Æblecrumble med creme: Simpel (plantebaseret) opskrift

Æblecrumble opskriften, der er perfekt til efterårshyggen..

æblecrumble

Jeg gjorde det! Jeg bagte sørme lige en nem, vil jeg gerne lige påpege, dessert på under en time med alt forarbejdet, bagning og kølen af. Det lyder måske ikke som et større vidunder, men når man har to børn, og også gerne vil trække vejret nogle gange, er det altså stort, når man tager sig tid til at bikse en kage sammen.

Læs også:
HER får du opskriften på de nemmeste og lækreste veganske træstammer
Den allerbedste opskrift på snasket kanelsneglekage

Opskriften på min æblecrumble med lækker vaniljecreme er desuden godkendt af husets to mænd, hvorfor jeg tænkte I også skulle have fornøjelsen af at prøve det af. Måske bliver det et lige så stort hit hos jer? Og hvis man nu generelt er til lækker mad og lige til opskrifter, vil jeg anbefale jer at tjekke Madens Verden ud, der bugner af alt det man har brug for, når sulten melder sig.

æblecrumble

Æbler er indbegrebet af efterår for mig. Er det også det hos jer? Farverne, smagen og alsidigheden. Det går jo nærmest til alt. Fra kager og bagværk til salater og gryderetter.

Da jeg læste min bachelor i Aarhus brugte jeg faktisk flere måneder på at skrive en stor hovedopgave om danske æbler. Det handlede om hvordan man kunne gøre dem mere attraktive, så flere ville købe netop de danske fremfor de udenlandske slags. En enormt sjov og spændende proces, hvor jeg blev ret klog på danske æblesorter..

æblecrumble

Opskrift på den lækreste æblecrumble med vaniljecreme 

Du skal bruge følgende til æblecrumble:

1. 100 g plantemargarine

2. 100 g hvedemel

3. 1 spsk. kanel

4. 100 g havregryn

5. 50 g hakkede mandler

6. 50 g rørsukker

Du skal bruge følgende til bunden:

1. 600 g æbler

2. 100 g rørsukker

3. Kornene fra 1 vaniljestang (eller 1 spsk. vaniljesukker)

4. 1 tsk. smør til at smøre fadet

Cremen: 

1. Cremefine Plantebaseret til piskning (modtaget til test)

2. Vaniljekorn eller vaniljepulver til at blande i cremen

æblecrumble

Sådan gør du:

1. Skær æblerne i tern eller både. Bland dem med kornene fra vaniljestangen samt sukker og placer dem i et smurt ovnfast fad.

2. Bland alle de resterende ingredienser til en crumble. Smuldr dejen sammen til små klumper.

3. Fordel crumble-dejen over æbleblandingen og bag kagen i en 180 °C forvarmet ovn i 25-30 minutter til overfladen er gylden.

4. Lad kagen køle af og server den med den piskede vaniljecreme lavet på Cremefine Plantebaseret.

Lad mig endelig vide, hvis I giver jer i kast med den lækre æblecrumble. Mulighederne er jo mange, og man kan sagtens erstatte æblerne med pære, rabarber eller hvad man nu har i køleskabet. Velbekomme.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar