Opskrift: Sød kartoffel donuts

Endnu en lækker og sund dessert er klar til jer og igen har vi fundet inspiration hos fantastiske Morten fra Proteinopskrifter. Der er vitterligt ikke nogen, der overgår ham i opfindsomhed og lækre proteinrige opskrifter. Tjek hans blog ud!

Vi har ændret lidt i den, da vi ikke havde alle ingredienserne + vi lavede lidt om for at gøre den endnu mere lækker. Den er forholdsvis nem og kræver ikke så meget, så alle burde kunne være med ? Derudover er det vores favorit dessertopskrift indtil videre. De smager vidunderligt og på ingen måder af kartofler. Generelt er sweet potatoes noget af det bedste i verden ifølge os, og vi får det rigtig tit – både som kartoffelmos og som hovedingrediens i sunde desserter.

Sweet potato donuts

Du skal bruge:

– 250 g Sweet Patato (søde kartofler). De kan købes i alle større supermarkeder.

– 10 g kokosmel

– 50 g havregryn

– Nogle dråber sød

– 60 g proteinpulver efter eget valg (vi brugte One Whey)

– ½ tsk. bagepulver

– Mørk smeltet chokolade

– Lidt kanel

Fremgangsmåde:

Skræl den søde kartoffel. Kog den og blend den (eller mos den). Bland kartoffelmosen med proteinpulver, kanel, kokos, sød, havregryn og bagepulver. Rør derefter i dejen indtil den er forholdsvis fast. Hvis den er alt for klistret, kan man tilsætte lidt mere havregryn eller kokosmel. Form nogle boller ud af dejen med hænderne, hvorefter der stikkes et hul igennen med fingeren, så det ligner en donut. Placer dem på en bageplade. Bag dem ved 150 grader i ca. 20 minutter. Når de kommer ud lader I dem køle af i ca. 10 minutter. I mellemtiden kan I smelte lidt mørk chokolade i microovnen og smøre udover. Enjoy!

Signature

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments