Derfor bør du vælge din a-kasse med omhu

Arbejder du i beauty-branchen? Eller håber du på snart at blive færdiguddannet makeupartist eller frisør, så du kan komme ud og arbejde i en salon? Som arbejdstager i din branche er det vigtigt at vælge den rigtige a-kasse. Den rette a-kasse kan give dig større tryghed og sikkerhed, hvis du bliver opsagt eller har brug for hjælp til at finde job. At arbejde som frisør er meget attraktivt, og der er mange selvstændige i branchen. Når du vælger a-kasse, kan du vælge en, hvor du også kan få vejledning, hvis du skulle vælge at blive selvstændig på sigt. Når du vælger en a-kasse, er det derfor vigtigt at undersøge de forskellige muligheder grundigt. Der er mange forskellige typer af a-kasser på markedet, så det kan være svært at vide, hvad du skal kigge efter og tage stilling til. Brug find-a-kasse-priser.dk/bedste-a-kasse.php til at identificere, hvilken a-kasse, der bedst lever op til dine behov.

A-kasser: Hvad skal du overveje, når du vælger en?

Når du skal vælge en A-kasse, så sæt dig for at undersøge, hvilke ydelser der tilbydes af den pågældende A-kasse. Her skal du sætte dig ind i, hvordan a-kassen håndterer dagpenge, sygedagpenge, kompensation for tab af arbejdsfortjeneste og andre former for økonomisk støtte. Tjek også op på, hvilke gebyrer, A-kassen opkræver såsom indmeldelsesgebyrer eller månedlige abonnementsafgifter. Endelig bør du undersøge deres serviceydelser. Herunder er der rådgivning om jobmuligheder og karriereudvikling samt muligheden for at deltage i netværksarrangementer med andre medlemmer af A-kassen.

De bedste råd til at finde den rigtige a-kasse for dig

Hvilken a-kasse, du skal vælge, afhænger af din profession. Frisør? Massør? Makeupartist? Alle de jobs har ikke nødvendigvis en dedikeret a-kasse, fordi beautybranchen ikke er stor nok til at kunne understøtte en egen a-kasse. Derfor skal du se efter de muligheder i andre a-kasser, der vil passe til dig som beautymedarbejder.

Hvordan får jeg hjælp fra min a-kasse, hvis jeg har brug for det?

Hvis du bliver sygemeldt eller opsagt fra dit arbejde i en salon – eller hvis du går ned med stress som selvstændig – skal a-kassen være på dit hold. Kontakte dem så hurtigt som muligt, så de kan hjælpe dig. Det kan enten være via telefon (opkald og sms), mail eller endda over chat i visse a-kasser. Når du har kontaktet dem, så vil de oftest spørge ind til dine behov og ønsker, så de kan give dig den bedste rådgivning. Herefter vil de kunne vejlede dig i forhold til forskellige muligheder som fx dagpenge, jobafklaring eller lignende tilbud. Nogle a-kasser tilbyder også en mentorordning, hvilket kan være rart for en nyuddannet frisør.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.