Opskrift: Svampede veganske chokolademuffins

Veganske muffins… Umm…

veganske muffins

OH YES! Muligvis de bedste veganske muffins, jeg længe har smagt. Faktisk laver vi dem nærmest hver weekend, efter Sylvesters ønske (og lidt mit), da de bringer glæde i en travl hverdag. Siden søndag har jeg nok spist seks. Ja, 6 muffins!


Veganske muffins opskrift

I er også mange, der har spurgt til en opskrift på veganske muffins, da de ofte bliver nævnt herinde. Alligevel utroligt man kan hype chokolademuffins så meget, men de er perfekt svampede, har en god smag og er tilmed veganske, hvis man ligesom os godt kan lide at eksperimentere med det plantebaserede køkken.

veganske muffins

veganske muffins

Nok om de følelser veganske muffinss kan skabe og til det essentielle. Nemlig opskriften! Vi blev i sin tid inspireret af Mia Sommers univers, men har tilpasset den dét vi selv havde i skabet.


FÅ OGSÅ OPSKRIFTERNE PÅ MINE ANDRE LÆKRE DESSERTER HER


Bemærk at man ernærringsmæssigt kan optimere opskriften på veganske muffins, hvis man har lyst. Eksempelvis kunne man erstatte hvedemel med mandelmel eller blendede havregryn, ligesom rapsolien kan erstattes med en mindre mængde kokosolie. Jeg garanterer dog ikke den samme uovertrufne smag ved småændringer…

Vend endelig tilbage, hvis I kaster jer ud i opskriften på veganske muffins. Den er seriøst så nem, at I skylder jer selv at prøve den ad. Velbekomme ♥


 

Opskrift: Svampede veganske chokolademuffins
Recipe Type: Bagværk
Serves: 12 stk
Ingredients
 • 200 g havremel, mandelmel eller andet alternativ
 • 60 g kakaopulver
 • 80 g rapsolie
 • 200 g rørsukker eller kokossukker
 • 2,5 dl Naturli’ mandelmælk eller anden plantemælk
 • 50 g hakket mørk chokolade
 • 1,5 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
Instructions
 1. Bland alle ingredienser og rør godt sammen.
 2. Fyld dejen i muffinsforme, men undlad at fylde helt op til kanten. De hæver nemlig meget.
 3. Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. Tjek løbende.
 4. Lad dem køle godt af og sæt dem eventuelt på køl inden de nydes.

 veganske muffins

veganske muffins

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Den lyder lækker! Dog ville jeg til enhver tid udskifte kakao med chokolade – den opskrift skal prøves i weekenden. Jubii, jeg glæder mig helt. Det er så længe siden jeg har bagt muffins.

  1. De er så lækre!

   Altså det rene kakao? Lyder også lækkert, og så kommer der virkelig meget chokolade i.

   Glæd dig! 🙂

 2. De er seriøst nemme at bage. Jeg brugte 50/50 mandelmel/hvedemel og jeg brugte kun 50 gr kakao. De var utrolig lækre og velsmagende. Jeg fik 15 stk ud af portionen. Tak for opskriften, det bliver ikke sidste gang, jeg bager dem.

  1. Hvor skønt at høre 😀 Jeg elsker også at lave dem, netop fordi det er så nemt, og så smager de virkelig godt!

  1. Jeg har ikke prøvet det, men det vil jeg formode 🙂 Og du kan godt erstatte sukkeret med eksempelvis dadler eller banan. Smagen vil nok ændre sig lidt, men ikke nødvendigvis til det dårligere.

 3. Fantastiske muffins! Jeg lavede dem med sojaflødeskum, rørt med blandede bær, til. Et kæmpe hit!

 4. Jeg tænkte på om man ville kunne erstatte rapsolien med Naturli’s smørbar? Mon ikke de får en mere cremet konsistens? 😊 Er der mon nogle der har prøvet det af?

 5. Jeg manglede en vejledning til hvordan man skulle gøre – har nu valgt at blande alt sammen og krydser mine fingre

 6. Mmm, jeg brugte mandelmel, skiftede olie ud med Naturli Smørbar, skiftede plantemælk ud med espresso og appelsinsaft og lidt over halvdelen af sukkeret blev erstattet af hakkede dadler. Så tilføjede jeg lidt kokosmel, appelsinskal og hakkede pekannødder. De blev ikke 100% sammenhængende allesammen og skulle have lidt længere, men de blev godt nok lækre 😊