Interview: Sandra Willer fra Blogbysandra

Endnu et interview med en af Danmarks topbloggere er nu klar. Jeg har glædet mig til at give indblik i netop denne bloggers tilgang til feltet, da hun virkelig er en inspirationskilde for mange, inklusiv mig selv.

Sandra Willer er en ung, smuk og sød pige, der hviler i egen krop og har et rigtig inspirerende forhold til sundhed, træning og velvære. På trods af hendes unge alder går hun meget op i at leve sundt og træne, og det synes jeg er virkelig sejt. I den alder var jeg slet ikke så bevidst om hvilken betydning en sund levestil har for ens helbred. Derfor var hun netop oplagt at interviewe til vores blog.

an-interview-with-a-blogger-60

Fortæl os lidt om dig selv, din blog og dit liv som studerende i København

Jeg går på handelsskolen Niels Brock inde i KBH, selvom jeg bor oppe i nordsjælland. Jeg har ca. en times transport hver vej, og sommetider langt mere, når der er rod i DSB. Derfor fører jeg måske et lidt “utraditionelt” teenageliv, da jeg frivilligt står op et sted mellem klokken 5 og halv 6. Men for mig, er det det hele værd! Grunden til at jeg har valgt den skole jeg nu har, er at de havde en bestemt linje. Og så vidste jeg, at jeg gerne ville ind til byen og “starte på en frisk”.

Derfor kan man vel sige, at jeg er en meget stædig pige haha! Hvis jeg først har sat mig noget for, så gennemfører jeg det også. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange, jeg har fået at vide “Ej Sandra, hvorfor gider du tage den lange vej?” men for mig er det dét værd. Desuden kan jeg bruge min tid i toget til lektier, bloggen og ellers bare høre musik og filosofere over livet haha. ? Udover min skole og blog bruger jeg en del tid i fitnesscenteret og ellers sammen med mine veninder, eller slæntrer op af ned af strøget og nyder det.

Træning, velvære og sund mad fylder en hel del på din blog. Har det altid været vigtigt for dig?

Nej, på ingen måde! “Den gamle sandra” som jeg kalder hende, hadede sport. Jeg har prøvet alle holdsport.. dans, tennis, squash, selv stepdans og alle mulige mærkelig ting, og jeg har altid hadet det! Mine forældre prøvede desperat at få mig til at bevæge mig haha, men jeg var bare sur og tvær hver gang. Desuden havde jeg “mavekramper” 3 gange om måneden i idræt mindst og kost bekymrede mig ikke synderligt.

Spiste bare hvad der passede mig, når det passede mig også selvom det betød nutella morgen, middag og aften ! Men da jeg har et højt stofskifte, har man aldrig rigtig kunnet se efterfølgerne af min usunde måde at leve på, mens sandheden var, jeg knap kunne løbe 3 km eller havde nok armkrafter til at åbne min vandflaske!

Jeg ved ikke helt hvad der triggede mig sidste forår, men jeg fik lige pludselig lyst til at gøre noget godt for min krop. Hvorfor skulle jeg leve usundt, bare fordi jeg ikke tog på af det? Det gik op for mig, at jeg kun havde én krop og at den fortjente det bedste. Og så gik jeg ellers bare i gang.

Jeg opdagede fitness, hvilket jeg godt kunne lide, som motionsform, da jeg selv kunne styre og tilrettelægge det efter mine andre planer. Desuden krævede det ikke noget “teamwork” som de holdsport jeg har gået til, hvilket jeg er usandsynligt dårlig til (når det kommer til sport altså). Kunne godt lide at være alene med mine tanker og min træning!

Hvilken betydning har træning og sund kost for dig i dag?

Det betyder rigtig meget for mig, og er ikke noget jeg vil undvære! Træningen er virkelig et af mine yndlings tidspunkter på dagen, efter man har siddet og knoklet med skole og lektier, så bare at få lov til at komme ned og bevæge mig, det er så skønt.

Jeg kan godt lide at udfordre min krop, men har selvfølgelig ikke fuld intensitet på hver gang jeg smutter i fitness. Sund kost betyder meget, da jeg finder at jeg har mere overskud og bedre kan koncentrere mig i skolen og ellers bare generelt, når jeg har noget ordentligt at køre på.

Sandra 3

Har du nogle fremtidige mål for dig selv og din krop?

Hmm altså på min “2013” liste (en slags forsæt, men ikke helt, da der også er mange drømme og lidt urealistiske mål) står der “at blive fit nok til at stille op i bikini fitness DM” – dette betyder ikke at jeg rent faktisk vil melde mig til, men at jeg gerne vil tænke jeg har en chance. Giver det mening haha?

Har du nogensinde prøvet at gå på kortvarige slankekure og hvad er din holdning hertil?

Nej, har altid været stærkt i mod dette. Forstår ærlig talt ikke pointen i at leve af kål eller babymos i 2 uger, og så gå tilbage til burger og pommes fritters. Man kommer ingen vegne. Man skal gøre sundhed til en livsstil og det er “for life” ikke “for two weeks”.. Desuden forstår jeg ikke de der underlige slankemidler og “måltidserstatninger” – hvem vil dog hellere spise en fesen bar med 250 kcal. i stedet for en lækker salat for samme antal kalorier? I just don’t get it!

Hvordan ser en træningsuge ud for dig?

Uha, det kan variere meget, men som udgangspunkt vil jeg gerne træne 5 gange om ugen. Nogle uger bliver det måske 4 og nogen uger hver dag. Jeg tager en dag med fokus på ben, en med fokus på arme, en med fokus på mave/ryg, og så tager jeg nogle hold (1-2 – nogle gange 3) og så en ren cardio dag. Hvis jeg ikke har tid, dropper jeg et hold eller prioriterer de andre træningsdage. De hold jeg går til er “Bodyfit” tirsdag og torsdag og “Stram op” lørdag morgen med en veninde. Vi har det skønt på holdene!

Sandra 5

Yndlings træningsaktivitet?

Bodyfit! Der er så god stemning på holdet, og så er det dejligt med en motiverende træner, når man ikke selv liiige har så meget overskud. Desuden kommer vi igennem alle muskelgrupper, hvilket jeg godt kan lide, og også er vigtigt!

Hvad holder dig motiveret i henhold til træning og kost?

Hmm, det ved jeg ikke.. jeg træner og spiser sundt for min egen skyld. Jeg tror bare det er blevet “vane” og det at jeg har interesse for kost og motion hjælper også på det. Desuden er jeg god til at motivere mig selv, man er jo nødt til at passe på sig selv, før andre vil respektere én. Det lyder måske lidt egocentreret, men lige med ens krop er man nødt til at passe på sig selv, for man har jo kun den ene og man skal have den hele livet!

Har du en specifik idealperson, som du lader dig motivere og inspirere af?

Jeg synes at Miranda Kerr er utroligt inspirerende. Hun er ikke kun smuk, men også fortaler for at piger skal hvile mere i sig selv og har skrevet bogen “Treasure yourself”. Hun virker bare så sød synes jeg, og nede på jorden på trods af hun nok er en af de smukkeste kvinder på jorden.

Sandra 6

Dit bedste skønhedstip?

Drik masser af H2O og smiiiil!

Hvad er ?hemmeligheden? bag din slanke krop og smukke ydre? Er det gode gener, hårdt arbejde eller en kombination?

Haha, aw “smukke ydre” – jeg er smigret ? Well, altså jeg vil sige mine gener spiller nok en stor rolle, på mange områder. Jeg har nemlig meget svært ved at tage på, pga. jeg har et højt stofskifte, men jeg arbejder hårdt for ikke bare at være “tynd” men hellere “slank og veltrænet”.

Hvad er dit daglige favoritmåltid?

Morgenmad. Det første jeg tænker når jeg vågner er “MAAAD”, og så elsker jeg bare morgenmadsprodukter.. især havregryn, mmm kunne leve af det!

Sandra 2

Har du nogen favorit retter/opskrifter, når der skal spises sundt?

Ikke rigtigt, elsker bare generelt mad haha.. Og er desværre nok ikke den mest innovative til at finde på nye ting selv. Derfor ringer jeg gerne til min veninde, der elsker Raw Food, hvis jeg vil være ekstra sund, eller lavet noget juice herhjemme med min mor!

Yndlings sunde takeaway løsning?

Joe & The Juice.. helt klart.. Min favorit sandwich er en Joes Club uden tomat (kylling, avocado og groft brød – kan ikke lide tomater haha).

Yndlings “sunde” alkoholdrink?
Er rimelig sikker på der ikke findes nogen som helst sund alkoholdrink, haha! Men min yndlingsdrink generelt er en mojito. ?

Yndlings træningsmusik?

