Indisk Dahl – Her får du den BEDSTE opskrift på den Indiske Dahl

Indisk dahl, når det er bedst..

Indisk dahl

Vi har fået os en ny livret. Eller ny og ny er måske så meget sagt, men siden jeg fik fingrene i Mia Gardums fantastiske Plantemad, har vi lavet hendes Indisk dahl på ugentlig basis. Den er super lækker, nem at gå til og kan spises af både store og små. Det kan Sylvester i hvert fald skrive under på.

Opskrift på den bedste Indisk dahl

Det gode ved indisk dahl er nok, at det er så overskueligt at lave. Det er tilmed en budgetvenlig ret, som kan fryses ned eller gemmes til madpakken. Sidst men ikke mindst er den plantebaseret, hvis man ynder at have kødfrie dage ligesom os herhjemme.

Indisk dahl er en populær ret i det indiske køkken, og man forstår godt hvorfor. Det mætter godt og er sundt. Jeg har virkelig fået øjnene op for det indiske køkken og forudser vi kommer til at prøve mange flere retter af.

Har du prøvet at lave indisk dahl? Kommenter gerne nedenfor

Hvis ikke det var for Plantemad, som er en god vegansk kogebog, havde vi aldrig prøvet opskriften af. Jeg lyver ikke når jeg siger, at vi flere gange ugentligt har bogen fremme for at afprøve opskrifter.

Den er utrolig nem at gå til og retterne er velsmagende uden det kræver mærkelige og dyre ingredienser. Bogen er tilmed inddelt efter årstid, så man altid nemt kan få fat i ingredienserne i supermarkedet. Blot en anbefaling.

Indisk dahl

Indisk Dahl

Antal 2-4 personer
Forberedelse 30 minutter
Tilberedelse 60 minutter
I alt 1,5 time

Ingredienser

 • 4 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 2 cm ingefær
 • 4 spsk. kokosolie
 • 4 spsk. karry
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1/2 tsk. chilipulver
 • 4 dl grøntsagsbouillon
 • 200 g røde linser
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 tsk. salt

Tilberedelse

1. Snit henholdsvis hvidløg, løg og ingefær fint.

2. Varm kokosolie i en stor gryde, hvorefter hvidløg, løg og ingefær tilsættes. Det skal simre i 2 minutter inden krydderierne tilføjes

3. Svits det hele i 3 minutter, hvorefter de resterende ingredienser tilføjes.

4. Kog det op og skru derefter ned til middel varme.

5. Lad den Indisk dahl simre i ca. 45-60 minutter. Hold øje løbende.

6. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.

7. Server den færdige indisk dahl og top eventuelt med grofthakket persille og ris som tilbehør.

Indisk Dahl

Lav eventuelt en dobbeltportion, hvis I er ekstra sultne. Det kan holde sig et par dage i køleskabet og ellers fryses ned til kommende aftensmåltider. Det gør sig også ekstra godt om vinteren eller når sygdommen har gjort sit indtog. Hver gang jeg er syg, laver jeg opskriften, og jeg får det bedre.

Retten er sprængfyldt med nærende sager, der styrker kroppen og fordøjelsen.

Velbekomme. Det er virkelig en nem opskrift på indisk dahl, som alle kan give sig i kast med

P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt at lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor vi deler uhyggelige spøgelseshistorier.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

  1. Ja, den er god nok 😀 Altså uden top. Men den kan sagtens klare mindre, hvis man ikke vil have for meget i 🍴

 1. Hvor ser det bare mega lækkert ud! Jeg elsker dahl. Jeg prøvede at lave det med pulled chicken i, så kan mændene også overtales til at spise med 😉