Dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin

Dadelkugler snackkugler

Dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin, der udelukkende er lavet på gode, nærende sager. Jeg kan desværre ikke tage æren for opskriften. Det er derimod Alberte Stengaard, som jeg har arbejdet med og guidet de sidste fire måneder, der er skaberen bag.

Udover Alberte er et af de mest umiddelbare og ærlige mennesker jeg har mødt, er hun også helt enormt dygtig i et køkken. Hun er kreativ og finder på sammensætninger, jeg aldrig havde overvejet, hvilket resulterer i opskrifter, der både smager godt, er pæne at kigge på og fyldt med gode ingredienser. 

Læs også:
Opskriften på de lækreste, hjemmelavede jødekager, som du får lige her

Alene af den grund har jeg i dag givet ordet til hende. Alberte driver en blog med fokus på glæden ved nærende mad, nydelse og nærvær. Hun deler sårbare ord om at leve med en psykisk sygdom, som altid vil være der. Ikke mindst accepten, forståelse og ærlighed. Smut over til Alberte og kig jer rundt.

Det er et univers vi har bygget op over mange måneder, og jeg er simpelthen så stolt over resultatet og det Alberte bringer ind i en verden, hvor vi nærmest drukner I folk, der vil dele ud af deres liv. 

Dadelkugler med appelsin

Hej. Alberte her. NØJ hvor har jeg glædet mig til at skrive NETOP dette indlæg. Et indlæg, der har en særlig betydning for mig.

Danica er en skøn kvinde med MANGE kvaliteter (herunder en skøn mor OG mentor).
Danica har nemlig været min mentor igennem de sidste par måneder. Hun troede på MIG og min DRØM. Jeg er hende dybt taknemmelig. Hun tog chancen, satsede og var min mentor, da jeg skulle starte mit blog-eventyr op. WOW en rejse! Jeg sidder med det største smil, for hendes JA, var et JA til mig!

Nogle gange skal vi turde vove for at vinde. Jeg vovede angsten, usikkerheden og skrev til Danica med min drøm. Den bedste beslutning længe!

MEEEEN nu skal vi snakke om mad og lækre sager. For netop det er min store passion – blandet med en bunke livsglæde, farver, næring og nydelse. Jeg deler i dag opskriften på lækre dadelkugler (eller snackkugler om man vil), som er foreningen af ALT godt. Dadler, peanutbutter og med et tvist af appelsin. Læs med, bliv sulten og hop i køkkenet med mig. Kuglerne er piv nemme, ingredienserne få og smagen HEL i top. En vil ikke være nok 😉

Superfood snackkugler – dadelkugler med kakao, peanutbutter og appelsin

Superfood hvad for en frugt? JA, vi er nok alle i mere eller mindre grad stødt på betegnelsen. Den bliver efterhånden brugt en hel del. Vi mister hurtigt overblikket og troen på hvad er godt?! MEN når det så er sagt, er jeg overbevist om at der er meget at hente. NÅR vi selvfølgelig har vores grundkost på plads. For INGEN superfood kan overgå en nærende, farverig, varieret kost med fokus på grønt og hele fødevarer!

Herefter kan superfoods BIDRAGE med endnu mere powerfaktor, og det er netop det jeg synes er fedt. Hvordan fødevarer kan være små guldkorn til vores krop samt sind.
Snackuglerne HER har MASSER af powerfaktor!

Dadelkugler opskrift

Dadelkugler med powerfaktor og god smag

Dadler: Det er ingen hemmelighed at jeg er #småafhængig! Jeg taler vidst liiiidt meget om
dem, men der er 2 grunde!

1. De smager konge godt. Som snack, på salat, i smoothie eller som her blendet til
daddelkugler og brugt som sødning.
2. De er super nærende. Masser gode kostfibre der hjælper vores blodsukker samt tarmflora. De indeholder herudover meget kalium samt magnesium. Helse Else er GLAD!

Chiafrø: Det supersunde lille frø. Med en enorm mængde næringsstoffer. Herunder protein, Omega-3, antioxidanter og med en hel særlig mængde kostfibre. Fibrene er geledannende og suger sin egen vægt 12 gange (SEJT). De hjælper med til at opretholde et normalt blodsukker, væskebalancen samt være god for at stabilisere fordøjelsen. What’s not to like?

Macapulver: Den lille mirakelrod malet til pulver. Maca har et særlig højt indhold af
protein og er rig på mineraler, især calcium som er vigtig for vores knogler samt skelet.
Macapulver har desuden en skøn nøddeagtig smag. Win-win.

Peanutbutter: Behøver jeg sige mere! Peanutbutter ER. BARE. GODT! Jeg har for nylig fået øjnene ENDNU mere op for dens kvaliteter i alt fra det salte og søde køkken. Her tilføjer det den lækreste dybe smag, cremethed og bidrager med gode fedtstoffer samt en bunke protein.

Husk fedtstoffer er nødvendig i optagelsen af næring herunder vitaminer – Så stil efter de
sunde og næringsrige. Herunder peanutbutter, mandler, chiafrø mm. FEDT er FEDT!!

Appelsin: Jeg elsker at tilføje twist til opskrifter. HER kommer appelsin ind i billedet, som er sød, syrlig, varm og et enestående makkerpar med kakao samt peanutbutter. HAPS.

Peanutbutter Energy Balls (daddelkugler)

Antal 12 personer
Forberedelse 10
Tilberedelse 5 minutter
I alt 15 minutter

Ingredienser

  • 150 g. dadler (udstenede)
  • 50 g. svesker (eller flere dadler)
  • 40 g. peanutbutter
  • 30 g. havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 appelsin (skallen + 2 spsk saft)
  • 2 tsk maca (kan udelades)
  • 1 tsk kanel
  • 25 g kakaopulver
  • Et nip flagesalt

Tilberedelse

Daddelkuglerne blendes i foodprocessor. Derefter rulles de til kugler og trilles i evt. kakaopulver, chiafrø eller kakaonips.

1.2.3.. dadelkugler i en fart – den perfekte snack

Vi kender det alle. Klokken er 16, vi er lige kommet hjem, semi sultne og trætte. Vi søger noget lækkert, der kan spises til kaffen. (For ærligt, kaffe er bare godt). Hvorfor ikke kombinere sund, snack, lækker? YEP!! Her er dadelkugler din oplagte løsning. De kan holde sig på køl op til 1 uge, så fyld bøtten godt op.

Nu skal du blot åbne køleskabet, brygge en god kop kaffe og så er eftermiddagen reddet. OOOOG de kan spises af børn. Faktisk er de en GENIAL snack for hele familien. Tag kuglerne med på tur, arbejde, i skole, børnenes madpakke. Ja mulighederne er mange.

Så lad os hoppe i køkkenet, blende en omgang kugler. Trille og nyde dem sammen. God fornøjelse og TAK for I ville læse med.

Besøg Albertes blog her og på Instagram her. Sidstnævnte bugner af lækre madbilleder, ærlige ord om det at leve med en sygdom og ikke mindst nemme og nærende opskrifter.

Skriv en kommentar