Er jeg blevet veganer? Nej! Men ikke desto mindre er jeg inspireret af livsstilen. Både set fra et etisk perspektiv men i den grad også fra et sundhedsmæssigt perspektiv. Jeg kommer aldrig til at gå all in. Men det betyder ikke, at man ikke kan implementere flere elementer fra levestilen.

I mit tilfælde betyder det langt mindre kød, færre mejeriprodukter, flere kulhydrater i form af grøntsager, havregryn, pasta, ris m.m. Jeg ser det som min pligt, at være oplyst og jeg er meget ny i det her, så jeg har stadigvæk meget at lære.

På billederne ser i gårsdagens aftensmad. Jeg forsøger at spise kød maks en gang dagligt. I går fik jeg kalkun på arbejde, og så vælger jeg kødet fra om aftenen. Derudover har jeg flere kødfrie dage. Gerne 2-3 stykker, så vidt muligt. Det positive er, at det ikke er restriktioner for mig.
Kød har aldrig været en vigtig del af min hverdag og jeg holder mig primært kylling & kalkun, da de andre kødformer ikke rigtig siger mig noget. Mejeriprodukter er heller ikke så svært at undgå – på nær min ost på knækbrødet og den bliver altså ikke sorteret fra lige foreløbigt. Ydermere elsker jeg æg, som jeg får 1-2 gange ugentligt og fisk spiser jeg også en del af. Små skridt og det fungerer for mig.
Vi kan alle blive enige om, at kødfrie dage på mange måder er en god ting. Men jeg skal heller ikke lyve og sige, at de udseendesmæssige fordele ikke spiller en stor rolle. Færre mælkeprodukter er lig med flottere hud i mit tilfælde, og den har jeg jo som bekendt kæmpet med lidt for længe. Jo mere grønt og organisk jeg lever, des bedre.
Derfor vil jeg nok bare kalde det mere en ansvarlig livsstil end decideret vegansk inspiration, da jeg både går i lædersko og sikkert bryder “loven” mange andre steder i min hverdag. Jeg synes dog ideen bag er interessant og det handler for mig om at suge det til mig, som jeg kan bruge.