Hjemmelavet Sodavandsis med Hindbær

sodavandsis

Er I også ved at smelte? Danmark er ramt af den vildeste hedebølge, og det eneste jeg tænker på er kolde ting. Kølige drikkevarer, frisk frugt og selvfølgelig masser af is.

I den anledning fik jeg forleden dag lyst til at eksperimentere lidt med hjemmelavede sodavandsis. Lidt ala Sun Lolly – bare i en hjemmelavet udgave. Jeg har længe haft det fineste issæt liggende, men har blot manglet en god anledning.

Det vedvarende eksotiske vejr kaldte dog på sodavandis, og den opskrift, hvis man overhovedet kan kalde noget så simpelt for en opskrift, vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

sodavandsis

sodavandsis


LÆS OGSÅ: HER FÅR DU OPSKRIFTEN PÅ DEN BEDSTE OG NEMMESTE VELKOMSTDRINK


Jeg har alle dage været en stor iselsker, men hvor jeg førhen gik efter flødeisen, er jeg de seneste par år gået mere over til det frugtagtige. Sylvester kaster flere Sun Lollys i munden om dagen, og jeg joiner ham gerne. Det er jo virkelig én af de bedste is man kan fylde sin fryser med. Simpelt men godt!

sodavandsis

Er I også fan is og har I prøvet at lave jeres egne af slagen? Jeg tænker i alle tilfælde mulighederne er uendelige, når det kommer til sodavandsis. Jeg overvejer endda at kaste mig ud i hjemmelavede mojito- eller gin & tonic is. Det kunne jo være en god og anderledes idé til havefesten som “velkomstdrink”.

sodavandsis

Opskrift på sodavandsis med hindbærsmag ala Sun Lolly

Antal 6 personer
Forberedelse 10 minutter
Tilberedelse 12 timer på frys
I alt 12 timer og 20 minutter

Ingredienser

  • Et fint og simpelt issæt
  • Din favorit saft. Jeg har brugt en hindbærsaft fra Søbogaard
  • Eventuelt pynt i form af friske hindbær eller spiselige tørrede blomster

Tilberedelse

1. Bland saften i de rigtige blandingsforhold. Skær frugten ud eller hæld de tørrede blomster i holderne.

2. Hæld saften over og luk dem godt til. Sæt ispindende i. Frys dem ned og nyd dem, når de er klar til servering.

sodavandsis

Simpelt men utroligt velsmagende og nemt. Og så er de jo meget kalorielette, hvis man ligesom jeg tænker at holde lidt igen med flødeisen. Selvom det nu også smager vidunderligt. Velbekomme!

Pssst.. Vil I høre noget sørgeligt? Jeg formåede at ødelægge vores elskede marmorbord ved at tage de her billeder. Der er i hvert fald seks isaftryk solidt printet derpå. En anderledes form for patina om man vil..


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer