Bryllup: Oppyntning og at stå for det hele selv

Bryllupspynt

I og med vores bryllup er holdt på så lavt et budget som muligt, skal vi også ordne mange af de praktiske ting selv. Eksempelvis oppyntning. Nu gør det mig faktisk slet ikke så meget, da jeg lige præcis synes det her projekt er ret hyggeligt. Man kan lave så meget selv eller købe sig til ekstremt billige løsninger via Søstrene Grene, Tiger, Lagerhaus eller Ebay, Etsy & AliExpress. Sidstnævnte er så billigt du nærmest får det foræret.

Jeg ved ikke om jeg har bragt det op tidligere herinde, men vi har valgt at booke et lokale lige siden af vores hjem, så vi nemt kan gå frem og tilbage dagen inden og gøre klar. Det er et rimelig stort lokale men også helt hvidt og simpelt. Derfor skal vi selv sørge for at gøre det bryllupsagtigt. Det gælder både blomster, bordpynt, stearinlys, vægge, loftet, props, sjove indslag, udendørshygge. You name it!

Bryllupspynt

Jeg må også være ærlig og sige, at lige præcis oppyntning er måske ikke det man bemærker mest som gæst, men vi hygger os med det og tager det rimelig cool. Vi når det vi når fredagen inden og resten må være som det er. Vi holder også allerede receptionen fra omkring kl. 14 og det fortsætter indtil gæsterne går. Jeg er all in på man gør hvad der passer én, men vi havde intet sparet op og nægter at tage et stort lån for at holde ét bryllup, der varer under 24 timer. Så heller spare op til en lækker rejse for os alle tre efterfølgende og så vigtig er hele receptionen heller ikke for os. Det  vigtigste er, at vi bliver viet og at Sylvester overværer dagen, hvor vi officielt bliver mand og hustru. Det er ekstremt stort og jeg kan stadigvæk ikke forholde mig til det.

Jeg synes generelt folk skal passe deres eget. Hvis man har lyst og råd til det helt overdådige bryllup til 500.000 kr. gør man det. Hvis man er mere til et overraskelsesbryllup på rådhuset for den nærmeste familie gør man det. Folk skal da gøre lige hvad de har lyst til – uden at skulle forsvare, hvorfor de gør som de gør. Det handler ikke om trends eller at man er overfladisk. Det handler om kærligheden og jeg forstår godt folk kan køre sig selv helt op i en spids. I en tid, hvor ulykke og tristhed fylder mere og mere i en kaotisk verden, er det da netop vigtigt man tager sig tid til at fejre de ting vi kan være taknemmelig for. Vi er virkelig priviligerede i lille Danmark og jeg synes det mindste vi kan gøre er, at være glade på hinandens vegne og fejre, at der findes lige så mange bryllupper som der gør mennesker ?

Alle de fine pynteting på billedet er fra Lagerhaus – købt da vi var i Malmø for nogle uger tilbage. Jeg elsker den butik og køber altid utrolig meget med hjem, når jeg besøger vores kære naboland. HELDIGVIS er de endelig begyndt at sælge deres ting online med mulighed for levering til Danmark, hvilket jeg blev rigtig glad for, da vi ikke kunne bære alt hjem i bagagen. Det er de små detaljer der gør forskellen ?

Jeg kunne godt tænke mig at høre jer, hvor relevante I finder de bryllupsrelaterede blogindlæg? Er der ønsker til flere af denne type indlæg? Eksempelvis billeder af bryllupskjole, bryllupssko, tanker om maden, budgetvenlige løsninger, DIY projekter m.m.

Skriv en kommentar

 

11 kommentarer

 1. Hej Danica.

  Jeg har en tæt veninde, der skal giftes til næste sommer, og jeg er helt oppe at køre over det 😀
  Jeg har ingen drøm om selv at blive gift, men synes, det er mega stort, når folk jeg elsker bliver viet. Det er jo det vildeste.
  Jeg er derfor også begejstret for dine indlæg omkring jeres bryllup og hvordan i vælger at holde det. Det er dejligt med inspiration til næste år, hvor jeg deltager i planlægningen 🙂

  De bedste hilsner fra Sandra

  1. Kære Sandra

   Først og fremmest – mange gange tillykke med din veninde. Hvor er det dejligt du er så glad på hendes vegne og skal være med ind over planlægningen 🙂

   Jeg er glad for du kan bruge inspirationen – det er nemlig super hyggeligt at bruge tid på DIY projekter og små finurlige indslag.

   Du må endelig opdatere mig løbende, hvordan det går.

   Kh Danica

 2. Jeg synes det er super hyggeligt at følge med i dine forberedelser og tanker omkring bryllup, jeg skal nemlig selv giftes om 1,5 måned

  1. Dejligt at høre Lea. Hvor er det spændende og stort tillykke:) Er der ved at være styr på tingene?

 3. Meget gerne flere indlæg 😀 Synes det er skønt at høre om nogen som jer, der vil holde det budgetvenligt, for som du selv siger, så er det jo “kun” i 24 timer eller mindre.. Så det er rart at høre om andre som ikke har planer om et bryllup, der vælter budgettet.

  1. Skønt at høre Mette.

   Ja, man kan komme rigtig lang på et lavt budget. Det handler bare om at være kreativ 🙂 Dejligt du vil følge med <3

 4. Jeg synes det er rigtig fint at du skriver om at tage det ned på et personligt og meget uformelt niveau. Min kæreste og jeg drømmer om at holde bryllups fest på et pizzaria, netop for at tage det HELT ned på jorden.
  Og så en lille ting til – jeg tror på at gæster lægger mærker til oppyntning – hvor tit har man ikke taget et bordkort med hjem, eller siddet under en kedelig tale (happens) og kigget på de mindste detaljer i rummet! Tak for butiksanbefaling, den vil jeg kigge forbi til en snarlig tur til Malmö.

  1. Det er jeg glad for du synes Johanne 🙂 Vi er generelt meget laidback og uformelle som personer, så det skal brylluppet selvfølgelig afspejle.

   Hvor lyder det bare hyyggeligt med et pizzaria. Vi har også været ude i at få pizza til brylluppet – bagt foran gæsterne 🙂

   Jeg tror du har ret med detaljerne og pynt. Nu kommer vi ikke til at have taler, men man bemærker det nok stadigvæk 🙂

 5. Jeg synes de er så fine dine bryllupsindlæg og jeg håber også du tager os lidt med til brylluppet og din fine oppyntning i festsalen 🙂
  Og så tror jeg da lige aliexpress skal tjekkes ud!