Ægteskabstanker, dybe samtaler og tosomhed

Annonce

Ægteskabsudfordringer
Annonce

Halvdelen af vores ferie er snart overstået. Det kan hurtigt blive lidt deprimerende at tænke på, men omvendt betyder det også vi har tilbragt en hel uge sammen som familie. Ren kvalitetstid og uden arbejde i normal forstand, madpakker, tidlige morgener med run på og støvsugning under køkkenbordet. Det i sig selv er en gave for børnefamilien.

Noget, der til gengæld også har været rart er, at vi har haft mine forældre med. Udover vi har hygget med dem fra morgen til aften, har de også være formidable babysittere. Således har Rasmus og jeg tilbragt noget alenetid såvel som vi har snakket sammen. Og med snakket mener jeg sådan rigtig voksensnak. I ved den snak, der ikke indebærer “har du ringet til lægen”, “hvem tager til forældremøde” eller “det er din tur til at skifte bleen”.

Mai Khao Thailand

Läkerol pastiller

Läkerol pastiller

En snak, der stikker dybere end “har du sat alarmen?”

Derfor passede det mig glimrende, da Läkerol udfordrede os til en snak, som stak dybere end den vi ellers tager. For selvom vi bor sammen, og trods alt er gift, er det sjældent vi snakker sådan rigtig dybt. Og så ender det nemt sådan her.

Ikke at det er en nødvendighed hver dag, men når vi faktisk finder tid til at snakke drømme og fange de konflikter, der potentielt set er ved at bygge sig op, har vi det bedre.

Läkerol har været danskernes foretrukne sukkerfrie pastil i mere end 100 år. 100 år!? Der er så mange minder forbundet med netop de her pastiller. Da jeg var barn havde mine forældre en videobutik, hvor vi solgte Läkerol oppe ved kassen. Selvom det kan betegnes som “voksenslik”, fik jeg min ration af den klassiske Läkerol-variant i 90’erne.

Läkerol pastiller

Sidenhen er der kommet mange skønne varianter til (mine favoritter er Raspberry Lemongrass og Apple Elderflower). Läkerols velkendte slogan er dog det samme, nemlig “Makes people talk“, og i den anledning den perfekte samtalestarter.

Sååå… Den snak havde vi forleden dag. Og faktisk også dagen før. Både hvad den gode samtale er for os, hvad vi gerne så vi hver især snakkede mere om og hvorfor vi tror vi som regel går skævt af hinanden.

Den uplanlagte samtale er den bedste, hvis du spørger mig

Den uplanlagte samtale er den bedste, hvis du spørger mig. Nogle gange skal vi lige i gang.. Både fordi vi glemmer at snakke sammen i hverdagen, og derfor ikke altid ved hvad hinanden går og laver, når vi ikke er sammen, men også fordi vi er to trætte forældre. Det hænder jeg glemmer at spørge ind til Rasmus’ dag, og omvendt ved han ikke altid hvordan det står til hos mig.

Nogle gange kulminerer det i en klassisk diskussion om at den ene part føler sig glemt, men vi er heldigvis blevet bedre til at huske hinanden. Når man har to børn, er det altafgørende man gør sig umage. Også selvom man mest af alt har lyst til bare at sige “hej” og smide sig i sengen med sin egen serie, ahem..

Ægteskabsudfordringer

Om at tage sig tid til hinanden og at gøre sig umage = For hinandens skyld

Jeg føler alligevel vi snakker om alt. Vi er på ingen måder konfliktsky, og det betyder at vi før eller siden får vendt alt. Stort som småt. Hvis vi går med noget, positivt eller ej, skal vi nok få det sagt.

Vi har også fået talt om hvorfor det kan gå galt med kommunikationen, som jeg tænker det kan i mange relationer? I vores tilfælde handler det selvfølgelig om vi er to forskellige køn, men også banale misforståelser. Jeg har tendens til at tolke på alle signaler, hvor han ikke skænker det en tanke. Jeg kan nemt blive fornærmet på den led, og han fanger ingenting, og fordi han ikke fanger den, bliver jeg mere fornærmet.

Läkerol pastiller

Det er totalt dumt og ligegyldigt, og vi kan heldigvis grine af det. Bortset fra, når det lige sker i øjeblikket.. Og selvom det måske lyder som om vi diskuterer meget, så er det ganske sundt for os at grine os ud af alt.

Alle de diskussioner vi har kan som regel løses med en joke eller et kram. Når vi tager lidt lettere på tingene, går det hele som regel nemmere.

Läkerol pastiller

Ferieoverskud, bedsteforældre, der giver en hånd med og tid til at snakke

Jeg føler altid vi får dykket ned i de her ting, der ligger og lurer, når vi er på ferie. Senest på vores Fanøferie, hvor vi fandt glæden ved det rolige tempo, og nu også her i vidunderlige og eksotiske Thailand. Overskuddet og forståelsen er større, når vi har god tid, og det skal vi huske, når hverdagen igen banker på døren og man får lyst til at hvæse af hinanden. Af samme grund forsøger vi os med skemalagte datenights, så vi kan få talt ordentligt sammen. Mon det bliver nemmere, når børnene er større?

I dag er dog en af de gode dage, da mine forældre i aften hjælper os. Jeg har inviteret min mand ud og spise. Alle restauranterne ligger i gåafstand, og det giver mig ro til at nyde en aften ude i et fremmed land. Med gode og lange snakke. Feriestemningen er på sit højeste, vi er nede i gear og børnene hygger sig med både os og bedsteforældre. Det kan kun blive en succes.

Får I snakket sammen? Sådan helt i dybden? Hvordan får I prioriteret de gode snakke? I hverdagen eller når I er ude? Og er det kun os, der kan gå skævt af hinanden mange år inde i vores voksenliv?

Skriv en kommentar

 

2 kommentarer

 1. Don’t worry, herhjemme “glemmer” vi også at snakke sammen, vi er simpelthen sååå trætte når tiden endelig er der, altså sådan kl 21.00. Vi taler også klart bedst i de spontane samtaler, sådan lige hen over madlavningen eller i bilen. Men lange dybe samtaler skal planlægges, for ellers ender den hurtigt i bleskift, konflikthåndtering eller en tredje forældreting.
  Vi går sjældent skævt af hinanden, mere, nok mest fordi jeg er total strait forward, lige ud af posen, ingen dikkedarer type, og er der noget der virker uklart, så spørger jeg! Jeg hader at skulle tolke, det er ligesom at gætte, jeg vil VIDE det 😊 og det arbejder vi med, for min mand er lige modsat, og det kan naturligvis give kommunikationen en skævvridning, men det arbejder vi på, nu på 12. år (men hvem tæller 😂)
  Anyways, når vi får talt, som regel helt spontant kl røvhul om aftenen, så er det, ligesom jer, en god samtale, om alt andet end forældremøder
  Og hent- & bringning, og det giver sku nyt liv til pasta-kødsovs-forholdet 🤩

  1. Præcis! Det er skørt det kan være SÅ svært, at koordinere lidt voksensnak. Helt ærligt 😆

   Straight forward er også min foretrukne kommunikationsform. Jeg duer ikke til at gå i flere dage. Ja, ikke engang tre timer 🙈

   Jeg er vild med din beskrivelse. Pasta-kødsovs-forholdet 😂 Sådan føles det nogle gange!