Fastelavnsboller, der får mundvandet til at løbe

gammeldags fastelavnsboller

Nu er det snart fastelavn, og selvom man måske ikke har børn, der skal klædes ud, kan man sagtens nyde godt af det endelig er tid til fastelavnsboller igen. Især gammeldags fastelavnsboller, som jeg elsker højest.

Er jeg den eneste, der ELSKER den tid af året? Det gør jo januar og februar så meget mere overskueligt, når fastelavnsbollerne rammer butikkerne.

Verdens bedste gammeldags fastelavnsboller, der er sprøde og velsmagende

Dog er jeg slet ikke til de fastelavnsboller med flødeskum i. Jeg vil have gammeldags fastelavnsboller som dem jeg har bagt i dagens opskrift. De skal være sprøde, cremede og velsmagende. Jeg er særligt glad for dem fra Lagkagehuset og har på sin vis prøvet at efterligne deres variant.

Læs også:

Få opskriften på svampede og lækre gulerodsboller

Få verdens bedste opskrift på sprøde jødekager

Hjemmelavet bounty til din fredag aften

Med hånden på hjertet kan jeg allerede nu konstatere, at de her gammeldags fastelavnsboller er de bedste, jeg har smagt til dags dato. De adskiller sig lidt fra dem med marcipancreme, men det gør dem ikke mindre gode. Tværtimod.

gammeldags fastelavnsboller

Jeg var ellers først ude i at ernæringsforbedre opskriften, men min familie foretrak, jeg lavede de ægte af slagsen, og så måtte jeg jo bage dem. Jeg arbejder dog stadigvæk på en plantebaseret og mere næringsrig udgave, som gerne skulle ramme bloggen inden fastelavn. Men ret skal være ret. De rigtige vil altid smage bedre.

Og nu til opskriften på de fantastiske gammeldags fastelavnsboller.. Skriv endelig, hvis I får prøvet opskriften..

gammeldags fastelavnsboller

Opskrift ikon

Gammeldags fastelavnsboller

5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk.
Forberedelse1 time 20 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt1 time 32 minutter

Ingredienser

Bollerne

 • 75 g smør
 • 3 dl havremælk eller anden mælk
 • ½ pakke gær
 • 1 spsk. rørsukker
 • ½ tsk. salt
 • 500 g hvedemel

Fyldet

 • 25 g smør
 • 50 g hakkede hasselnødder
 • 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
 • 1 dl farin
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 æg til pensling

Glasur

 • 1 spsk. vand
 • 100 g flormelis
 • lidt smeltet smør

Tilberedelse

 • Smelt smøret i en gryde og bland det sammen med mælken. Smuldr derefter gæren ned i gryden. Rør sammen.
 • Tilsæt de øvrige ingredienser lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
 • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. en 1 time.
 • Bland alle ingredienserne sammen til fyldet på nær ægget, som bollerne skal pensles med efterfølgende.
 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Rul dejen ud, på et bord med lidt mel, i en tyk pølse. Skær ca. 14-15 lige store stykker ud.
 • Rul stykkerne til boller og pres dem flade. Fordel derefter fyldet ovenpå bollerne, og pak dejen rundt om fyldet.
 • Placer bollerne med fyldet nedaf på en bageplade og pensl med æg.
 • Bag fastelavnsboller ved 200 grader i ca. 12 min.
 • Tag bollerne ud og lad dem køle af i ca. 10 min.
 • Rør glasuren sammen og pynt fastelavnsbollerne.
gammeldags fastelavnsboller

Skal du prøve min opskrift på Gammeldags fastelavnsboller?

P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments