Kollagen guide: Hvor meget du skal have, og hvad det gør godt for

Kollagen er et af de mest almindelige proteiner i kroppen og findes naturligt i huden, knoglerne, leddene og musklerne. Det er det stof, der giver struktur til vores organer og holder os fast. Desværre reduceres produktionen af kollagen med alderen, hvilket kan føre til rynker, tab af elasticitet og fleksibilitet i leddene. Derfor bør mange begynde at tage kosttilskud med, f.eks. kollagenpulver, eller spise mere varieret, f.eks. fisk, kylling, broccoli, rød peberfrugt osv., for at opretholde et godt kollagen-niveau. Læs her en guide til kollagen fra Hair-Beauty.dk, så du kan blive klogere på kollagen ud fra en letforståelig og udførlig collagen guide.

Hvad er kollagen?

Ifølge Hair-Beauty.dk’s collagen guide er kollagen et protein, der findes i kroppen, og er det vigtigste strukturelle protein. Det er det, der giver styrke og elasticitet til huden, knogler, ledbånd, sener og andet væv. Det er den mest almindelige form for protein i kroppen. Kollagen hjælper altså med at holde huden ungdommelig og smidig, styrke knoglerne og forbedre ledmobiliteten. 

To måder at få kollagen på

Der er overordnet to måder at få kollagen på i hverdagen. Du kan vælge at få det gennem en varieret kost, som er indholdsrigt på aminosyrer og C-vitaminer. Her bør du spise massere af proteinholdigt mad som fisk, kylling, oksekød, røde frugter (hindbær, kirsebær og jordbær), rød peberfrugt og grøntsager (aubergine, spinat og broccoli). 

På den anden side kan du også vælge at indtage kollagen gennem kosttilskud. Her kan du indtage det ved enten at tage kollagenpulver, kollagenpiller eller kollagen gummies. Kollagenpiller indtages ligesom andre piller ved at sluge den med et glas vand eller et måltid mad. Kollagenpulver har den fordel, at det kan hældes i en kop kaffe, smoothie, havregrød e.l. og derfra indtages. Kollagen gummies er ligesom vingummier og er for nogle nemmere at håndtere, f.eks. ældre mennesker. Hvis du ønsker at vide mere, kan du læse Hair-Beauty.dk’s kollagen guide og blive klogere på kosttilskud.

Så meget kollagen skal du have

Det kan være svært at sige, hvor meget kollagen man bør indtage. Nogle steder anbefales det at indtage minimum 10 gram kollagen om dagen, mens Hair-Beauty.dk’s kollagen guide pointerer, at så længe du spiser sundt og varieret, så er det godt – eksempelvis kylling med broccoli en dag og oksekød med røde frugter en anden. Ønsker du at tage det kollagen gennem kosttilskud, så er det vigtigt, at du læser produktets anvisning. Det er nemlig forskelligt fra produkt til produkt, hvor meget kollagen du må indtage. Læs om det ind på Hair-Beauty.dk’s collagen guide.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.