Sund Banankage: Opskrift på sund banankage med dadler

Sund banankage… Ummm…

Sund banankage

Vi kan alle få en sød trang nogen gange, men der er ingen grund til at glemme alle de sunde tanker man har sig. Der kan sagtens findes alternativer til de ellers sukkerfyldte kager man normalt ville bage, og her finder du en nem opskrift på en sund banankage.

Den er så god, at munden løber i vand. Kast dig endelig ud i den, og vend tilbage med hvad du synes.

Jeg har også delt en opskrift på en mindre sund banankage HER, hvis ikke man er i humør til den sundere løsning. Og hvis man er i humør til verdens bedste snaskede kanelsneglekage, så finder I den HER.

Sund Banankage

Antal 4-6 personer
Forberedelse 20 minutter
Tilberedelse 40 minutter
I alt 1 time

Ingredienser

 • 400 g dadler
 • 200 g mandler
 • 5-6 spsk kokosolie rapsolie
 • Saft fra en presset appelsin
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2 tsk kanel
 • En knivspids salt
 • 6 mellemstore æg
 • 50 g mørk chokolade
 • 2-3 bananer

Tilberedelse

1. Kør dadler, mandler, æg, bananerne, olie, appelsinsaft, vanilje, kanel, salt og peber i en foodprocessor eller blender i et par minutter. Der skal dog nævnes hvis du bruger blender, at massen er meget klisteret, så kan godt være lidt besværlig at blende, da ingredienserne ikke vil synke til bunden. Det skal have ca. samme konsistens som marcipan.

2. Hak til sidst chokoladen groft og kom den i.

3. Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform eller lignende, og bag kagen i 40-45 minutter ved 160 grader.

4. Lad kagen køle af, inden den serveres, da den lige skal have lov til at sætte sig.

5. Brug evt. lidt ekstra chokolade til at smelte oven på kagen. Hurra! En sund banankage, der er klar til at spises!

Sund banankage

Sund banankage

Energifordelingen i en sund banankage er således:
 • 4058 kcal
 • 99,9 g pr0tein
 • 478 g kulhydrat
 • 194,2 g fedt

Dvs., at hvis man deler kagen op i 12 stykker, har man et stykke kage på kun 338 kcal med fornuftige tal. Man skal jo også huske størstedelen af fedtet er nøddefedt, som er sundt fedt. Selvfølgelig med alt med måde.

Sund banankage

Så er der vidst ikke andet end at sige velbekomme. I må meget gerne kommentere, hvis I får prøvet vores banankage. Den egner sig godt til alle lejligheder. Om det er familiesammenkomster, børnefødselsdage eller weekendhygge derhjemme.

Skriv en kommentar

 

15 kommentarer

  1. Det smager rigtig godt og slet ikke sundt eller helse agtigt 🙂 Kan klart anbefales at erstatte sukker og mel med dadler og pulveriserede mandler 🙂

 1. Hej igen 🙂 så fik jeg prøvet opskriften – har bagt den i muffin-forme og til slut smeltet et lille stykke mørk chokolade ovenpå og lagt en lille blå stjerne på.. Indtil videre har jeg kun smagt en lille bid, for du har nok ret – den skal lige sætte sig! Men den smagte fantastisk – det er en keeper!:-)

  1. Hej Nana. Dejligt du skriver din erfaring med opskriften, lyder egentligt også rigtig lækkert som muffins 🙂 Når den først har sat sig, så er det bare guf. Efter flere timer i køleskabet er den helt perfekt og smager som noget der er meget mere usundt end den er! Det kan vi lide 😉

 2. Har lige spist det første stykke af kagen, og den smager simpelthen så godt! Jeg er meget positivt overrasket, og skal kæmpe for ikke at tage et stykke til og et til og…. 😉 Fantastisk opskrift og tak for en fantastisk motiverende blog!

  1. Ej hvor fedt du kommer med en tilbagemelding 🙂 Den smager nemlig som en drøm! Jeg har den faktisk også liggende ude i køleskabet, og det er så svært at lade den ligge. Og tak for din søde kommentar 🙂

 3. Mums.. har netop lige taget kagen ud af ovnen og sat den på køl.. glæder mig til jeg kan betrække den med chokolade og sætte tænderne i 🙂

  1. Lækkert 🙂 Den smager så godt, vend endelig tilbage med hvad du synes eller hvis du har forbedringer 🙂

   1. Den var sååååå god… skal igang med at lave en ny idag, får gæster i eftermiddag, så den er jo KLART oplagt at servere 😉

    1. Hvor er det skønt at høre 🙂 Jeg elsker den også, det er faktisk langt tid siden jeg har lavet den, måske jeg skal igang med den igen 🙂