“KUN” 13 timers flyvetur med en på halvandet #nemt

Danica Chloe

Velankommet til Thailand. Her er varmt, selvom vi er rejst midt i regnsæsonen. Vi har dog aldrig prøvet andet, og regnsæsonen passer godt til vores børn, da det sænker temperaturerne og giver overskyede dage.

Men hey, vi er hernede, og det betyder jo at vi klarede den lange flyvetur. Jeg havde heller ikke forventet andet, men jeg håbede selvfølgelig på den gik godt. Jeg er altid nervøs op til en rejse. En ting er, at vi har et lille barn med. En anden ting er, at jeg har flyskræk. Jeg har ret godt styr på det, og jeg hyperventilerer ikke længere, når vi skal lette, men mentalt foregår der ret meget op til.

Jeg sover enormt dårligt og er bange. At få børn har dog fået mig til at “mande” mig op og virke cool, og det hjælper faktisk. Sløvende piller er i hvert fald ikke en mulighed længere, når jeg har ansvaret for mine børn.

Danica Chloe

“Gik det så godt??”. Hmmm.. Nej, det gjorde det desværre ikke. Der var gode øjeblikke, men også ulykkelige stunder. Når det var allerværst, var Nola utrøstelig, og det ramte mig lige i morhjertet. Tanker som om det overhovedet var for børnenes skyld vi nu sad i et fly, ramte mig flere gange. Men når hun var glad var hun til gengæld super glad. Og jeg nåede at se 40 minutters film på 13 timer.. Og så sov vi 3 timer sammenlagt. Det var lidt noget andet før man fik børn..

Jeg vidste godt det ikke vil blive afslappende. Som i overhovedet ikke. Samtidigt havde jeg forberedt mig med udgangspunkt i jeres gode tips, men når hun bliver overtræt, kan vi intet stille op. Vi var uheldige med det første fly, der var overfyldt og havde masser af turbulens. Og på fly nummer to, var hun så træt, at vi ikke rigtigt kunne gøre noget rigtigt. Jeg er med på man ikke skal forvente noget godt, men derfor håbede jeg naivt på det bedste. Måske var den natflyver ikke så god en idé alligevel?

Jeg er stadigvæk ikke bange for de lange ture. Ikke at jeg modvilligt hapser sådan en foreløbigt igen (udover, når vi skal hjem), men det er ikke umuligt. Rasmus derimod siger han ikke gider mere før hun er tre år, men HEY! Vi er i Thailand, og det kan også noget.

Danica Chloe

Det erfarede vi undervejs:

1. En klapvogn man kan tage helt med op i kabinen, er guld værd. Det kan den her (modtaget i gave/reklame). Vi har førhen altid fået sendt vores i airshell, men efter vores Stokke Trailz blevet smadret på vej hjem fra Rom, vidste vi at det ikke gik længere. Udover det selvfølgelig er meget nemmere at komme rundt i lufthavnen (og endda helt op til flyet), betyder det også mindre bagage. Vi bruger den også alle steder hernede, og det fungerer super godt.

2. En kuffert, der kan laves om til en seng, er måske ikke en nødvendighed, men alligevel genial, når de små er med. Et ekstra plus var, at Sylvester kunne køre på den i lufthavnen, da den også fungerer som transportmiddel.

3. Husk for guds skyld snacks. Mange af dem! Og Allomin 2 brikker.

4. Bed flypersonalet om underholdning. De har som regel nogle små ting til børnene. I vores tilfælde kom de med bamser og tasker med underholdende opgaver i.

5. Book pladser hjemmefra i god tid, hvis du kan. På fly nr. to endte vi af samme grund på nogle bedre sæder med mere plads og masser af ekstra tomme sæder. Alle dem, der ikke havde gjort det, endte bagerst i flyet, hvor der var propfyldt.

6. Bestil børnemad hjemmefra, når du samtidigt booker dine pladser. Det kan man i hvert fald med Qatar Airlines, og det betød Sylvester fik en børnemenu og Rasmus og jeg vegetarmenuerne.

7. Bliv gode venner med flypersonalet. De var simpelthen så opmærksomme og kom med ekstra mad, juice og gaver, når det var allermest kritisk.

8. Man kan lige så godt affinde sig med situationen. Der er jo ikke rigtig så meget at gøre. Accepter det og forsøg at finde en løsning. Vi fik i hvert fald gået flyet rundt tusinde gange. Hvad end der gjorde hende glad, var løsningen for os.

9. Den her klistermappe, som flere af jer tippede os om, var nok det største hit på rejsen herned. Hun kan jo sidde med det i mere end to minutter, og det er stort.

10. Download en masse underholdning offline fra Netflix eller hvad tjeneste man nu bruger. Der er som regel film og serier på flyveren, men når barnet har sine favoritter, er det rart at have med.

11. Tæppe, skiftetøj og uldsokker var en glimrende idé. Der blev alt for koldt i flyet, og jeg var så glad for Nola var pakket ordentligt ind. Faktisk vil jeg ønske jeg selv havde haft uldsokker på.

Jeg har helt sikkert glemt en hel del. De mange timer står lidt tåget for mig. I dag var alt godt igen. Nola sov 14 timer, og vi andre fulgte med. Jeg tror det kan betegnes som en af mine bedste nætter siden hun blev født. I kender det måske selv? En kæmpe hotelseng med en perfekt temperatur, knitrende dyner, masser af puder og et totalt mørkt lokale. Det var skønt!

Har I haft succes med at flyve med små børn? Hvad gjorde forskellen? Og hvis ikke det var “sjovt”, vil I så dele de beretninger, man måske kunne grine af i dag? Der var en skøn kvinde, der delte en sjov beretning på det her billede, og sjældent har jeg grint så meget! Det skete trods alt ikke for os 😂

Skriv en kommentar

 

7 kommentarer

 1. Vores datter er fire og har i sit relativt korte liv været på ferie 10 gange ca. vi startede da hun var 7-8 mdr gammel hvor hende og jeg fløj ned til far på skiferie. Og den seneste var 14 dage i Vietnam for en lille måned siden. Jeg syntes hun var genial at rejse med fra 0- 18 mdr og så først igen rigtigt da vi fløj til London da hun lige var blevet 3. Fra 18 mdr til 3 er det direkte helvede. Man kan ikke gøre noget rigtigt og de Har deres helt egen agenda. jeg har altid haft snacks, ipad, dyne, klistermærker, blyanter og bøger med og så er det gået, men det nemmeste har været bare at acceptere at sådan er det nu bare.
  Som da vi skulle flyve hjem fra Vietnam og TSA har besluttet at min mands computer pludselig ikke må flyve med og han derfor er tvunget til at ombooke sit fly til en senere afgang mens hende og jeg begav os små 10.000 km hjem alene. Vi det i stiv arm og sammen med nok jordens sødeste personale hos Qatar, klarede vi turen på 18 timer hjem. (Og så ikke et ondt ord om jordens måske sureste par, som syntes at alt min datter gjorde var forkert og en gene – og ikke bleg for at fortælle mig at det altså var utrolig forstyrrende 🙄)

  1. Wauw! Vildt med så mange ferier allerede! Jeg er enig i, at alt fra halvandet er mere hårdt. Det var betydeligt nemmere sidste år, da hun var 4 måneder. Man er nemlig fanget, og når de først bliver sure, så kan man ikke gøre noget.

   Hvor dejligt med sødt personale. Og sejt, du klarede den tur selv! 🧡 Jeg forsøger altid at flyve med Qatar Airlines af samme grund. Det er nok det bedste selskab, jeg nogensinde har fløjet med, og det gør det trods alt lidt nemmere.

   Vi havde også nogle mennesker, der blev sure fordi vi havde børn med, men man kan jo ikke gøre så meget. Men det er super hårdt, når man oveni alt det andet skal deale med sure mennesker.

 2. Vi var i Florida med vores søn på 15 mdr.
  Turen der over var et mareridt: Han sov kun på det ene tidspunkt han ikke måtte sove (lige før vi skulle mellemlande), og han sked igennem flere sæt tøj undervejs. Til sidst var han så overtræt at han bare græd og græd, med det resultat at vi alle tre endte med at tude om kap i flyet.
  Heldigvis havde vi en fantastisk ferie, og han sov hele turen hjem (om bord på begge fly).

  1. Årh, sikke en tur. Kender følelsen om at have lyst til at græde i ren afmagt. Det er hårdt at flyve med de små. Men når man så er dernede, er det det hele værd 🧡

 3. Vores søn var 1,5 på sin første flyvetur til Thailand. Han græd hele vejen derned. Tabte sin elskede pude på gulvet på toilettet så den blev helt blå SF rengøringsmidler og da han endelig sov på gulvet rullet ind i hans dybe spildte jeg en helt cola i hovedet af ham 😱 – til gengæld sov han hele vejen hjem 👏🏼 Siden har alle flyvninger været perfekt. Hurra for ipad ❤️ PS jeg svaner datoer på dine indlæg.

  1. Ej, shit! Sikke en tur, men omvendt er det rart at vide, at man ikke står alene i det 🙈

   iPad er genialt, men hun forstår ikke helt det geniale endnu, haha 😅

   Noteret med datoer. Det er helt bevidst de er fjernet. Det valgte jeg, da jeg fik lavet designet, da mange af indlæggene har lang levetid, og det fjerner lidt nyhedsværdien, hvis der er datoer på. Må jeg spørge hvorfor du foretrækker datoer på indlæg? 🧡

 4. Vi fløj til Kap Verde, da vores store pige var 8 mdr. Det var nok en god alder, fordi hun ikke kunne gå.. 😉 men det tog omkring 9 timer derhen og 8,5 retur. Turen derned gik virkelig over al forventning. Alt forløb glat og hun var flyets store fest (?) og charmede alle på sin vej! Og hvem vidste, at alt nærmest er tilladt når man rejser med de små. Vi kom først i køerne, først ind, først ud, vand og mad ad libitum, som jo ellers er halvdelen af feriebudgettet normalt 😉 retur var lidt sværere. Flyet lettede omkring 18.30, og vi havde troet at det var smart med sådan en sen flyvning. Hun skulle jo bare puttes og så var der fred til os andre. De havde dog været så smarte at placere alle småfolkene så tæt på hinanden som muligt – og lige ved vingerne (larm!). Olivia var nem, også at putte, men blev konstant vækket af piloten der råbte (råbte!) igennem højtalerne, konstant rullen frem og tilbage med snacks, kaffe, mad, bestilte varer osv. De slukkede først lyset og holdt op med at råbe efter midnat! Og da var vi jo tæt på at være hjemme. Derudover sad der et forældrepar med en nogenlunde jævnaldrende, som konstant vågnede med vræl og hyl hvert 20. min. Mor og far var trætte og havde brug for mere ferie 😉 hun var desuden nem på ferien. Nød at der var buffet ved alle måltider, tog sine lure på håndklæderne ved siden af poolen trods poolparty osv. Efter aftensmaden blev hun puttet og sov i klapvognen imens mir og far fik kolde øl og drinks og så på underholdning. Drømmescenarie!