Kategorier
Aperol Spritz opskrift og sommerens fest
Her får du den mest simple og lækre opskrift på Aperol
En opskrift på Aperol Spritz, når det er bedst. Det er ved at være sæson for sommerfester – uanset vejret. Jeg elsker i hvert fald festerne om sommeren.
Især hvis det indebærer en chill playliste, god og let tapas, udendørshygge til midnat og ikke mindst Aperol Spritz. Aperol er nemlig den ultimative sommerdrink, og jeg bliver virkelig aldrig træt af det.
Opskriften på Aperol Spritz får I nedenfor
I sidste weekend havde vi inviteret nogle gæster til sommerhygge, drinks og fest på terrassen. Vi var heldige med vejret og endte faktisk med at sidde ude til solen gik ned. Så elsker man altså Danmark lidt højere, når det kan lade sig gøre.
Anledningen var ikke andet end kvalitetstid med gode venner, lækker mad og Aperol ad libitum. Det er nemlig sådan, at Aperol Spritz, udover at være en frisk og smagfuld drink, også er utrolig nem at lave.
Jeg elsker jo simple udveje, der samtidig er en succes, og når man har travlt med alt det andet praktiske til festen, er det rart med en cocktail, der ikke kræver 15 minutters forberedelse i køkkenet.
LÆS OGSÅ:
Få opskriften på verdens bedste velkomstdrink med hyldeblomst her
Gæsterne ankom kl. 18 og jeg havde allerede lavet de første syv Aperol Spritz, så de var klar som aperitifs. Det er jo det Aperol bl.a. kan.
Det er en formidabel starter, og en stor del af den italienske Aperitivo kultur, men er i den grad også egnet som kølig sommerdrinks efterhånden som aftenen skrider frem.
Hermed opskriften på den perfekt sammensatte Aperol Spritz
Aperol Spritz, som de laver den i Italien
Ingredienser
- 2 dele Aperol
- 3 dele Prosecco eller anden mousserende vin
- 1 del Danskvand
- 1 håndfuld isterninger
- 2 skiver appelsin
Tilberedelse
- Start med at hælde isterningerne i glasset. Jeg brugte de klassiske Aperol glas, men almindelige vinglas kan også gøre det.
- Tilsæt alle ingredienserne og slut af med appelsinskiver.
- Tilføj eventuelt et farverigt sugerør og nyd den med det samme. En Aperol Spritz skal gerne drikkes iskold.
Udover Aperol Spritz lavede vi (eller nok nærmere Rasmus) et lækkert sommertapasbord med den lækreste kolde kartoffelsalat, pitapizza, falafler, hummus, lækkert olivenbrød og verdens bedste kanelsneglekage til dessert.
Aftenen sluttede med lune tæpper på terrassen, interessante snakke, 90’er musik og masser af hygge. Jeg kan slet ikke vente til vi igen har mulighed for at holde en lille sommerfest. De bedste fester er altså dem man har derhjemme i selskab med rare mennesker.
Har du prøvet min opskrift på Aperol Spritz, som italienerne laver den?
P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.