men i stedet tog vi på stranden. Og da jeg endelig havde tid til at lave lidt, valgte jeg bloggen og at opdatere med en sjælden omgang søndagsbekendelser.

Jeg savner at kunne skrive på bloggen hver dag, og ikke mindst med tanker om løst og fast ala søndagsbekendelser, men livet med to børn sluger bare alt min energi. Jeg havde lidt glemt den her alder mellem 1 og 2 år. Fra hun står op til hun går i seng er man bare på. Selvfølgelig ikke de timer hun er i vuggestue, men i og med det generelt ikke er mere end 5-6 timer om dagen, og jeg også har alle de andre ting jeg skal nå, går det som regel udover bloggen.

Sommer i Danmark

Sommer i Danmark

Ferieplaner, tid til at skrive og manglende energi

Men nu kommer sommerferien, og jeg håber på vores ferieuge på Fanø og to ugers ferie herhjemme kan give mig mere tid til at reflektere. Og ikke mindste skrive. Jeg har så meget jeg gerne vil dele, og jo mere jeg har des sværere kan det være at få ned på skrift. Der er simpelthen for meget.

Det er dog rart med dasedage og varmere vejr. Det er som om det bliver mere tilladt at glemme alle de sure pligter og være spontan. Folk er alligevel mindre på de sociale medier, og fordi de er det, kan jeg også slappe mere af i det. I er heldigvis så trofaste, at når jeg endelig får skrevet noget klikker I ind (omend jeg savner jeres kommentarer for tiden, men jeg tænker det nok handler om I hellere vil nyde vejret eller?).

Sommer i Danmark

Når man nyder at glemme de sure pligter og være spontan med gode venner

Fra strandtur til søndagsbekendelser. Og endda på en søndag. Jeg føler mig helt foran..

1. Er jeg den eneste, der ikke kan finde ud af at pakke til ture? VI har altid glemt noget. Hvad end det er en solcreme, sut, vådservietter, snacks eller noget andet. I dag var jeg glad for vi var så tæt på vores lejlighed, at vi kunne hente alt det vi havde glemt. Jeg kigger altid misundeligt på de mennesker, der husker alt i første forsøg. Hjemmebragte (sunde) snacks, køletasker, parasol og badelegetøj. Må.blive.bedre..

2. Nu er der kun små tre dage til jeg skal på Roskilde for første gang. Jeg er nærmest mere nervøs end spændt. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal forvente, og jeg tænker faktisk om det kan blive for stort til mig? Hvad nu hvis jeg slet ikke passer ind? Og hvad med de ting, jeg skal have med? Jeg glemmer helt sikkert noget. Godt jeg har selskab af både Camilla og Dorte, der er mere rutinerede end mig.

3. Vi skal på ferie med mine forældre (til efteråret), og jeg skammer mig næsten over at sige det højt. I disse klimatider er det ikke velset at flyve, men omvendt vil jeg heller ikke takke nej, når nu de inviterer og vi sjældent ser dem. Ikke mindst for vores børns skyld. De vil jo gerne se deres bedsteforældre. På den ene side betyder det kun jeg er blevet mere bevidst, men på den anden side vil jeg jo også gerne glæde mig til ferien og dele ud af den undervejs. Dilemma.

4. Jeg er blevet lidt for god til at sælge ud. Nogle gange ryger der nogle ting, jeg kommer til at savne bagefter. Også selvom det kun er ting. Jeg bliver bare så grebet af loppestemingen, at jeg rydder lidt for meget ud. Jeg sælger forresten ud sidste gang for i år til loppemarked på Islands Brygge søndag den 4. august. Læs mine bedste tips til at sælge ud på loppemarked (ja, det gør en kæmpe forskel) her.

5. Var det noget med budgetvenlige og lækre hjemmelavede is på få sekunder? Så snup opskriften lige her. Jeg spiser 100 % flere is end godt er her i sommervarmen.

Sommer i Danmark

6. Jeg fik aldrig tabt de famøse ekstra 5 kg., jeg havde forestillet mig her op til sommeren. Når jeg tænker over det har jeg aldrig nogensinde formået at gøre kroppen “sommerklar”. Og hold op, hvor er det også åndssvagt at bruge tid på eller bekymre sig om. Som om man ikke kan nyde før man har nået et mål. Respekt for dem, der kan, men for mig lykkes det sjældent, og jeg antager derfor det slet ikke var så vigtigt som jeg gjorde det til.

7. Min cykel er netop gået totalt i stykker. Fra den ene dag til den anden. Heldigvis var min gudmor klar med en lånecykel. Ret så perfekt timing. Til gengæld venter jeg bare på alt andet går i stykker. Når først én ting dør, plejer de andre at følge efter.

8. Er jeg den eneste, der stadigvæk vil have min kaffe rigtig varm til trods for det er hedebølge? Iskaffe er godt, men jeg SKAL have min varme kaffe. Ligegyldigt hvad. Jeg er jordens største instantkaffe fan og drikker sjældent andet. Det fungerer bare.

9. I de her dage, hvor studentervognene suser forbi, bliver jeg særligt nostalgisk. Jeg blev student i 2005, og dagen startede ikke godt. Jeg sov sammen med min daværende kæreste, og vi vågnede begge kl. 09 efter at have misset alarmen. På det tidspunkt var min klasse allerede taget afsted. Jeg måtte derfor indhente dem på et af vores stop, og jeg missede derfor hele morgenen og formiddagen på min studentertur. Det var ikke sket den dag i dag, men dengang (og faktisk hele min HHX tid) var jeg ikke så pligtopfyldende. Hilsen hende, der var en millimeter fra at komme op i fuld pensum. Andre der endte der?

10. Jeg synes det er hårdt at være mor for tiden. Den store har en periode, hvor hans verden kan falde sammen på få sekunder, og den mindste bliver ekstremt hurtigt og tit hidsig. Jeg prøver at hjælpe dem og tackle det så godt jeg kan, men jeg er træt! Sommerferie bliver godt for os alle. Især min mand, der har arbejdet alt for meget i juni.

Hvornår blev I student? Og hvordan husker I den tid? Har I nogle bekendelser I vil dele med mig?

Skriv en kommentar

 

8 kommentarer

 1. Jeg blev student i 2002 og husker det som en sjov tid, selvom jeg ikke ser nogle af de piger, jeg gik sammen med. Det gik bare i stå, men det er nu OK. Jeg var så usikker dengang. Super ærgerlig. Sjovt at tænke på at der ingen SOME var dengang. Måske meget godt 😀

  Jeg synes også det er svært at være mor pt. Især når den yngste er meget pylleret om eftermiddagen og har svært ved andet end at hænge på armen eller lege uden at jeg er der ved siden af. Og han er egentlig sådan altid. Jeg håber han vokser fra det. Husker fra den første at alderen fra 12-18 måneder var så hård og blev bedre ved de 18 måneder.
  Lige pt er det sociale liv også meget på stand by, så der er ingen opladning på den måde. Det er lidt ærgerligt..

  Jeg glæder mig til at høre om jeres fanø-ferie. Vi skal først derover i august 🙂

  1. Jeg tror det er ganske normalt at være usikker. Jeg havde også mine kampe. I dag tænker man bare hvorfor man gad spilde tid på sådan ligegyldige ting, men det var selvfølgelig en del af udviklingen 🧡

   Sådan er hun også herhjemme store dele af dagen, men som du siger er det så kort tid, så vi hænger i. Man kan ikke gøre så meget andet 🙈Jeg håber du snart får tid til det sociale og kan genoplade lidt. Det betyder så meget. I hvert fald for mig.

   Skønt I også skal derover. Jeg skal nok lave en guide til Fanø med fokus på alt der børnevenlige 😍

 2. Jeg blev student i 2012, og husker tilbage på hvor mega fed en dag studenterturen var! 🤪🤩 jeg var på ingen måde en festpige, men lige den dag – den var for fed! Dog husker jeg også tilbage på dagen med lidt tristhed. Jeg var flyttet hjemmefra, og min far syntes ikke vi skulle forbi ham, nu hvor jeg ikke boede der længere, og min mor skulle på arbejde. Vores lejlighed var mega lille, og gaden vi boede på alt for snæver til at jeg tænkte en lastbil kunne komme igennem. Jeg var derfor den eneste vi ikke skulke forbi, og det rører mig faktisk stadig lidt 😢 men alligevel en uforglemmelig dag 😊

  1. Du er ikke den eneste. Vi var heller ikke forbi mig, da mine forældre var flyttet til Kina og jeg boede for mig selv i en lejlighed. Jeg tænkte ikke så meget over det på dagen, men bagefter gjorde jeg. Jeg kan godt forstå det fyldte dengang og nu, men jeg er sikker på forældrene gjorde hvad de synes var det bedste dengang. Og så må vi gøre det anderledes ved vores egne børn ❤️

   Jeg husker dog også dagen som den skønneste fest.

 3. Jeg blev student i 2006 og det var en god tid! Jeg var (er?) dog den meget pligtopfyldende pige, så jeg vil ikke sige jeg gav den total gas – hvilket godt kan irritere mig lidt i dag. Gymnasietiden var god og jeg har stadig mine venskaber fra dengang, men jeg var også meget usikker og lidt for “sød” en pige. Jeg er faktisk blevet mere festlig med alderen og mere selvsikker, som naturligt nok kommer med alderen. Jeg bliver derfor ikke vemodig når jeg ser alle studentervognene, men mere “fedt for jer – fremtiden ligger for jeres fødder” og så glædes jeg over hvor jeg er i dag.

  Jeg er lige blevet mor til nr. 2 og jeg lever lige nu i eufori, hvor man kan klare sig på 4 timers søvn osv.. Men da jeg jo har prøvet det før, ved jeg jo godt, at det snart vender🙈 Jeg er typen, som syntes det var benhårdt at bliver mor, men meget meget nemmere med tiden – faktisk uden ophold. Så det er en viden jeg tager med nu, med vores nr. 2, at alt bliver nemmere med tiden. Og det er virkelig rart at have prøvet det før!

  1. Kender følelsen. Altså den omvendte. Jeg nød måske festtiden lidt for meget og var lidt for uansvarlig 🙈Jeg er heller ikke misundelig over de mange vogne. Det er prøvet af, og jeg er så glad for jeg ikke er i den alder længere.

   Jeg husker det som var det i går. Jeg synes næsten det varede en måned med barn nr. 2. Det er en fed følelse, at kunne leve på det, men pludselig vender det. Jeg tror vi kigger på børnefaserne meget ens. Det bliver kun nemmere og sjovere med tiden ❤️

 4. HAHA jeg EEEELSKER den med kaffe – det er total mig!! Helst så varm som mulig – MEd varm skum (nok af det) OG helst Karat instant kaffe (filter smager jo af bæ og kan ikke blive NOK varm 😉 haha )

  Go dag smukke!!!!

  1. Varm instantkaffe er det bedste. Jeg har drukket instant i maaange år, og det smager bare bedre. Glæden er 😍