Go Back
+ servings
Opskrift ikon

Sund banankage

5 fra 2 stemmer
Antal: 6
Forberedelse15 min
Tilberedelse50 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

  • 3 bananer
  • dl kaffe (gerne kold eller lunken)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 dl rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver (alternativt vaniljesukker)
  • 2 ½ dl kokosfibermel (alternativt blendede havregryn eller mandler)
  • 1 plade mørk chokolade

Tilberedelse

  • Mos først og fremmest bananerne.
  • Tænd ovnen på 175 grader varm luft.
  • Tilsæt de resterende af ingredienserne lidt ad gangen, pånær chokoladen, og rør rundt imens.
  • Sørg for “dejen” er blød og at alle “klumper” er rørt ud.
  • Hak ⅓ af chokoladen i fine stykker og tilsæt i dejen. Rør godt sammen.
  • Hæld dejen over i et kagefad smurt med lidt rapsolie, og overdrysset med lidt mel, og sæt i ovnen.
  • Bag i ca. 50 min, men kig til den løbende. I nogle ovne skal kagen have mindre og i andre mere.
  • Tag den ud og lad kagen køle lidt af. Smelt det resterende chokolade i et vandbad eller mikrobølgeovn, og smør udover kagen.
  • Nyd kagen lun eller stil den i køleskabet en halv time, hvorefter den nydes kold.