Kategorier
Indisk Dahl – Her får du den BEDSTE opskrift på Indisk Dahl
Indisk dahl, når det er bedst..
Vi har fået os en ny livret. Eller ny og ny er måske så meget sagt, men siden jeg fik fingrene i bogen, har vi lavet den geniale Indisk dahl på ugentligt basis. Den er enormt lækker, nem at gå til og kan spises af både store og små. Det kan Sylvester i hvert fald skrive under på.
Her får du opskriften på den bedste Indisk dahl
Det gode ved indisk dahl er nok, at det er så overskueligt at lave. Det er tilmed en budgetvenlig ret, som kan fryses ned eller gemmes til madpakken. Sidst men ikke mindst er den plantebaseret, hvis man ynder at have kødfrie dage ligesom os herhjemme.
Indisk dahl er en populær ret i det indiske køkken, og man forstår godt hvorfor. Det mætter godt og er sundt. Jeg har virkelig fået øjnene op for det indiske køkken og forudser vi kommer til at prøve mange flere retter af.
Har du prøvet at lave indisk dahl? Kommenter gerne nedenfor og giv opskriften nogle stjerner
Hvis ikke det var for Plantemad, som er en god vegansk kogebog, havde vi aldrig prøvet opskriften af. Jeg lyver ikke når jeg siger, at vi flere gange ugentligt har bogen fremme for at afprøve opskrifter.
Den er utrolig nem at gå til og retterne er velsmagende uden det kræver mærkelige og dyre ingredienser. Bogen er tilmed inddelt efter årstid, så man altid nemt kan få fat i ingredienserne i supermarkedet. Bare en anbefaling.
Indisk Dahl
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 cm. ingefær
- 4 spsk kokosolie
- 4 spsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk chilipulver
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 200 g røde linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk salt
Tilberedelse
- Snit henholdsvis hvidløg, løg og ingefær fint.
- Varm kokosolie i en stor gryde, hvorefter hvidløg, løg og ingefær tilsættes. Det skal simre i 2 minutter inden krydderierne tilføjes.
- Svits det hele i 3 minutter, hvorefter de resterende ingredienser hældes i.
- Kog det op og skru derefter ned til middel varme.
- Lad din indisk dahl simre i ca. 45-60 minutter. Hold øje løbende.
- Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.
- Server den færdige indisk dahl og top eventuelt med grofthakket persille og ris som tilbehør.
Lav eventuelt en dobbeltportion, hvis I er ekstra sultne. Det kan holde sig et par dage i køleskabet og ellers fryses ned til kommende aftensmåltider. Det gør sig også ekstra godt om vinteren eller når sygdommen har gjort sit indtog.
Hver gang jeg er syg, laver jeg opskriften på Indisk dahl, og jeg får det straks bedre. Heldigvis. Det må være den varme simremad kombineret med alle de stærke krydderier.
Retten er sprængfyldt med nærende sager, der styrker både kroppen og fordøjelsen.
Velbekomme. Det er virkelig en nem opskrift på indisk dahl, som alle kan give sig i kast med
PSST… Jeg er meget aktiv på andre sociale kanaler, hvis du er til små glimt fra familielivet på Islands Brygge med min mand og to børn?
Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. Husk endelig også lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor jeg deler uhyggelige historier om det overnaturlige