Kategorier
Opskrift: Stenalderbrød
Med udgangspunkt i min madplan, hørte der en lækker opskrift på stenalderbrød med, udviklet af Susan. Jeg har lavet lidt småjusteringer, da jeg ikke havde alle ingredienserne og det blev alligevel virkelig lækkert. Jeg kommer aldrig til at gå tilbage til almindeligt rugbrød igen! Jeg synes det er få stenalderbrød, der faktisk smager godt, så det her er klart det bedste jeg har prøvet.
Til et brød skal du bruge:
– 5 æg
– 150 gr. mandler
– 100 gr. græskarkerner
-150 gr. hørfrø
– 100 gr. solsikkekerner
– 1 dl. olie
– Evt. lidt chiafrø (kan undlades)
Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen og tilsæt olien. Blend mandlerne separat, enten i en minihakker eller normal blender, og bland derefter mandelmelet med de resterende nødder og kerner. Bland alle nødderne sammen med æg/olieblandingen og hæld i en rugbrødsform. Det er ikke nødvendigt med smørelse, da der er så meget (sundt) fedt i brødet. Bag i 60 minutter ved 160 grader.
Brødet er på ingen måde kalorielet, men til gengæld mætter det utroligt meget. Jeg plejer at skære det fra, jeg bruger på en uge og resten fryses ned i skiver, og så holder det faktisk en måneds tid. Det fungerer rigtig godt både til morgenmad, frokost, aftensmad og som en snack på farten.
Velbekomme <3