Lige for tiden er det “Marina and the Diamonds” album “Electra heart” der bliver spillet når jeg træner. Der er en masse cool up-tempo numre på! Udover det kan jeg godt lide god gammeldags rock musik når jeg styrketræner, på den måde er jeg meget min fars datter.. Aerosmith, Def Leppard og Mötley Crue hjælper mig igennem det meste! Jeg har forskellige afspilningslister til cardio og til styrke.

Yndlings motivations/trænings/madblogs?

Det lyder måske underligt, at jeg som blogger siger det her, men ærlig talt er jeg virkelig dårlig til at følge blogs.. Så har faktisk ikke rigtig nogen, som jeg “følger”. Jeg snubler tit over nogen jeg synes er gode, men glemmer altid at vende tilbage.

Sandra 4

Synder du nogen gange i henhold til mad, motion og alkohol? Og i så fald er det noget du nyder, eller får dårlig samvittighed over efterfølgende?

På et tidspunkt, da det hele var lidt “nyt” for mig, kunne jeg godt få dårlig samvittighed faktisk. Men det synes jeg ikke selv var en særlig sund tankegang, så det fik jeg hurtigt ændret på. Hvis jeg ikke har tid til at træne på grund af skole eller noget, synes jeg det er helt i orden. Hvis jeg har lyst til cupcakes, skal jeg ha’ cupcakes – og hvis jeg skal ud med pigerne skal vi have drinks! ? Life is too short to worry all the time.. Det handler om at finde balance mellem nydelse og sundhed og man skal ikke føle man går glip af noget!

Dit bedste tip til at komme i bedre form?

Mhm, bare gør det. Nike’s “JUST DO IT” motto forstår jeg virkelig nu. Drop de dårlige undskyldninger, gå i gang lige nu og gør hvad du kan. Drik noget mere vand, lav en sundere frokost, løb en tur, meld dig ind i fitness I DAG, ikke på mandag fordi det er “en ny uge” eller i morgen fordi det er “en ny start” – nu. Et hvilket som helst tidspunkt kan være en ny start, og samme tankegang gælder hvis du bare er “faldet af” på den sunde livsstil. Op på hesten igen, lad være med at tænke “ej nu har jeg spist usundt i dag, kan ligeså godt bare forsætte og også droppe træning i aften”…

Har du nogensinde følt, at fordi du har en blog har du skulle leve op til et bestemt kropsideal? Der har jo været utrolig meget fokus på kvindelige bloggers udseende og vægt i perioder, hvor kravene er helt urealistiske og nogen læsere er meget kritiske. Hvad er din holdning hertil?

Min holdning til folk der mener, at det er deres plads at fortælle mig hvordan min krop burde se ud? Ærlig talt: rend mig!

Har meget lidt til overs for folk der har den indstilling, for at være ærlig. Jeg forstår godt at man hurtigt dømmer folk, ud fra hvad man ser, men det betyder ikke at det er éns plads at fortælle andre hvordan deres krop “bør” se ud. Jeg er selv flere gange blevet anklaget for at være “anorektisk” da jeg som sagt er slank, men det skyldes jo især mit høje stofskifte og jeg tror jeg spiser mere end en voksen mand i løbet af en dag haha, så det er jeg ikke lige frem.

Desuden synes jeg også det er uacceptabelt at bruge “anorektisk” som et tillægsord, da det ikke nødvendigvis er en betegnelse for en undervægtig person.. det er en sygdom. Ligesom man ikke går over og siger “Hey, du ligner en der har lungekræft!” til en ryger. Jeg føler også at det er mere “acceptabelt” at fortælle en person “du er for tynd” end “du er for tyk”.

Folk kan for eksempel blive helt forargede hvis jeg takker nej til kage fordi “Du kan jo tåle det!” men de ville da ikke drømme om for eksempel at sige til en overvægtig person at de måske liiiige burde springe kagen over. Det er ligeså sårende at få at vide at man er for tynd, som at man er for tyk – og vi skal huske på at sundhed ikke afhænger af hvordan man ser ud! Vi er alle sammen bygget forskellige og der er mange faktorer der spiller ind. Man kan derfor ikke udelukkende dømme en persons “sundhed” på om han/hun er tyk/tynd.

Jeg kan være ligeså sund som en pige der er 25 kg. tungere end mig, fordi vi bare er bygget anderledes og har et anderledes stofskifte, og der er ikke nogen krop der er rigtig eller forkert! Man skal bare bestræbe sig på at være den bedste udgave af sig selv, synes jeg, og ikke prøve at leve op til et eller andet ideal..

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments