“En pakke Canesten, tak”

Canesten

Jeg har i mange år været meget blufærdig. Jeg er slet ikke sikker på det er det rigtige ord for at beskrive den følelse, jeg havde, og til tider stadigvæk har, når jeg blev udsat for “pinlige” situationer. Det kunne være køb af kondomer, tamponer og bind, eller som overskriften indikerer, en pakke Canesten. Alt det, der er på en eller anden måde købes af en stor del af befolkningen, men som alligevel er lettere privat og derfor kan være halvpinligt at stå ved.

Idéen til det her indlæg kom sig af vi fredag morgen stod i lufthavnen, og jeg BARE skulle have en pakke Canesten inden afrejse. Grundet den her særlige oplevelse, har jeg pt. ikke noget Dankort, så jeg måtte med Nola på armen og Sylvester ved min side, nærmest råbe til Rasmus, at vi i hvert fald lige skulle forbi apoteket inden check ind, da jeg SKULLE have en pakke Canesten med.

Mig: “Vi skal lige herind..”

Ham: “NU?”

Mig: “JA.. Jeg gider ligesom ikke stå i den situation som dengang i Rom, hvor de ikke  fattede hvad Canesten var og jeg derfor kom hjem med medicin mod blærebetændelse”

Ham: “Okay…”

Mig: “Og du er nødt til at betale, da jeg jo ikke har mit Dankort med”

Ham: “…..”

Mig til damen på apoteket: “En pakke Canesten, tak”.

Damen på apoteket: “Cremen eller den med indførelseshylsteret?”

Mig: “Den største du har”

Jeg fik aldrig brug for den, da sådan noget har det med at gå i sig selv igen, hvis man vel og mærke er heldig, men hellere være på den sikre side, ikke? Og så rørte det mig ikke engang at købe foran andre kunder, min mand, min mor, som også var der, eller medarbejderen. Det vidner om hvor ligeglad jeg er blevet med årene.

Det lyder måske ikke af noget særligt for jer, men for mig, der har brugt en stor del af sit liv på at bekymre sig om hvad andre måtte tænke om mig (og mine ligegyldige køb), så er det stort.

Førhen kunne jeg sagtens bruge flere uger på at tage mig sammen, eller undlade noget jeg faktisk havde brug for, hvis jeg fandt det ubehageligt. Det samme gjorde sig gældende med gynækologiske undersøgelser og andet i den dur. Har I også købt ekstra ting bare for at kamuflere tamponerne eller kondomerne på kassebåndet? Gud forbyde, folk skulle tro man KUN kom for at købe det. Som om det er mindre tydeligt blandt bananer og chips? Ej, vel..

Det hele bunder nok i at føle sig pinlig, og når man er ung og ny i alt hvad, der går under definitionen “pinlige køb”, føles det ekstra uoverskueligt. Er det blufærdigheden? Eller er det fordi det føles ekstra privat, selvom halvdelen af jordkloden har menstruation? Eller endnu flere har sex? Hvad med ubalancer i underlivet i tide og utide? Eller de der gigabind (læs: voksenbleer) til efterfødselstiden? Der følger også mange interessante “bivirkninger” med i den pakke, og måske er det egentlig derfor jeg er blevet så cool med årene.

Det gode er, at jo ældre man bliver, jo mere kølig bliver man. Jeg synes da stadigvæk ikke gynækologiske undersøgelser er det sjoveste i verden. Tamponer og bind rører mig ikke længere, og Canesten er efterhånden på samme niveau.

Jeg ringer også gerne til lægen, hvis jeg har mistanke om det mindste Både til mine børn og mig selv. Jeg skammer mig ikke længere, og det undrer mig at jeg overhovedet har været der, at jeg hellere vil “skjule” sandheden end at bare stå ved det at være menneske.

Og det er ikke fordi man skal dele alle sine private stunder eller udfordringer med gud og hver mand, men det er da fedt, når man når til et punkt, hvor man sagtens kan købe en pakke Canesten foran et fuldt apotek. Og det er også fedt, når man kan svare på uddybende spørgsmål om omfanget foran alle andre kunder, så man er sikker på at få det rigtige præparat med hjem.

Jeg har stadigvæk min blufærdighed på andre punkter. Her handler det dog ikke om alder eller skam, men blot at der er ting, jeg ikke har lyst til at dele med andre. Det har vel lige så meget med opvækst og persontype at gøre, og fred være med det.

Glædelig anden juledag. Hvad der måske kunne (eller burde) have handlet om julehygge med familien, kom på underlig vis til at handle om noget mange af os lider af, og det står jeg gerne ved. Vi er vel alle bare mennesker..

P.S Vælg aldrig det billigere alternativ til Canesten fordelt over 3 dage.. Det virker ikke lige så godt ?

Skriv en kommentar