Opskrift: Grøntsagslasagne

Vi har fået en ny favorit opskrift herhjemme. Vi laver den ugentlig. Ikke mindst til Sylvester, som i den grad har godkendt den ? Selvom der ikke er kød i den, er den også godkendt af min kæreste og venner, så det skal ikke skræmme jer. Den er smagfuld, mættende og gør sig godt med hummus og en lækker salat. Jeg har fundet opskriften hos Anna og har så lavet lidt småændringer i den.

Grøntsagslasagne

Du skal bruge (til ca. 4/5 mennesker):

– 2 poser frossen spinat

– 500 gr. hytteost

– Friske lasagneplader

– 1 grøntsagsbouilllonterning

– Butternut græskar eller ca. 3 store søde kartofler.

– Evt. 200 gr. revet ost til at toppe lasagnen med (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Tø spinaten op og vrid det for vand som det første. Skræl derefter butternut/søde kartofler og skær dem i tern. Kog stykkerne med bouillonterningen indtil det er helt blødt. Hæl det kogte vand fra og gem det. Anvend en stavblender og blend stykkerne i gryden. Brug noget af det kogte vand til at opnå en cremet konsistens. Du kan også anvende en normal blender. Smag til med krydderier, så det opnår den ønskede smag. Start derefter med at fordele de forskellige ting i et fad. Først mosen, så spinat, så hytteost og afslutningsvis de friske lasagneplader. Afslut det sidste lag mos med revet ost. Put lasagnen i ovnen i 25 minutter ved ca. 200 grader. Hold øje undervejs, så den ikke får for meget. Lad den afkøle efterfølgende og server med chilihummus og en lækker salat til.

Skal lasagnen være sundere så erstat de friske lasagneplader med fuldkorns og undlad osten.

Velbekomme ?

Psssst… Der vil inden for et par dage komme flere opskrifter herinde. Jeg deltager nemlig i en konkurrence udarbejdet af Lidl, og jeg har i den grad brug for jeres støtte, så stay tuned ? Det er lækkert mad, der kommer på bordet!

Signature

Del indlægget

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

15 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments