Kategorier
Opskrift: Bananmuffins
Tro det eller ej, men vi laver faktisk lige så mange opskrifter uden proteinpulver som med, og dem skal I da ikke snydes for! Sidst lavede vi bananmuffins efter at have savlet over dem henne hos Lise. De blev smadder gode og ikke mindst sunde og nærende. De egner sig ikke kun godt som dessert, men derimod både som en hverdagssnack eller en del af en madpakke. Sylvester fik nogle med i vuggestuen, og pædagogerne sagde han kastede sig over dem ? Så de kan spises og nydes af alle aldersgrupper.
Du skal bruge (til ca. 10 stk):
– 1 ½ dl blendede mandler, så det bliver til fint mel
– 3 moste bananer
– 1 tsk vaniljepulver (fåes i de fleste større supermarkeder)
– 1 tsk bagepulver
– 1 dl kokosmel (vi bruger det “rigtige” kokosmel, men kokosflager kan også gå an)
– 3 spsk kokosolie (vi anvender en økologisk lækker variant fra Fitness Guru)
– 3 æg
– 2 tsk honning
– Lidt hakkede nødder (valnødder eller hasselnødder)
– Evt. et par dråber perfekt sød fra ISIS
– Evt. hakket mørk chokolade (minimum 75 %), til at putte i dejen og til at smøre ovenpå
Fremgangsmåde:
Som det første skal du dele æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Bland blommerne sammen med alle ovenstående ingredienser på nær hviderne. Pisk derefter æggehviderne stive separat og hæld i blandingen. Fordel i 10-12 muffinsforme og bag ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Imens de køler af smelter du lidt chokolade og smører ovenpå. Jeg kan især anbefale appelsinkrokantudgaverne, der giver en perfekt finish. Sæt dem evt. i fryseren eller køleskabet i lidt tid, så chokoladen er hærdet. Jeg synes nemlig de er bedst når de er lidt kølige, men det er individuelt.
Enjoy ?