Dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin

Dadelkugler snackkugler

Dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin, der udelukkende er lavet på gode, nærende sager. Jeg kan desværre ikke tage æren for opskriften. Det er derimod Alberte Stengaard, som jeg har arbejdet med og guidet de sidste fire måneder, der er skaberen bag.

Læs også:
Opskriften på de lækreste, hjemmelavede jødekager, som du får lige her

Udover Alberte er et af de mest umiddelbare og ærlige mennesker jeg har mødt, er hun også helt enormt dygtig i et køkken. Alene af den grund har jeg i dag givet ordet til hende. Alberte driver en blog med fokus på glæden ved nærende mad, nydelse og nærvær. 

Dadelkugler med appelsin

Hej. Alberte her. NØJ hvor har jeg glædet mig til at skrive NETOP dette indlæg. Et indlæg, der har en særlig betydning for mig.

Danica har nemlig været min mentor igennem de sidste par måneder. Hun troede på MIG og min DRØM. Jeg er hende dybt taknemmelig. Hun tog chancen, satsede og var min mentor, da jeg skulle starte mit blog-eventyr op. WOW en rejse!

Superfood snackkugler – dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin

MEEEEN nu skal vi snakke om mad og lækre sager. For netop det er min store passion – blandet med en bunke livsglæde, farver, næring og nydelse. Jeg deler i dag opskriften på lækre dadelkugler (eller snackkugler om man vil), som er foreningen af ALT godt. Dadler, peanutbutter og med et tvist af appelsin. Læs med, bliv sulten og hop i køkkenet med mig. Kuglerne er pivnemme, ingredienserne få og smagen HEL i top.

Opskrift ikon

Peanutbutter Energy Balls (dadelkugler)

3,67 fra 3 stemmer
Antal: 12
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 150 g dadler (udstenede)
  • 50 g svesker (eller flere dadler)
  • 40 g peanutbutter
  • 30 g havregryn
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 appelsin (skallen + 2 spsk. saft)
  • 2 tsk. maca (kan udelades)
  • 1 tsk. kanel
  • 25 g kakao
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • Daddelkuglerne blendes i foodprocessor.
  • Derefter rulles de til kugler og trilles i evt. kakaopulver, chiafrø eller kakaonips.

Dadler: Det er ingen hemmelighed at jeg er #småafhængig! Jeg taler vidst liiiidt meget om dem, men der er 2 grunde!

1. De smager konge godt. Som snack, på salat, i smoothie eller som her blendet til daddelkugler og brugt som sødning.

2. De er super nærende. Masser gode kostfibre der hjælper vores blodsukker samt tarmflora. De indeholder herudover meget kalium samt magnesium. Helse Else er GLAD!

Dadelkugler med powerfaktor og god smag

Chiafrø: Det supersunde lille frø. Med en enorm mængde næringsstoffer. Herunder protein, Omega-3, antioxidanter og med en hel særlig mængde kostfibre. Fibrene er geledannende og suger sin egen vægt 12 gange (SEJT). De hjælper med til at opretholde et normalt blodsukker, væskebalancen samt være god for at stabilisere fordøjelsen. What’s not to like?

Dadelkugler opskrift

Macapulver: Den lille mirakelrod malet til pulver. Maca har et særlig højt indhold af protein og er rig på mineraler, især calcium som er vigtig for vores knogler samt skelet. Macapulver har desuden en skøn nøddeagtig smag. Win-win.

Peanutbutter: Behøver jeg sige mere! Peanutbutter ER. BARE. GODT! Jeg har for nylig fået øjnene ENDNU mere op for dens kvaliteter i alt fra det salte og søde køkken. Her tilføjer det den lækreste dybe smag, cremethed og bidrager med gode fedtstoffer samt en bunke protein.

Husk fedtstoffer er nødvendig i optagelsen af næring herunder vitaminer – Så stil efter de sunde og næringsrige. Herunder peanutbutter, mandler, chiafrø mm. FEDT er FEDT!!

Appelsin: Jeg elsker at tilføje twist til opskrifter. HER kommer appelsin ind i billedet, som er sød, syrlig, varm og et enestående makkerpar med kakao samt peanutbutter. HAPS.

1.2.3.. dadelkugler i en fart – den perfekte snack

Vi kender det alle. Klokken er 16, vi er lige kommet hjem, semi sultne og trætte. Vi søger noget lækkert, der kan spises til kaffen. (For ærligt, kaffe er bare godt). Hvorfor ikke kombinere sund, snack, lækker? YEP!! Her er dadelkugler din oplagte løsning. De kan holde sig på køl op til 1 uge, så fyld bøtten godt op.

Nu skal du blot åbne køleskabet, brygge en god kop kaffe og så er eftermiddagen reddet. OOOOG de kan spises af børn. Faktisk er de en GENIAL snack for hele familien. Tag kuglerne med på tur, arbejde, i skole, børnenes madpakke. Ja mulighederne er mange.

Så lad os hoppe i køkkenet, blende en omgang kugler. Trille og nyde dem sammen. God fornøjelse og TAK for I ville læse med.

Skal du prøve opskriften på de lækre dadelkugler med peanutbutter og masser af knas?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments