32 år og nu med briller

Fiol Optik

Jeg kan ikke helt greje om jeg er den eneste, der ikke har set håndboldfinale.. Haha! Derimod har jeg brugt tiden på det her indlæg, der skal handle om at få briller i en alder af 32 år (selvom jeg i bund og grund har manglet dem længe).

For at være helt fair havde jeg briller i et par år, da jeg var en 3-4 år (med klap for øjet.. det var i 80’erne), men alligevel betegner jeg det her som mit første rigtige par briller. Som det er planen jeg skal have for altid. Mine øjne har nemlig længe været presset. Især i forbindelse med al den skærmtid, jeg har i kraft af mit arbejde.

Fiol Optik

(Reklame: Brillerne er en gave fra Fiol Optik)

Således tog jeg i december ind forbi Charlotte, der er indehaver af Fiol Optik. Jeg vidste på forhånd ikke hvad jeg skulle forvente, men gik derfra med en fantastisk følelse. For det første havde Charlotte afsat en time til synstjekket, hvor jeg på den mest grundige vis fik svar på alt. Og bygningsfejl og nærsynethed som resultat. Pis!

Derefter testede jeg hele butikkens brilleudvalg. Jeg var nemlig lidt skeptisk og af den overbevisning at ingen briller kunne passe til mig. Kender I det? Jeg var overbevist om jeg ikke var en brilleperson. Nok fordi jeg ikke har set mig selv med briller, men efter at have prøvet en 5-6 par fandt jeg PARRET. Jeg var ikke i tvivl da de kom på. De passede perfekt til min ansigtsform, og var lette og elegante. Mørke og markerede briller bliver for hårdt til mig, så at jeg skulle ende med guldbriller, kunne ikke være anderledes.

Fiol Optik

Mærket er William Morris London, der er lækkert på den underspillede måde. Charlotte tager nemlig kun brillemærker ind, som er ikke er noget man ser alle steder. Her er der fokus på kvalitet, selve looket og det unikke. Jeg måtte vente henover julen på at få glasset bestilt hjem og brillerne tilpasset, så jeg i januar endelig kunne hente dem. Jeg fik dem på med det samme, og selvom jeg de første fem minutter følte mig lettere fuld (!!), vænnede jeg mig ret hurtigt til dem.

Jeg havde min mor med, og så snart vi trådte ud på gaderne var alle farver enormt klare. Det lyder måske ikke synderligt vildt for dem, der ser godt, men det var en helt ny verden af farver og indtryk for mig. Som om mine øjne havde fået en opgradering i filter, haha. Jeg kunne endda læse skilte langt væk og se hvad busser, der kørte mod mig. Store sager!

Fiol Optik

Dér hvor jeg har mærket den største forskel er dog i forhold til min skærmtid. Både telefonen, men i den grad også lysets skær fra computeren. Førhen fik jeg nemlig altid spændingshovedpine. Mine øjne skulle knibe sig sammen, og deraf kom spændingerne. Især når jeg sad om aftenen. Det er dog en helt ny verden med briller, og når jeg husker dem, hvilket jeg hele tiden bliver bedre til, kan jeg mærke en stor forskel.

De største anbefalinger til Charlotte og Fiol Optik. Det er bare noget helt andet at besøge de unikke steder, der tager hånd om den enkelte kunde på en helt anden måde end store kæder gør. Man har kun kontakt med én person, synstjekket er topprofessionelt og man føler på mange måder man er hjemme hos en god ven i de gamle lokaler, hvor der er kaffe på kanden og en hyggelig atmosfære.

Fiol Optik

Man skal blot huske at booke en aftale, så der er afsat masser af tid til hvad end man nu har brug for. Altså man kan sagtens dumpe forbi butikken på Fiol Stræde, men hvis man nu gerne vil have kigget øjnene igennem, og står samme sted, som jeg gjorde for en måned siden, kan jeg anbefale en synsundersøgelse og snak med Charlotte.

Så nu er jeg Danica.. Med briller. Jeg har allerede vænnet mig til tanken, og selvom jeg til tider stadigvæk vil lave noget uden dem (løb, aftener ude med venner etc), er det bare en del af mig nu. Jeg føler jeg har fået mit syn igen, som har drillet mig i alle de år jeg kan huske. En helt ny (og klarere) verden om man vil.

Har du briller? Kontaktlinser? Eller er dit syn super godt? Af hvad jeg kunne forstå på Charlotte, vil de fleste mennesker, så snart de rammer 40 år, have brug for hjælp til synet.. Gad vide hvor mange, der ligesom jeg, lever med det dårlige syn, fordi de ikke tror briller er for dem?

Fik du mon set mine 11 yndlings outfits gennem tiden? Eller hvad med da vi lavede en makeover af hele vores hjem? (ja, jeg skifter hurtigt mening..)

Del indlægget

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments