Go Back
+ servings
Opskrift ikon

Gammeldags fastelavnsboller

5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk.
Forberedelse1 t 20 min
Tilberedelse12 min
I alt1 t 32 min

Ingredienser

Bollerne

  • 75 g smør
  • 3 dl havremælk eller anden mælk
  • ½ pakke gær
  • 1 spsk. rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Fyldet

  • 25 g smør
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 dl farin
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Glasur

  • 1 spsk. vand
  • 100 g flormelis
  • lidt smeltet smør

Tilberedelse

  • Smelt smøret i en gryde og bland det sammen med mælken. Smuldr derefter gæren ned i gryden. Rør sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. en 1 time.
  • Bland alle ingredienserne sammen til fyldet på nær ægget, som bollerne skal pensles med efterfølgende.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rul dejen ud, på et bord med lidt mel, i en tyk pølse. Skær ca. 14-15 lige store stykker ud.
  • Rul stykkerne til boller og pres dem flade. Fordel derefter fyldet ovenpå bollerne, og pak dejen rundt om fyldet.
  • Placer bollerne med fyldet nedaf på en bageplade og pensl med æg.
  • Bag fastelavnsboller ved 200 grader i ca. 12 min.
  • Tag bollerne ud og lad dem køle af i ca. 10 min.
  • Rør glasuren sammen og pynt fastelavnsbollerne.