Sådan brygger du den perfekte kop kaffe

Lavazza4

For nogle uger tilbage deltog jeg i en presselancering med Lavazza, der netop har indtaget det danske marked.  I over 120 år har de leveret kaffe til hele verdenen og er anerkedt som toppen af poppen indenfor branchen.

Det er italiensk når det er bedst, og jeg ved at de fleste italienere, inklusiv min egen far, sværger til det.

Lavazza2
Lavazza1

Cold brew kaffe er på alles læber lige nu og det er virkelig også en spændende smagsoplevelse. Derudover kan man bruge kaffe til både desserter, popcorn og andre spændende smagsoplevelser.

Til pressearrangementet, som fandt sted på Restaurant EraOra (fantastisk sted og oplevelse), var der nogle italienske kaffeeksperter med fra Lavazza. De delte deres guldtips til brygningen af den perfekte kop kaffe. Nu er jeg langt fra kaffeekspert, men jeg kan jo virkelig godt lide det og derfor tænkte jeg det var nærliggende at kommunikere de tips videre, jeg har taget med mig.

Sådan brygger du den perfekte kop kaffe

Eftersigende er danskerne verdens fjerde mest entusiastiske kaffedrikkere, og to ud af tre danskere foretrækker faktisk filterkaffe frem for andre kaffetyper. Der er jeg slet ikke endnu, da jeg primært drikker instant kaffe samt cappuccinos, når jeg er på kaffebarer. Jeg vil dog gerne lære at brygge den gode kop filterkaffe. Filterkaffen er nemlig igen blevet trendy i de urbane kaffemiljøer og så smager det jo helt vildt godt, hvis man blot har styr på brygningen.

Lavazza3

Kaffen brygges optimalt på temperatur mellem 92 og 96 grader, men drikkes typisk ved 60 til 65 grader. Prøv dig frem, smag de forskellige kaffevariationer, og du vil opleve en verden af nye smagsnuancer inden for filterkaffe. Jeg prøvesmagte både kaffe med undertoner af hasselnød, vanilje, tørret frugt, blomster samt chokolade.

Husk altid at afmåle kaffe og vand, så doseringen er rigtig. Der skal ikke ret meget til at ændre i smagen. Du skal ca. bruge 60 gr. kaffe til 1 liter vand. Tjek også om din kaffemaskine er god og filtrene ikke er nogle billige fra supermarkedet. Jeg vil til enhver tid anbefale hvide filtre, der ikke kan tilsætte smag til selve kaffen.

Nu vil jeg nyde mig en kop kaffe, smide benene op og nyde resten af denne lørdag, der foregår i absolut laveste blus.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments