Kategorier
Banankage – Sund, Nærende og NEM at lave
Banankage, når det er bedst. Den bedste opskrift får du her..
Dagene smuldrer mellem hænderne på mig, men det betyder jo som oftest blot at man trives. Og det gør jeg! Weekenderne går med lange morgener, familiehygge og ikke mindst kagebagning. For findes der noget mere afstressende end at bage en god dessert?
Læs også:
Her får du opskriften på en anden lækker (sund) banankage lavet på dadler
HER får du opskriften på de nemmeste og lækreste veganske træstammer
Derfor har jeg i dagens anledning en sund og nærende banankage klar til jer, som faktisk er et resultat af sidste weekends kagepræstation. Jeg har bare sjusset mig lidt frem ud fra hvad vi havde i skabene, men jeg synes resultatet blev vældigt acceptabelt.
Nem banankage, der både er sund(ere) og nærende
Sunde kager smager jo ikke altid godt, hvis vi nu skal være bundærlige, men den her smager altså bare skønt og slet ikke “sund”. Tilmed undgår man overspisning og ondt i maven, og det er jo værd at tage med, når man er lige så kageglad som jeg er.
Opskrift på nem, lækker og sund(ere) banankage
Er I banankageelskere ligesom mig? Jeg tror grunden til banankagen er så populær i alle mulige afskygninger, er fordi det er så nemt.
Man kan altid lige bikse nogle brune bananer sammen med lidt fra skabene, og på den led stykke en god kage sammen, og hvis der er noget jeg elsker, så er det når noget er NEMT!
Sund banankage
Ingredienser
- 3 bananer
- ⅔ dl kaffe (gerne kold eller lunken)
- 2 spsk. kokosolie
- 2 dl rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljepulver (alternativt vaniljesukker)
- 2 ½ dl kokosfibermel (alternativt blendede havregryn eller mandler)
- 1 plade mørk chokolade
Tilberedelse
- Mos først og fremmest bananerne.
- Tænd ovnen på 175 grader varm luft.
- Tilsæt de resterende af ingredienserne lidt ad gangen, pånær chokoladen, og rør rundt imens.
- Sørg for “dejen” er blød og at alle “klumper” er rørt ud.
- Hak ⅓ af chokoladen i fine stykker og tilsæt i dejen. Rør godt sammen.
- Hæld dejen over i et kagefad smurt med lidt rapsolie, og overdrysset med lidt mel, og sæt i ovnen.
- Bag i ca. 50 min, men kig til den løbende. I nogle ovne skal kagen have mindre og i andre mere.
- Tag den ud og lad kagen køle lidt af. Smelt det resterende chokolade i et vandbad eller mikrobølgeovn, og smør udover kagen.
- Nyd kagen lun eller stil den i køleskabet en halv time, hvorefter den nydes kold.
Skal du prøve at lave min sunde banankage, der vælter kegler, når det kommer til smag?
P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.