Bekendelsestid: Kæledyrstanker, mit sovehjerte og vinterbadning

co'couture kjole

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har skrevet en omgang søndagsbekendelser.. Eller jo, det kan jeg godt. Jeg kan bare kigge tilbage i arkiverne, hvilket fortæller mig at det var den 18. august 2019. Og hvorfor har jeg så ikke udgivet siden? Det er der flere grunde til. Nogle bedre end andre.

1. På et tidspunkt begyndte det at føles som en pligt. Når jeg starter en føljeton, har jeg svært ved at skippe en dag. Og i og med det hedder søndagsbekendelser, var det mest naturligt for mig, hvis det udkom hver søndag. Sandheden var blot, at jeg hverken havde tid eller lyst til at udgive hver søndag uden undtagelse.

2. Jeg nåede dog til et punkt, hvor jeg accepterede det blot skulle komme, når jeg havde tid og lyst. Men så begyndte der at tikke beskeder ind om hvor ligegyldigt det var og at jeg ikke kunne tillade mig at kalde det “bekendelser”, når nu det bare var hverdagstanker.

Jeg lader mig sjældent kue af andres tanker, men lige den her ramte mig. Var der noget om snakken? Jeg har haft mine søndagsbekendelser siden 2016. Det har været hyggeligt og til tider pinligt, men jeg har også fået meget tilbage den anden vej.

Det har været et af de mest hverdagsagtige tiltag i bloggens levetid, hvilket har været godt blandt alt det andet indhold. Dengang det lancerede lagde jeg ikke ret mange tanker bag ordvalget, for ja, jeg har nok ikke tilstrækkeligt med hændelser at bekende på ugentlig basis.

co'couture kjole

Det kunne lige så vel have heddet “søndagstanker” eller “søndagsord”, men nu blev det lige bekendelser, da jeg alligevel har mange af de der “er det bare mig?” tanker i løbet af en uge.

Så for nu, og netop i dag, er det tilbage. Måske går der et halvt år igen og måske gør der ikke? Jeg er dog fortaler for at gøre det vi har lyst til, og i dag havde jeg lyst til at dele nedenstående med jer.

1. 2019 var i sandhed kæledyrenes år. Og 2020 for den sags skyld.  Alle skal have hund eller kat. Jeg kan godt se det søde og nuttede i dyr. Jeg elsker også dyr, men jeg kunne på ingen måder tænke mig en hund. Jeg synes vi har nok i to børn, og jeg får nærmest åndenød ved tanken om jeg også skulle tage mig af en hund sideløbende. Kan det være trendy at få hund eller er det bare det sted vi er nået til i livet her i 30’erne? En hund er hårdt arbejde. Jeg er vokset op med både hund og kat, og har selv haft kat i mange år efter jeg flyttede hjemmefra. Det ansvar, der hører med er kæmpestort.

2. Jeg er udpræget b-menneske. Eller måske bare et sovemenneske? Jeg tror oprigtigt, jeg vil have mere overskud hvis jeg fik +9 timers søvn hver nat. Det sker aldrig, og af samme grund kan jeg aldrig holde mig vågen til serier eller film.  Det samme gør sig gældende, når vi endelig tager i biografen. Jeg falder næsten altid i søvn. Jeg vil også sagtens kunne klare en lur et par gange om ugen. Da jeg var yngre, sov jeg nærmest lur hver dag efter skole. Søvn er nærmest noget af det bedste jeg ved. På linje med et koldt glas hvidvin, jordbærtærte og en weekend uden planer.

3. Jeg har stadigvæk “rester” af en teenage tatovering i lysken. Det firma, der skulle laserfjerne den, gik konkurs midt i processen, og jeg fik aldrig gjort noget ved det. Kønt er det ikke.

4. Jeg har netop investeret 20.000 kr. i bloggen og dens fremtid. Det er på ingen måder billigt at drive en blog, når man også har høje krav til det bagvedliggende. De næste par måneder burde der derfor ske et par forbedringer her på domænet.

5. I har taget godt imod mit sidste blogindlæg, hvor jeg delte min indtjening i 2019. I samme indlæg delte jeg mine listepriser, for hvad koster et samarbejde egentlig her hos mig?

6. Har I set “Don’t F**k with Cats” på Netflix? Jeg er helt i chok over det er en sand historie. Og så alligevel ikke. Det er ret så skræmmende, hvor mange af den slags mennesker, der potentielt set findes derude.. Jeg mangler stadigvæk sidste afsnit, men jeg gemmer det til det sidste. Se alle mine yndlings dokumentarer på Netflix her.

7. Jeg har løbet fast med min veninde i snart halvandet år. I går prøvede vi dog kræfter med intervalløb for første gang. Fy for pokker, det var ubehageligt. Resten af dagen var jeg helt utilpas i kroppen og havde metalsmag i munden. Jeg håber det bliver bedre med tiden. Grunden til vi overhovedet prioriterer det, er fordi planen er halvmaraton til september. Mit første af slagsen (og sikkert også mit sidste).

8. Jeg er også begyndt at vinterbade. Bare en enkelt gang om ugen her hvor vi bor. Der er ingen sauna, så det er altid noget med at hoppe i, gå i chok, hyperventilere og løbe hjem til den varme bruser igen.

9. I forbindelse med den her gode investering, er jeg kommet på Trello. Det er jo et genialt redskab til os, der nemt bliver overvældet arbejdsmæssigt. Jeg har fået mit overblik tilbage og kan bedre trække vejret dybt nede i maven. Min kalender er planlagt lang tid frem, og jeg skriver ALT ind.

10. Vi har ingen ferier planlagt i år. Ikke endnu i hvert fald. Jeg drømmer både om Bornholm, Ærø og en køretur til Sverige. Hvilke steder kan I anbefale i køreafstand og som ikke flænser rejsebudgettet?

Hvad har I studset over den seneste uge? Stort såvel som småt?

Skriv en kommentar

 

12 kommentarer

 1. Jeg er vildt biased, fordi vi har købt sommerhus ved Dueodde (da min mand har familie på Bornholm), men tag til Bornholm! Det er så skønt! Fantastisk natur og mad og masser af oplevelser for store og små ?
  P. S. Jeg er vild med dig og din blog/insta! Skøn blanding af alt det jeg har godt kan lide, og jeg sætter også meget pris på dine hverdagsinspirerede indlæg såsom det med Canesten ?

  1. Jeg vil SÅ gerne til Bornholm. Vi har faktisk ferie en uge i juni, og jeg håber på den uge kommer til at foregå på Bornholm. Det vil vi elske ? Sig til hvis vi kan leje jeres sommerhus!

   Og tusind tak! Det betyder alverden ?

   1. Det måtte I så gerne, hvis det var klar til beboelse! Men da vi er i gang med den helt store renovering, og der pt hverken er køkken eller gulve, så tør jeg ikke satse på at det er klar til juni, da vi bor på Sjælland, så det tager lidt tid 😉

    1. Det forstår jeg godt! Der må være så meget tid i det. Hvis I nogensinde gør jer tanker om at leje ud, når det engang er færdigt, siger du bare til ?

     1. Det vil jeg prøve at huske ☺️ hvis du har lyst til at følge med i processen og få tips til Bornholm, har vi oprettet en Instagram profil, som hedder denbornholmskesommerhusdroem ☺️ vi har primært lavet den til os selv, så vi kan huske processen, og til nysgerrige venner og familie, så den er ikke så insta-lækker som mange andre profiler ?

 2. Har lige slugt al din læsning om “arbejdsliv”. Det er SÅ relevant og spændende at læse dine tanker om det hele og få mulighed for at trække på dine erfaringer. Mon del 2 af de ting som du har lært af dit selvstændige liv er på vej? 🙂

 3. Jeg er vild med de her indlæg – uanset titel og udgivelsesfrekvens.

  De er så dejlig jordnære, og alligevel berører de emner, man sjældent får talt om, fordi de kan virke så “banale”.

  Jeg har det præcis som dig ift. nr. 1 og 2 – og min kæreste prøver virkelig at overbevise mig om, at en jagthund vil være en god idé. Jeg er ikke enig…

  God dag!

  1. Tak Trine. Det gør mig så glad ?

   Ja, kæledyr er søde, men enormt meget arbejde. For ikke at tale om i mange år. Det tror jeg tit man glemmer i øjeblikket.

   Rigtig god dag ?

 4. Kan anbefale en tur til Kalmar i Sverige. Det er lidt som at være i Roskilde: En by af overskuelig størrelse, god(e) legepladser, hyggelig gammel bymidte, Kalmar Slot. Køreturen derop er ikke overvældende lang, og man kan gøre fine stop på vejen hjem i f.eks. Karlskrona, der er skøn og bl.a. har et fint marinemuseum og en dejlig havnefront om sommeren.

  1. Wauw, det lyder skønt! Det er kommet på listen. Jeg elsker Sverige og drømmer om kør-selv-ferie gennem en stor del af landet ?