Sådan vælger du den perfekte rosévin til sommeren

Annonce fra Philipson Wine

Rosévin er kendt for sin friske og frugtagtige smag, og populariteten er steget markant de seneste år. Det er især om sommeren, rosévinen har sin berettigelse – og hos Philipson Wine er vi svært begejstrede for kombinationen af et godt måltid ledsaget af et glas rosé.

Det kan dog være en udfordring at finde den perfekte flaske, da der er mange forskellige typer og mærker på markedet. Her følger en praktisk guide, der hjælper dig med at vælge den rigtige rosévin til maden.

Forstå de forskellige typer af rosévin

Rosévin fremstilles på forskellige måder, som alle påvirker smagen. De mest almindelige metoder er maceration, saignée og blend. Det er vigtigt, at du forstår de forskellige måder at fremstille rosévin på, da det hjælper dig med at adskille dem fra hinanden.

Her er forskellen på de forskellige fremstillingsmetoder:

  • Maceration: Drueskindet ligger i blød med mosten i kort tid, hvilket giver vinen dens lyserøde farve og ofte en kraftigere smag.
  • Saignée: Under fermenteringen tappes en del af rødvinsmosten fra, hvilket resulterer i en mere koncentreret smag og farve.
  • Blend: En lille mængde rødvin blandes med hvidvin for at opnå den ønskede farve og smagsprofil. Denne metode er dog mindre almindelig i de bedste vinregioner.

Hos Philipson Wine har vi et stort udvalg af rose vin, som er brygget på de forskellige metoder. I udvalget er der desuden rosévin af en lang række forskellige druer og fra regioner over hele kloden.

Vælg de rigtige sorter

Når du vælger rosévin, fungerer etiketten som en vigtig kilde til information. Rosévin bliver produceret af mange forskellige druer, såsom Grenache, Syrah, Pinot Noir og Merlot. Når du kender til de forskellige druesorter, får du nemmere ved at vælge den vin, du bedst kan lide.

Vælg den rigtige rosévin til maden

Når du skal vælge den rigtige rosévin til maden, er det en god idé at overveje, hvad anledningen er. En let og forfriskende rosé passer eksempelvis perfekt til en sommerpicnic, mens en mere kompleks og fyldig rosé egner sig bedre til finere middage.

Her er en række gode idéer til at parre rosé med maden:

  • Lette retter: Til salater, fisk og skaldyr passer en tør og let rosé godt.
  • Grillmad: En frugtigere rosé kan stå imod smagene fra grillet kød og grøntsager.
  • Oste: Mildere oste som brie eller gedeost går perfekt sammen med en elegant og aromatisk rosé.

Det vigtigste er, at du forstår dine præferencer, så du kan matche dem med anledningen og maden. Når du tager højde for fremstillingsmetode, druetype og region, bliver det nemmere at vælge den helt rigtige rosé.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.