8 geniale og simple tips til at komme tør hud til livs

Tips mod Tør hud
Annonce

Hvor har jeg døjet med tør hud gennem årene. Alt fra tørre ben og tørre albuer til tør hud i ansigtet, og ikke mindst tør hovedbund. Det hjælper selvfølgelig ikke på det, at vi bor i Danmark, hvor vi skiftevis er i kulde og varme. I hvert fald, når vinteren viser sit kolde ansigt.

Når sommeren så rammer, skal vores hud igen omstille sig, og vi går igennem perioder med saltvand, sol og manglende pleje. Mest af alt fordi man (læs: jeg) hellere vil bruge tiden udenfor på sjovere ting. Har I mon det lige sådan?

Tips mod Tør hud
Læs også:
Det får jeg lavet, når jeg får en ansigtsbehandling

Selvpleje skal være hyggeligt. Og overskueligt. Ellers får man det ikke gjort. Jeg har testet min ration af mærker gennem tiden, og ikke mindst ritualer.

I kraft af mit ambassadørsamarbejde for Derma, kom jeg i tanke om alle de små skinhacks, jeg gør brug af i løbet af dagen. Både dem, der foregår, når jeg træder ud af badet, men i den grad også dem, der på et minut gør underværker for huden, når man skal nyde en aften ude.

Derma Eco Woman
Mine foretrukne sager fra Derma Eco Woman og kampen mod tør hud

Derma er lavet med omtanke for mennesker. Og i den grad mennesker, der tænker på vores fælles jord. Vi har tidligere haft snakken om solprodukter og hvad man skal være opmærksom på, når man vælger solcremer, men også både makeupfjerner og rens, når makeuppen skal af. Generelt set kommer man utroligt langt for sin penge, når det gælder den her serie.

Det behøver ikke være kompliceret eller dyrt, at opnå de gode resultater. I bund og grund handler det om få, gode ingredienser, som alle produkterne fra Derma Eco Woman naturligvis er indehavere af. De er alle 100 % veganske og indeholder hverken parfume eller farvestoffer.

Der er en grund til de har alle de certificeringer de har. Heriblandt både økologisk certificeret af Ecocert, Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

Tips mod Tør hud
Gode certificeringer, sund fornuft og budgetvenlige løsninger

Du skal blot bruge din sunde fornuft. Og så er den måde, hvorpå du bruger produktet mindst lige så vigtigt som produktet i sig selv. Du skal arbejde med det, før du får den maksimale effekt, og med det sagt springer jeg direkte til et par håndfuld tips, der kan komme tør hud til livs.

Læs også:
7 produkter, jeg tømmer gang på gang  (og køber igen)

1. Jeg er blevet stor fan af Dermas Eco Woman Body Oil, men du opnår endnu bedre resultater, når du påfører den på våd hud. Dvs. at så snart du træder ud af badet, skal du påføre den på hele kroppen. Også selvom det hele føles lidt mærkeligt. Lad den endelig trænge ind et minut eller to før du tager tøj på. Man får virkelig den blødeste babyhud.

Olien er fyldt med jojoba-, mandel- og abrikoskerneolie, der tilfører huden masser af fugt samt E-vitamin, så huden bevarer sin smidighed. Af samme grund har den været nomineret flere gange til både AllergyAward og Danish Beauty Awards. I finder den her.

2. Der er dog tidspunkter, hvor man har brug for en hjælpende hånd, og hvor man ikke når et bad. Her bruger jeg en effektiv bodylotion eller fugtgivende olie på de synlige områder. På bare ben, albuer, decoletté eller hvad der nu gerne må se fugtmættet skinnende ud. Jeg foretrækker olien, da den giver en wauw-effekt til netop de områder.

Tips mod Tør hud

3. Undgå så vidt muligt bodyscrubs, hvis du lider af tør hud. Jeg ved godt mange elsker effekten efter en effektiv body scrub, men det kan forværre den tørre hudtilstand. Gå derimod efter en fugtgivende bodyshampoo og en nærende bodylotion fyldt med e-vitamin.

4. Vandet i vandhanen er faktisk en af de største synder, når det kommer til tør hud. Vi er desværre beriget med masser af kalk i vandet her i København, hvilket virker udtørrende. Man kan heldigvis købe et filter man kan sætte på sin bruser, så vandet ikke er så hårdt. Har nogle af jer erfaringer med det?

Lider du af tør hud? Og har du svært ved at komme det til livs? Så læs med her

5. Drikker du nok vand? Spiser du varieret og nærende? Får du dine vitaminer? Det er simple spørgsmål, men alligevel ofte synderen, når det kommer til tør hud. Sundt fedt kommer i mange former, og sammen med de obligatoriske to liter vand dagligt, kan man rykke meget. Kosttilskud er også en mulighed og en måde at sætte ind på.

Tips mod Tør hud

6. Massér produktet godt. Det gælder alt fra kropsolien og bodylotion til ansigtsolier og ansigtscreme. Og når du er i gang, så giv endelig områderne lidt pleje. Det løsner for spændinger og huden synes mere smidig. På længere sigt kan det ændre meget. Det er i hvert fald min erfaring. Hvis man har en ansigtsrulle eller gua sha, kan man også tage dem i brug sammen med produkterne.

Derma Eco Woman
Derma Eco Woman

7. Lider du af tør hovedbund? Det gør jeg desværre. Jeg er lige nu i gang med at teste Derma Eco Woman Shampoo og balsam, og indtil videre reagerer min hovedbund godt. Jeg har tidligere primært brugt hårprodukter fyldt med mærkelige ingredienser, jeg ikke kunne udtale, hvor jeg lige nu går efter dem med færrest i.

I de her er der både økologisk kokosolie, mandelolie, aloe vera og honning, og selvom det ikke giver den skummende effekt, jeg forbinder med hårvask, fungerer det godt. Jeg er i hvert fald på vej til en sundere og stærkere hovedbund. Bonustip: Hæld et par dråber body oil i hovedbunden natten over. Din hovedbund vil takke dig.

8. Husk altid at blande lidt olie i din ansigtscreme, når vi rammer de kolde tider. Det er især her huden slår ud og vi i særdeleshed får ekstra tør hud. Det samme gør sig gældende for resten af kroppen. Fugt er altafgørende, og jo mere af den des bedre.

Jeg kan ikke være den eneste, der er godt og grundigt træt af tør hud? Hvad gør I andre for at smidiggøre huden? Har I nogle gode hudtips, I vil dele?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments