Sund Cookie Dough: Opskrift på den lækreste sunde Cookie Dough

Ja, I hørte rigtigt! SUND Cookie Dough. Men findes det overhovedet? Det kan jeg love jer for det gør, og jeg har endelig knækket koden. Og nej, det indeholder hverken kikærter eller andre mærkelige ting, der får det til at smage af alt andet end sund cookie dough. Jeg har jo et meget tæt forhold til Ben & Jerry’s, så derfor er mine krav høje og vi er virkelig tæt på.


LÆS OGSÅ: HER FÅR DU OPSKRIFTEN PÅ DEN LÆKRESTE HJEMMELAVET BOUNTY


For lige at slå det fast! Der er intet som “the real deal”, men min krop tillader mig ikke at spise flødeis med cookie dough hver dag, desværre, så derfor dette fantastiske velsmagende, og sunde, alternativ i form af sund cookie dough. Prøv det! Det er jo verdens nemmeste opskrift.

Sund cookie dough

Du skal bruge (til ca. en 20 stykker) sund cookie dough:

2, 5 spiseske peanutbutter

1,5 spiseske økologisk honning

Ca. ½-2/3 dl mandelmel. Har du ikke mandelmel fra Helsekostbutikken, blender du bare mandler og du har mel.

1 spiseske kokosmel. Vi brugte affedtet kokosmel, men du kan også bruge det normale fra supermarkeder

1 scoop vanilje proteinpulver.  Er du ikke til proteinpulver, vil jeg putte lidt vaniljeessens i og så forøge mængden af mandel- og kokosmel.

1 teske kokosolie

1 spiseske friskbrygget kaffe

1 lille håndfuld knuste kokoschips. De kan købes i helsekost og er forholdsvis billige, men har man det ikke, vil jeg putte lidt hakket mørk chokolade i

1  spiseske havregryn

1 lille håndfuld rosiner

Vand efter behov

Sund cookie dough

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser sammen. Tilsæt derefter vand efter behov, så du får en sammenhængende masse. Rør godt sammen og stil på køl i 15 minutter. Tag ud og rul til en lang pølse, og skær ud i bider. Hvor nemt er det lige?

Sund cookie dough smager så godt! Det er nærende, mætter godt, sundt og du kan tillade dig at spise lidt ekstra. Dine gæster vil elske dig for at servere det. Hvis du ikke fortæller dem det, tror jeg ikke engang de gætter det er sundt – udover, at de går fra bordet uden at have mavepine ?

Enjoy!

Skriv en kommentar

 

7 kommentarer

 1. Sorry, men det er altså stadig en snack med sukker og altså ikke sund som fx en gulerod el. ærter. Helt sikkert et bedre og sundere alternativ til vingummibamser, men at kalde den sund…. Hvorfor tror så mange, at bare fordi der kommer proteinpulver i og sukker i form af honning og rosiner, så er det pludselig sundt? Sukker bliver altså ikke sundt bare fordi det ikke kommer i form af det hvide drys.
  Beklager det lidt sure opstød, men kald det nu det, det er: et sundere alternativ når du vil lidt sødt.

  Sagt med et smil – for det lyder bestemt lækkert 😉

  1. Uhh, jeg bryder mig aldrig om mavesure og bitre kommentarer, der afsluttes med en smiley, for så er jo tilladt eller??? Nej, det er det sku’ ikke!

   Jeg kan slet ikke forholde mig til det du skriver, for hvad definerer sundhed? Jeg anser ikke sukker som usund i små mængder. Det er et naturligt produkt. Vi taler en lille håndfuld rosiner og 1 spiseske (raw og økoløgisk endda) honning. Der er også lidt havregryn i, og det er jo gluten, så hvad med det? I nogens øjne er det jo ikke sundt. Og hvad med peanutbutter eller kaffe, nogle anser jo ikke det som godt. Med andre ord, bør du ikke pådutte din (i mine øjne fanatiske) holdning til andre end dig selv.

   Jeg tror du skal holde sådanne holdninger for dig selv, da der intet konstruktivt er det. Det er udelukkende galde og en mavesur kommentar, der hverken gavner mig eller andre. Jeg tror ikke du skal læse med herinde, for jeg anser dem som sunde og sundere for sjælen end kedelige gulerødder og ærter, som der ingen næring er i, hvis du spørger mig. Og det er jo mig, der ejer bloggen og derfor kan jeg sagtens skrive de er sunde, for det er de i min optik. At du har en anden, er helt fint. Men hold det for dig selv 😉 Jeg elsker jo også vin, hjemmelavet burger, slik og nogle gange dropper jeg træning – bare så du ikke får det galt i halsen 😉

   På forhånd tak og med ønsket om en god sommer.

   1. Hej igen og UNDSKYLD, det var bestemt ikke ment som værende mavesur og jeg ved godt, at når man sidder og skriver kan det nemt komme til at lyde som et surt opstød – sorry.

    Jeg er nemlig ikke fanatisk og det ved jeg jo, at du heller ikke er – overhovedet. Det er jo derfor jeg læser med på netop din blog. Jeg eeelsker, at du prøver at tage alt det her sundheds snak ned på et almindeligt hverdagsplan og tør tage tunge og også tit meget modige emner op.

    Jeg indrømmer, at jeg desværre lod min irritation over nogle andres konstante ævl om sunde snacks gå ud over dig og din blog, for det jeg mente var (nu skal jeg se om jeg kan forklare det).: Det jeg kan blive irriteret over er, når nogle prøver at “sælge” en snack som værende sund på den der “hvis bare du spiser proteinpulver og undgår hvid sukker, så er du et meget bedre menneske”. Det er nok lidt svært at få forklaret, men jeg håber du forstår hvad jeg prøver at sige?

    Jeg lod det gå ud over dig, at jeg havde siddet og opbygget en kæmpe irritation over al den snak om, ungå gluten og bliv sund og rask, undgå sukker og bliv sund og rask osv osv.. Jeg bliver provokeret over, at der hersker et fokus i vores tid på, at ALT kan fikses hvis bare vi lever efter nogle helt strikse sundheds regler og får en sixpack og faste baller… Oh jo, jeg synes det er vigtigt at vi passer på os selv. Både via kost og motion, men vi skal jo også huske, at leve livet imens vi har det. Det handler om balance imellem det hele og det står du for, så endnu engang undskyld fordi jeg ikke fik sagt det jeg mente på en rigtig måde. Jeg håber jeg nu har fået rettet op på fejlen og jeg vil med fornøjelse forsat læse med på din blog og så lover jeg, at du ikke en anden gang skal ligge blog til min irritation over nogle helt andre.

    Rigtig god dag i det smukke danske sommervejr

    1. Det er godt nok stort af dig, at skrive igen 🙂 Tak for det. Så giver din kommentar meget mere mening.

     Jeg forstår godt din frustration og jeg burde måske have kaldt dem “Sundere alternatv” end “sund”, men jeg tænkte slet ikke så langt. Jeg synes jo bare de var gode 🙂

     Jeg kender også alt til at opbygge noget over en længere periode, der irriterer og pludselig skal man bare ud med det. Det kender min kæreste i hvert fald til 😉

     Igen tak for din saglige kommentar og forklaring. Det er så rart, når vi forstår hinanden på skrift og tale sammen til trods for vi har forskellige overbevisninger.

     God dag 🙂

 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  – Elin, Findeopskrifter.dk