Hovedbundsscanning: Dagens åbenbaring og mit resultat.

Et lidt off topic og meget langt indlæg, men efter dagens hovedbundsscanning er jeg virkelig i chok over hvad “normale” hårprodukter gør imod vores hår og hovedbund.

Selvom det ikke er et emne der har med kost og motion at gøre, synes jeg stadigvæk det er relevant i henhold til velvære og helbred, og hvad man gør ved sin krop igennem parfumerede og siliconebaserede produkter. So here it goes. Et helt indlæg om min hovedbundsscanning.

hovedbundsscanning

En hovedbundsscanning er gratis og tilbydes hver måned i helsekostbutikken ved Bruuns Galleri. Jeg ved nogle Matas’er også gør det, og det findes sikkert også i andre byer, så det er bare med at spørge ad. Jeg opdagede det ved at jeg i tirsdags vil købe nogle produkter efter at have fået dem anbefalet af min kollega, men pigen i butikken mente jeg burde møde op til en hovedbundsscanning så jeg fik de rette produkter.

Lidt om mine resultater til en hovedbundsscanning

Der var masser af tider til hovedbundsscanning (sikkert fordi ingen ved det eksisterer). Jeg mødte så op i dag og fik en snak med damen der skulle udføre scanningen. Hun spurgte mig om mine rutiner, indtil mine problemer osv., og derefter kørte hun en scanner igennem mit hår, hvor damen udvalgte KÆMPE billeder tæt på så vi kun konstatere mine issues. Hold op hårstrå og hovedbunden ser voldsomt ud tæt på. Jeg fik virkelig et chok og stirrede længe på billederne.

hovedbundsscanning
hovedbundsscanning

Damen fortalte mig at min hovedbund lider under alt for mange års brug af siliconeshampo, -balsam og andre produkter. Jeg bruger primært Redken og andre ligende frisørbrands, men det er virkelig ikke godt for ens hovedbund (ihvertfald ikke min). Hun kunne se at hovedbunden havde et lag af silicone over det hele, så huden ikke kunne ånde (ad!) og derfor har jeg som resultat fået tør hovedbund.

hovedbundsscanning

Dertil klasker mit hår hurtigt sammen, og jeg skal vaske det hver anden dag da det ellers bliver fedtet. Samtidigt kunne hun se at jeg fældede meget ved vaskning og føntørring, og derfor havde “bare” pletter nogle steder.

Dette var kun synligt når man zoomede ind, men hvis man fortsætter hele sit liv med sådan en behandling kan det faktisk resultere i skaldede pletter. Det havde hende damen før mig nemlig og hun var rigtig ked af det.

hovedbundsscanning

Vi kom frem til at jeg skulle starte en måned med at komme mine tørre hovedbund til livs. Hun forklarede mig at vi ikke kun løse alle problemer med det samme, men skulle tage det som en proces. Dvs. først skal jeg af med den tørre hovedbund, så skal jeg til scanning igen om en måned for at se hvor langt jeg er, og derefter skal vi have fjernet siliconelaget og afhjælpet at jeg fælder.

hovedbundsscanning

Det er en proces på ca. 2-3 måneder. Hun ringer til mig løbende for at følge op, og jeg har en meget udførlig plan jeg skal gennemgå til punkt og prikke. Puhaa det bliver hårdt, men jeg glæder mig også til at se resultater efter et par uger. Eftersigende skulle mit hår blive mere glansfuldt, mine krøller flottere og mit hår vil ikke fedte så nemt.

Jeg vil gerne dele nogle tips med jer angående behandling af hår og hovedbund som jeg faktisk ikke selv var klar over:

hovedbundsscanning
  • Det er ikke normalt at fælde en masse ved vask, børstning eller føntørring af håret. Jeg har altid fået at vide det er normalt for piger med meget hår.
  • Du skal undgå at vaske dit hår hver dag, da det får dit hår til at fedte hurtigere. Jeg må fx. kun gøre det 3(!) gange om ugen nu.
  • Undgå produkter med silicone, og vælg naturlige produkter uden førnævnte ingrediens, parfume og parabener, da det ligger et lag på din hovedbund der gør den ikke kan ånde og derfor bliver meget tør, irriteret og fedtet.
  • Kør aldrig dine fingerspidser igennem håret eller klø, da dine fingre er fyldt med bakterier og gør problemet meget være.
  • Undgå at at bruge føntørrer. Hvis det er nødvendigt, så brug kun kold luft og hold den langt væk fra hovedbunden (det bliver svært for en pige som mig med krøller)
  • Undlad hårspray, hårpudder osv. da det også forværrer problemet. Brug det eventuelt kun til fest.
  • Kom ikke balsam længere op i håret end til ørene, da det ikke må komme i kontakt med hårbunden.
  • Lav eventuelt en oliekur til din hovedbund hver uge og lad den sidde i 20 minutter. Brug eventuelt en hovedbundsmassagetingest til i halvdelen af tiden. Du må IKKE bruge fingrene.

Puhaa det var et langt indlæg. Jeg er ved godt mod efter min snak med damen og glæder mig til at komme igang. Jeg skal nok give jer updates hen ad vejen, hvis det er noget I kunne være interesseret i.

Døjer I med nogle hår/hovedbundsproblemer og har I prøvet en hovedbundscanning? Hvad er jeres tip til opnåelsen af et sundere hår?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments