Go Back
+ servings
Opskrift ikon

Sund banankage

5 fra 1 stemme
Antal: 6
Forberedelse20 min
Tilberedelse40 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 400 g dadler
  • 200 g mandler
  • 6 spsk. kokosolie eller rapsolie
  • Saft fra en presset appelsin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 6 æg
  • 50 g mørk chokolade
  • 3 bananer

Tilberedelse

  • Kør dadler, mandler, æg, bananerne, olie, appelsinsaft, vanilje, kanel, salt igennem en foodprocessor eller blender i et par minutter.
  • Hvis du bruger blender, oplever du måske at massen er meget klisteret, da ingredienserne ikke vil synke til bunds. Det skal have ca. samme konsistens som marcipan.
  • Hak til sidst chokoladen groft og kom i.
  • Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform eller lignende, og bag kagen i 40-45 minutter ved 160 grader.
  • Lad kagen køle af, inden den serveres.
  • Brug evt. lidt ekstra chokolade til at smelte oven på kagen. Hurra! En sund banankage, der er klar til at spise.