One Pot Pasta (Vegansk): Ala min italienske familie. Nr. 1 opskrift

One pot pasta

One pot pasta, når det er bedst.. Velkommen til Masterchef, som jeg ironisk skrev på min Instagram story! Ej, hvis der er én ting, jeg ikke er, så er det den fødte madblogger. Jeg laver nemlig kun nem og simpel mad, der smager godt. Jo hurtigere det går, jo mere tilbøjelig er jeg til at kaste mig ud i det.

Læs også:

HER får du opskriften på de nemmeste og lækreste veganske træstammer

Derfor elsker jeg også desserter, da de som regel bare skal mikses i en skål, hvorefter det passer sig selv i ovnen. Se bare alle mine opskrifter på desserter, der får munden til at løbe i vand.

One pot pasta

Annonce

Det samme gør sig gældende med den her opskrift på en vegansk one pot pasta. At bruge ordet vegansk, kan nemt få en negativ klang, men i bund og grund er det blot en opskrift uden animalske produkter.

Jeg er ikke veganer, men vi forsøger at inkorporere plantebaserede alternativer herhjemme og har gjort det længe.

Vi drikker havremælk i mælken, Sylvester får selvsamme ovenpå sin havregryn, smøret er skiftet ud med plantesmør, og vi spiser sjældent kød, men gerne falafler og bøffer lavet af bønner og kartofler (få opskriften her) samt fisk.

Vegansk one pot pasta, når det er bedst

One pot pasta

Min opskrift på en vegansk one pot pasta

Derfor fik jeg også idéen til min veganske one pot pasta lavet på Cremefine Plantebaseret. Jeg har nemlig brugt deres produkt siden vi lavede vores første collab tilbage i efteråret (bl.a den her opskrift på æblecrumble). Den er fri for soya, mild i smagen og giver en cremet konsistens.

Jeg var ude i gryderetter, supper og wokretter, men det eneste jeg kunne tænke på var den pasta, de altid laver i min italienske familie.

Dernede er frokost og aftensmad ALT. Morgenmaden består af sort espresso, og nogle gange en croissant, men dagens første og rigtige måltid er frokosten.

One pot pasta

Her er det som regel pasta, som umiddelbart er utroligt simpelt, men smager fantastisk. I min familie foretrækker de deres pasta med bid og uden for meget fyld.

Der er fokus på den cremede og milde smag, masser af citron, godt med ost og grøntsager med masser af smag. Det lod jeg mig inspirere af, da jeg kastede mig ud i en one pot pasta ala mia famiglia.

Opskrift ikon

Vegansk One Pot Pasta

5 fra 1 stemme
Antal: 4
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

 • 250 g pasta
 • ½ broccolihoved
 • 1 citron
 • 2 dl Cremefine Plantebaseret
 • revet planteost
 • 1 håndfuld østershatte
 • 5 dl vand
 • 2 fed hvidløg
 • 1 grøntsagsbouillon
 • 1 tsk. salt

Tilberedelse

 • Skær broccolien i buketter, riv østershatte i mindre stykker og hak hvidløg fint.
 • Kom Cremefine Plantebaseret, vand, citronsaft efter behov, salt, bouillon og spaghetti i en stor gryde, hvor der er plads til det hele. Spaghettien skal gerne kunne lægge næsten helt på tværs. Rør rundt.
 • Kog det hele i en 5-6 minutter.
 • Tilsæt derefter østerhatte og broccoli, og kog yderligere i en 5 minutter.
 • Smag din one pot pasta til med salt, peber og revet planteost.
 • Suppler eventuelt op med en traditionel italiensk tomatsalat eller en kogt artiskok med plantesmør, citron og saltflager på.

Vi valgte at koge en artiskok siden af. Det kræver selvfølgelig lidt ekstra arbejde, men smager fuldstændig uovertruffent. Hvis du også gerne vil tilføje en artiskok til din one pot pasta, skal du blot koge den i 40 minutter med citron og salt.

Brug eventuelt vandet bagefter til din one pot pasta, da det giver en ekstra god smag. Det gjorde vi, og det fungerede virkelig godt.

One pot pasta

Jeg foretrækker min pasta al dente. Der skal være bid i som i Italien, og det betyder du ikke skal udkoge pastaen fuldstændigt. Jo mere citron, cremet sovs og ost des bedre. Buon appetit!

One pot pasta

Del indlægget
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments