Kategorier
Opskrift: Svampede veganske chokolademuffins
Veganske muffins… Umm…
OH YES! Muligvis de bedste veganske muffins, jeg længe har smagt. Faktisk laver vi dem nærmest hver weekend, efter Sylvesters ønske (og lidt mit), da de bringer glæde i en travl hverdag. Siden søndag har jeg nok spist seks. Ja, 6 muffins!
Veganske muffins opskrift
I er også mange, der har spurgt til en opskrift på veganske muffins, da de ofte bliver nævnt herinde. Alligevel utroligt man kan hype chokolademuffins så meget, men de er perfekt svampede, har en god smag og er tilmed veganske, hvis man ligesom os godt kan lide at eksperimentere med det plantebaserede køkken.
Nok om de følelser veganske muffinss kan skabe og til det essentielle. Nemlig opskriften! Vi blev i sin tid inspireret af Mia Sommers univers, men har tilpasset den dét vi selv havde i skabet.
FÅ OGSÅ OPSKRIFTERNE PÅ MINE ANDRE LÆKRE DESSERTER HER
Bemærk at man ernærringsmæssigt kan optimere opskriften på veganske muffins, hvis man har lyst. Eksempelvis kunne man erstatte hvedemel med mandelmel eller blendede havregryn, ligesom rapsolien kan erstattes med en mindre mængde kokosolie. Jeg garanterer dog ikke den samme uovertrufne smag ved småændringer…
Vend endelig tilbage, hvis I kaster jer ud i opskriften på veganske muffins. Den er seriøst så nem, at I skylder jer selv at prøve den ad. Velbekomme ♥
- 200 g havremel, mandelmel eller andet alternativ
- 60 g kakaopulver
- 80 g rapsolie
- 200 g rørsukker eller kokossukker
- 2,5 dl Naturli’ mandelmælk eller anden plantemælk
- 50 g hakket mørk chokolade
- 1,5 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Bland alle ingredienser og rør godt sammen.
- Fyld dejen i muffinsforme, men undlad at fylde helt op til kanten. De hæver nemlig meget.
- Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. Tjek løbende.
- Lad dem køle godt af og sæt dem eventuelt på køl inden de nydes.