Kategorier
Vegansk æblecrumble med kanel, mandler og pisket creme
Æblecrumble opskriften, der er perfekt til efterårshyggen..
Jeg gjorde det! Jeg bagte sørme lige en nem, vil jeg gerne lige påpege, dessert på under en time med alt forarbejde, bagning og kølen af.
Det lyder måske ikke som et større vidunder, men når man har to børn, og også gerne vil trække vejret nogle gange, er det altså stort, når man tager sig tid til at bikse en vegansk æblecrumble sammen.
Læs også:
HER får du opskriften på de nemmeste og lækreste veganske træstammer
Den allerbedste opskrift på snasket kanelsneglekage
Opskriften på min veganske æblecrumble med lækker vaniljecreme er desuden godkendt af husets to mænd, hvorfor jeg tænkte I også skulle have fornøjelsen af at prøve det af. Måske bliver det et lige så stort hit hos jer?
Og hvis man nu generelt er til lækker mad og lige til opskrifter, vil jeg anbefale jer at tjekke Madens Verden ud, der bugner af alt det man har brug for, når sulten melder sig.
Få opskriften på vegansk æblecrumble nedenfor
Æbler er indbegrebet af efterår for mig. Er det også det hos jer? Farverne, smagen og alsidigheden. Det går jo nærmest til alt. Fra kager og bagværk til salater og gryderetter.
Da jeg læste min bachelor i Aarhus brugte jeg faktisk flere måneder på at skrive en stor hovedopgave om danske æbler. Det handlede om hvordan man kunne gøre dem mere attraktive, så flere ville købe netop de danske fremfor de udenlandske slags. En enormt sjov og spændende proces, hvor jeg blev ret klog på danske æblesorter..
Opskrift på den lækreste æblecrumble med vaniljecreme
Vegansk æblecrumble
Ingredienser
Æblecrumble
- 100 g plantemargarine
- 100 g hvedemel
- 1 spsk. hvedemel
- 100 g havregryn
- 50 g hakkede mandler
- 50 g rørsukker
Selve bunden
- 600 g æbler
- 100 g rørsukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 tsk. plantesmør til at smøre fadet
Cremen
- 1 Cremefine Plantebaseret til piskning
- 1 tsk. vaniljepulver
Tilberedelse
- Skær æblerne i tern eller både. Bland dem med kornene fra vaniljestangen samt sukker og placer dem i et smurt ovnfast fad.
- Bland alle de resterende ingredienser til en crumble. Smuldr dejen sammen til små klumper.
- Fordel crumble-dejen over æbleblandingen og bag kagen i en 180 °C forvarmet ovn i 25-30 minutter til overfladen er gylden.
- Lad kagen køle af og server den med den piskede vaniljecreme lavet på Cremefine Plantebaseret og vaniljesukker.
Lad mig endelig vide, hvis I giver jer i kast med den lækre æblecrumble. Mulighederne er jo mange, og man kan sagtens erstatte æblerne med pære, rabarber eller hvad man nu har i køleskabet. Velbekomme.