Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sund banankage
5
fra
2
stemmer
Servings:
6
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
50
minutter
min
I alt
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
3
bananer
⅔
dl
kaffe (gerne kold eller lunken)
2
spsk.
kokosolie
2
dl
rørsukker
1
tsk.
bagepulver
2
æg
1
tsk.
vaniljepulver (alternativt vaniljesukker)
2 ½
dl
kokosfibermel (alternativt blendede havregryn eller mandler)
1
plade
mørk chokolade
Tilberedelse
Mos først og fremmest bananerne.
Tænd ovnen på 175 grader varm luft.
Tilsæt de resterende af ingredienserne lidt ad gangen, pånær chokoladen, og rør rundt imens.
Sørg for “dejen” er blød og at alle “klumper” er rørt ud.
Hak ⅓ af chokoladen i fine stykker og tilsæt i dejen. Rør godt sammen.
Hæld dejen over i et kagefad smurt med lidt rapsolie, og overdrysset med lidt mel, og sæt i ovnen.
Bag i ca. 50 min, men kig til den løbende. I nogle ovne skal kagen have mindre og i andre mere.
Tag den ud og lad kagen køle lidt af. Smelt det resterende chokolade i et vandbad eller mikrobølgeovn, og smør udover kagen.
Nyd kagen lun eller stil den i køleskabet en halv time, hvorefter den nydes kold.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest