Kategorier
Opskrift: 100 % plantebaseret aftenmåltid
Vi spiser mere og mere plantebaseret herhjemme. Det er kommet helt af sig og efter det er gået op for mig, hvor nemt det faktisk er, samt hvor fantastisk kroppen får det, kan vi slet ikke lade vær.
Maden er velsmagende, næringsrig og dejlig mættende. Derudover er det farverigt og det kan man jo ikke andet end at blive glad af.
I efterspørger flere og flere opskrifter herinde og det vil jeg rigtig gerne efterkomme, selvom jeg hverken er madblogger eller opfinder revolutionerende opskrifter selv. Jeg finder enormt meget inspiration hos andre madbloggere, hvilket flere af tingene nedenfor også er præget af.
OPSKRIFT PÅ KIKÆRTEBØFFER, BØNNEFRITTER & PERSILLEHUMMUS (Til 2 voksne og 1 barn)
Til kikærtebøffer skal du bruge
- 1 sød kartoffel
- 1 dåse økologiske kikærter
- 1 fed hvidløg
- 200 gram økologisk tofu
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk. gurkemeje
- Salt & peber efter behov
Til bønnefritter skal du bruge
- 1 pose frosne grønne bønner
- Krydderi efter behov
Til spinathummus (opskrift HERFRA) skal du bruge
- 1 dåse økologiske kikærter
- 1 fed hvidløg
- 2 håndfulde spinat
- 3 spsk. sojayoghurt
- 1/2 citron
- Peber og salt efter behov
- Lidt stødt koriander
Vi fejrede den årlige Gin & Tonic dag og havde i dagens anledning suppleret op med en velsmagende G&T
Fremgangsmåde: Kog den søde kartoffel, så den er mør. Imens blender du de resterende ingredienser i en foodprocessor. Blend med den søde kartoffel til sidst, så du har en samlet masse.
Form massen til bøffer på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved ca. 180 grader i 25 minutter. Indsæt de frosne bønner på en bageplade samtidigt, så kikærtebøfferne og bønnefritterne er klar på samme tid. Imens de to retter er i ovnen, laver du spinathummus.
Her skal du blende alle ingredienser i en foodprocessor, eller blender, på nær citronen, stødt koriander samt salt & peber, som du smager til i din hummus afslutningsvis.