Gulerodsbrud OG Squashbrud: Luftige, svampede og nemme at lave

Gulerodsbrud og squashbrud, du bare må prøve at lave..

Gulerodsbrud

Når man er gravid, kan man som oftest spørge sin bedre halvdel (eller hvilken som helst anden person, hvis nu man ikke har en kæreste) om de vil lave noget specifikt mad man craver.

Verdens bedste gulerodsbrud og squashbrud får du her

Jeg har jo haft en craving for al slags brød. Jo lysere desto bedre. Derfor var jeg ikke sen til at spørge Rasmus om han vil lave nogle squashbrud til mig, da jeg fandt opskriften i en ældre kogebog fra Urtekram herhjemme.

Læs også:
HER får du opskriften på de nemmeste og lækreste veganske træstammer
HER får du opskriften på sprøde, nemme og lækre tunfrikadeller
FÅ opskriften på lækre, nemme og velsmagende fastelavnsboller HER

Udover at de er afsindige lækre at spise, er de faktisk også fyldt med enten squash eller gulerod, hvis man mere er til gulerodsbrud. Det er, som om, at det pludselig bliver dét sundere, selvom jeg egentlig ikke helt ved om det er sådan det hænger sammen.

Gulerodsbrud

HAR DU LÆST DET HER? DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE VAFLER

I køkkenet gik han, og det kom der denne fantastiske opskrift ud af. Som sagt har jeg også nævnt gulerodsboller i nedenstående opskrift, da man blot erstatter mængden af squash med gulerødder. Så bliver det altså ikke nemmere. Derudover er de perfekte i madpakken eller som en måltid til de små. Når man smører dem med smør og ost, er det som om at spise et stykke af himlen. Så gode er de altså!

Opskriftstype: Morgenmad, frokost eller snack

Forberedelsestid: 2,5 time inklusiv hævning

Bagetid: 12-15 minutter

Antal: Ca. 10 stk.

Gulerodsbrud

Ingredienser til squashbrud eller gulerodsbrud:

25 g gær

2 1/2 dl lunkent vand

30 g rørsukker eller kokossukker

1 tsk. salt

2 æg

500 g sigtet speltmel

60 g græskarkerner

40 g blødt smør (vi brugte Smørbar fra Naturli’)

1/2 groft revet squash eller gulerod (man kan også erstatte det “grønne” med chokolade)

Gulerodsbrud

Sådan gør du:

1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Opløs salt og sukker heri.

2. Tilsæt ca. 400 g af melet og ælt dejen godt sammen.

3. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen med det resterende mel. Dejen skal være smidig og fast.

4. Lad dejen hæve lunt under et klæde i ca. 1 time.

5. Kom den ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

6. Lav et hul i dejen og kom æg, græskarkerner og revet squash eller gulerod ned i hullet.

7. Fold fyldet ind i dejen, og tag en palet/dejspade og skær dejen på kryds og tværs. Den skal ikke æltes til en ensartet masse, men være en løs dej som hænger sammen med æg, squash og græskarkerner.

8. Der skal være god plads mellem bruddene på bagepladen. Lad dem efterhæve i ca. 1 time uden klæde.

9. Bag bruddene i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 – 15 min.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments