Sådan genanvender DU dine tomme skønhedsprodukter… Vidste du?!

Derma solcreme

Annonce (PSSST Rabatkode på 30% på ALT længere nede!)

For lidt over en måned siden havde jeg mig en af den slags arbejdsdage, som giver ualmindelig god mening i mit virke som selvstændig. Jeg er nemlig STOLT ambassadør for Derma, som nok er det danske skønhedsbrand, som i mine øjne gør allermest og går forrest, når det kommer til at skabe skånsomme, miljøvenlige og bæredygtige hudplejeprodukter – der virker.

Jeg forstår stadigvæk ikke helt, hvordan de kan skabe de gode certificerede hudplejeprodukter og stadig holde sig på budgetvenlige og fine priser, men det er jo kun en skøn og dejlig fordel for os, der bruger og elsker Derma. Det er tilgængeligt for alle.

Derma genbrugsplast
DermaPharm

Stolt ambassadør, der vil vide ALT. Fra idé til udvikling og den danske produktion

Tilbage til den gode og lærerige arbejdsdag. Jeg havde nemlig et stort ønske om at komme forbi fabrikken, der ligger i Jylland lige uden for Randers. Jeg har efterhånden testet alle deres produkter, men jeg manglede at få kendskab til processen bag produkterne.

Fra idé til udvikling og dansk produktion. Og hvad vi gør af emballagen, når produktet er brugt op. Ja, hele vejen rundt. Et fabriksbesøg kom i stand, og en meget tidlig og varm junimorgen hoppede jeg på toget mod Fårup. Spændt på et kig bag tæppet!

Efter godt og vel fire timer i tog og en kort taxatur, stod jeg foran DermaPharm-fabrikken, hvor alle Dermas engagerede og dygtige medarbejdere arbejder til dagligt. Det er nemlig her, Dermas recepter udvikles, cremer og sæber blandes og efterfølgende tappes på flasker og tuber. 

Derma selvbrunermousse

Et godt dansk kvalitetsbrand, der med stolthed producerer og udvikler alt selv

Hvis du har shoppet via goodskin.dk, som er Dermas egen geniale webshop, er det også fra fabrikken i Fårup, at ordren pakkes og sendes afsted. I en tid, hvor alt efterhånden outsources, er det topsejt, når man finder et dansk firma, der kører så meget inhouse. 

(Psst.! Jeg har fået lov at give dig 30% på alle deres skønne Derma-hudplejeprodukter på goodskin.dk – så shop løs med rabatkoden danicachloe indtil 1. september, og få din Derma-shampoo, selvbruner, solcreme mv. leveret nemt og hurtigt, direkte fra fabrikken i Fårup ?).

Medarbejderne lever for brandet, og man fornemmer hurtigt, at det ikke bare er et arbejde. Derma samler mennesker. Og alle medarbejdere er gennemsyret af stolthed og gode værdier – fra de søde folk på kontoret til produktionsmedarbejderen på gulvet. 

Derma solcreme

Jeg blev i hvert fald bekræftet i, hvorfor jeg er så glad for, at det netop er Derma, jeg har fået lov at arbejde tæt med året ud.

Jeg blev sat godt ind i Dermas værdier, certificeringer og plastforbrug og er i dag meget klogere, når det kommer til både Derma, men også skønhedsprodukter i al almindelighed. 

DermaPharm fabrik

Medbragte spørgsmål og flere aha-oplevelser undervejs. For hvordan genbruger man lige sine tomme skønhedsprodukter korrekt?

Sådan et fabriksbesøg giver nemlig anledning til mange spørgsmål og aha-oplevelser. Jeg havde medbragt en bunke spørgsmål, og det jeg især dykkede ned i (efter flere af jer havde skrevet til mig, tak for det!), var Dermas mange certificeringer og spørgsmålet omkring emballage og genbrugsplast, som også har ligget mig meget på sinde længe! 

Vidste du, at kun 10-15% af os danskere genbruger vores plast?

Mange af Dermas produktemballager er lavet af genbrugsplast, heriblandt en stor del af solserien og ikke mindst de nye selvbrunermousser, men der er mangel på genbrugsplasten. Desværre. Det er nemlig sådan, at kun 10-15% af os danskere genbruger vores plast. Og når det kommer til skønhedsprodukter, så er vi faktisk ikke ret gode til at gøre det.

Og det er helt afgørende for, at Derma og andre bæredygtige brands kan nå deres mål om at levere deres produkter i genanvendt plast. Og plastik er faktisk et rigtig godt og bæredygtigt materiale – hvis bare det bliver genanvendt korrekt.

DermaPharm fabrik
Sortering af skønhedsprodukter i plast

Vi lever i en tid, hvor det flyder over med plast, og så virker det nærmest tragisk, at virksomheder kæmper med at skaffe nok plast til at gå all in på genbrugsemballage.

Med andre ord – vores handlinger gør en forskel, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke præcis vidste, hvad der skulle til, før jeg besøgte Derma. 

Derma certificeringer

Hvordan genanvender vi så vores tomme skønhedsprodukter korrekt?

De fleste af os genanvender ikke vores skønhedsprodukter, og hvis vi gør, er det ikke sikkert, vi gør det korrekt. Derfor har jeg nedenfor lavet en lille guide til, hvordan du nemt og hurtigt sikrer dig, at dine hudplejeprodukter lever videre. 

At genanvende sin plast har nemlig store miljømæssige fordele. Man udleder 1,5 kilo CO2 mindre, hver gang man laver 1 kilo plast af plastaffald i stedet for at lave det af ny råolie (kilde).

Det kræver så lidt af os, men gør en stor forskel på længere sigt. Det gode er, at hvis vi genanvender det korrekt, kan det bruges igen og igen og igen …

DermaPharm Fårup

Sådan genanvender du:

1. Skil emballagedelene fra hinanden. Der er forskel på blød og hård plast (tuben i Dermas solcreme er blød plast, hvor låget er lavet af den hårde plast), og derfor skal det skilles ad. Sortér efter de regler, der gør sig gældende i din kommune (se, hvordan det foregår i din kommune her)

2. Generelt siger man, at man kun kan genbruge plasten, hvis den er nogenlunde ren, hvorfor det er vigtigt, vi skyller det for creme- eller sæberester. 

3. Det er ikke alt plast, der kan genanvendes. Kun den gode kvalitetsplast og genbrugsplast, som Derma allerede bruger. Hold endelig øje med “recycled”-mærkaterne på de produkter, du anskaffer dig. Så ved du nemlig, at emballagen er lavet af genanvendt plast. Derma har deres eget Recycled- mærke, der er angivet på alle produkter, produceret af genbrugsplast.

Derma certificeringer

Dermas mange gode certificeringer: Hvad betyder det for os som forbruger?

Certificeringer er ikke nemme at få. Tværtimod. Det kræver, at man lever op til helt enormt mange krav, og med jævne mellemrum skal de søges på ny. For os som forbrugere, er det dog en virkelig god tryghed. At det, som vi køber, er noget vi med ro i maven kan smøre på os selv og vores børn.

Det er din garanti for, at Dermas produkter lever op til strenge krav inden for allergi, miljø og økologi. Via ovenstående meget overskuelige oversigt, kan du se, hvad de forskellige certificeringer står for, og hvordan Derma tænker hele vejen rundt.

Derma solcreme bedst i test
Derma solcreme bedst i test

Det kan nemlig være svært at navigere som forbruger i junglen af de tusindvis af skønhedsbrands. Brug de mange certificeringer som et pejlemærke, så du trygt kan bruge det i din dagligdag. 

Og jeg ved godt, certificeringer kan være en by i Rusland for os, der ikke beskæftiger os med det til dagligt, og derfor kan du bl.a. holde øje med, om dit yndlingsprodukt er Svanemærket, som faktisk stiller krav i forhold til emballagen..Det er simpelthen ikke muligt at få Svanemærket sine produkter, hvis ikke man tænker de ting ind i produktionen. 

Derudover har den økologiske COSMOS-certificering særlige miljøstandarder for emballage og produktion og stiller samtidig krav om, at produkterne skal være helt fri for syntetiske parfume- og farvestoffer, nanopartikler og parabener.

Både Derma Eco Woman– og Baby-serien har COSMOS certificeringen og er fri for parfume.. (Spar 30% på dem her med rabatkoden: danicachloe – og der er fri fragt ved køb for over 145 kr.)

Sortering af hudpleje produkter i plast

For Derma betyder det, at emballagedelene er let adskillelige, og at de holder sig et minimalt emballageforbrug i forhold til indholdet. Det er din garanti som forbruger for, at der er tale om et kvalitetsprodukt uden unødig kemi med minimal påvirkning af miljøet. 

Senest er Dermas – Recycled Plastic-mærke – kommet til, og det er målet, at der produceres endnu flere produkter i emballage af genbrugsplast, men det kræver, at flere forbrugere begynder at plastsortere korrekt. 

Jeg håber virkelig, du kunne bruge mit blogindlæg og kan tage noget brugbart med herfra? Måske ved du noget, jeg ikke gør? I så fald må du endelig smide en kommentar, så jeg kan blive endnu bedre oplyst. Derma har også skrevet en hel masse om de mange gode certificeringer, ingredienser og fremtidsplaner HER, hvis du ligesom jeg elsker at nørde hudpleje. 

Der er mennesker, der ikke tænker over, hvorfor de vælger de produkter, de vælger. Og så er der dig, der gør. 

Lad os sammen oplyse hinanden, når vi lærer noget nyt, så flere os af os bl.a. lærer at sortere de tomme skønhedssager korrekt. Men også så vi kan stille højere krav til hinanden og virksomhederne. Det er cool at være kritisk. Læs det med småt bag på emballagen, og tag stilling, hvis det er vigtigt for dig ❤️

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments