Smoothie bowl til morgenmad

Smoothie bowl opskrift

Det har taget mig næsten et helt år at få skrevet den her opskrift ned på hvad jeg vil betegne som den bedste smoothie bowl, jeg har smagt. Og jeg har smagt mange købeversioner, men der er endnu ikke nogle versioner, der slår den Rasmus laver til mig til morgenmad.

Smoothie bowl opskrift

Scroll ned for at få opskriften på en greenie bowl fyldt med banan, blåbær, spinat og andet godt

Og kan vi lige slå et slag for, hvor heldig jeg er, at han faktisk gider lave det til mig? I bund og grund laver han det til sig selv, men så blev jeg så glad for den gode start på dagen, at han i dag altid laver ekstra portioner af den gode morgenmadsskål til både mig og børnene.

Læs også:

Her får du opskriften på verdens bedste kanelsneglekage.. Du kommer højst sandsynligt aldrig til at servere andet til dine gæster igen

Man kan på sin vis godt kalde det en grøn smoothie bowl, men den smager ikke grøn, hvis det giver mening? Den grønne farve forbinder jeg tit med en mindre god smag af en eller anden grund, men den her smoothie bowl opskrift giver mere en sød smag.

Faktisk lidt dessertagtigt, hvilket gør det til mit favorit måltid hver eneste dag. Selv her et år efter jeg blev introduceret til den.

Smoothie bowl opskrift

Smoothie bowls, som du aldrig har smagt det før.. Lækkert, cremet og dessertagtigt

Den her smoothie bowl kan vel godt betegnes som sund, vil jeg mene, uden helt at vil sætte mig fast på det. Sundt er jo individuelt, og hvad jeg betegner som sund, er ikke nødvendigvis det andre gør. Men den er nærende og giver en god start på dagen. Det er sikkert!

Smoothie bowl opskrift

Tilmed mætter den helt vanvittigt meget, hvilket nok både skyldes banan, som blendes i, men også den topping, der kommer ovenpå. Heriblandt rosiner, mandler og valnødder. Og så er den tilpas kølig og helt oplagt til det varme vejr vi oplever lige nu.

Opskrift ikon

Sund og nærende smoothie bowl med lækre toppings

4,10 fra 10 stemmer
Antal: 3
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Smoothie bowl

 • 300 g frossen spinat
 • 200 g frossen grønkål
 • 150 g frossen blåbær
 • 5 bananer
 • 450 ml plantemælk (mandel, havre, soya eller lignende)
 • 40 g havregryn
 • 2 spsk. hørfrø
 • 2 spsk. chiafrø
 • 30 g plantebaseret proteinpulver (kan erstattes med ekstra havregryn eller nødder)

Topping

 • 1 spsk. rosiner
 • 10 g mandler
 • 10 g valnødder
 • 1 spsk. kokosflager eller kokosmel

Tilberedelse

 • Fordel alle ingredienserne i blenderen. Blend til du har en ensartet masse uden klumper.
 • Er din blender ikke særlig stor, så halver opskriften, så du er sikker på det kan være der, eller tag det i etaper
 • Hæld straks den kolde smoothie bowl over i en skål og top med dine yndlings toppings
 • Smoothie bowlen kan også gemmes på køl og holde sig minimum et døgn, hvis du gerne vil forberede morgenmaden til flere dage på én gang

Jeg kan nærmest smage kærligheden den er lavet på, haha! Det er ligesom, når andre serverer en kop kaffe. Det smager altid bedre, når andre laver det fremfor mig selv, hvilket jeg bilder mig selv ind er kærligheden i den fine gestus. Kender du til den følelse?

Hvis du kaster dig ud i min smoothie bowl opskrift, så giv endelig lyd, hvad du synes? Du kan altid erstatte eller helt undlade nogle af ingredienserne, hvis du ikke har dem liggende.

Smoothie bowl med banan og blåbær

Det gode ved sådan en greenie er, at den skal blendes, og der derfor er uanede af muligheder for at prøve nye ingredienser af.. Lås dig endelig ikke fast i hvad vi har gjort, men kig efter hvad du selv har liggende. Alt fra avocado, hindbær, mango til melon, agurk og appelsiner.

Det eneste minus er, at blenderen skal rengøres bagefter, men den rutine finder man heldigvis hurtigt.

Sund smoothie bowl

Jeg HÅBER sådan du kan bruge opskriften. Især nu, hvor den har ladet vente på sig. Hvis du selv ligger inde med en god opskrift på nærende smoothie bowls, så del endelig og vi prøver det af. Ny madinspiration kan vi altid bruge.

Hvad ynder du at spise til morgenmad? Og er opskrifter ala det her noget jeg skal gøre mig mere i? Altså den simple, nærende mad, som hele familien kan spise?

Vores børn elsker i alle tilfælde også smoothie bowls, og så er det nemt at have med at gøre. Både økonomisk og målt i den tid det tager at lave.

Del indlægget
4,10 from 10 votes (10 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments